Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Trīs Krievijas skrējējas diskvalificētas par dopinga lietošanu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Trīs Krievijas skrējējas diskvalificētas par dopinga lietošanu
Naila Julamanova (pirmā no kreisās)
Foto: Reuters/Scanpix

Otrdien divu gadu diskvalifikācijas par dopinga lietošanu saņēmušas trīs labi zināmas Krievijas skrējējas ar 2010. gada Eiropas čempioni maratonā Nailu Julamanovu priekšgalā.

Bez Julamanovas diskvalificētas un Londonas olimpiādē nedrīkstēs piedalīties 2006. gada otrās vietas ieguvēja Eiropas čempionātā 800 metros Svetlana Kļuka un pagājušā gada Eiropas čempionāta telpās uzvarētāja 800 metros Jevgeņija Zinurova.

Visām minētajām trim sportistēm bioloģiskajās pasēs konstatētas pārāk lielas novirzes no normāliem rādītājiem, otrdien ziņo Krievijas Vieglatlētikas federācija.

Julamanova pirms diviem gadiem Barselonā ieņēma 2. vietu maratonā, taču pēc lietuvietes Ziviles Balčīunaites diskvalifikācijas tika pie zelta medaļas. Gan Julamanovai, gan Kļukai diskvalifikācijas laiks skaitīts no šī gada februāra, bet Zinurovai no pagājušā gada septembra.

Šonedēļ Krievijā notiks valsts čempionāts vieglatlētikā, kas arī kalpos par olimpisko atlasi. Neviena no augstāk minētajām sportistēm nav pielaista pie sacensībām, tādējādi nepretendējot uz dalību Londonas olimpiādē, kas sāksies 27. jūlijā.

Izmantotie resursi:
Reuters

  +3 [+] [-]

, 2012-07-03 18:42, pirms 12 gadiem
krievu laboratorijas nerulle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja