Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Itālietes grauj visus un paņem zeltu arī floretes komandu sacensībās

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Itālietes grauj visus un paņem zeltu arī floretes komandu sacensībās
Epizode no Itālijas un Krievijas dueļa finālā
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Londonas olimpiskajās spēlēs tika sadalīts medaļu komplekts dāmu komandu sacensībās paukošanā ar floreti. Finālā Itālijas izlase pārliecinoši sakāva Krievijas komandu.

Sacensību princips - katrā komandā ir trīs dalībnieces, kas katra spēkojas ar katru trīs minūtes ar mērķi kopā komandai sakrāt 45 punktus. Kā saprotams, kopā ir deviņi dueļi.

Izteikti galvenā favorīte bija Itālija, kura floretes individuālajās sacensībās aizņēma visu goda pjedestālu! Itālija 1/4 finālā viegli ar 42:14 pārspēja mājinieci Lielbritāniju, bet 1/2 pusfinālā arīdzan bez grūtībām Franciju - 45:22. Tikpat pārliecinoši gan cīnījās arī Krievijas komanda, kura ceļā uz finālu uzveica Japānu (45:17) un Dienvidkoreju (44:42). Korejietēm pēcāk izdevās iegūt bronzu.

Tātad finālā tikās Itālijas un Krievijas komandas. Apenīnu pussalas pārstāvēm cīņa padevās visai viegli. Pēc neizšķirta pašā sākumā (2:2) tika iegūts 5:2 pārsvars, pēc tam jau 14:5, 22:8, 25:11, 32:12, tad gan 34:21, bet beigās 45:31. Pilnīgi bez variantiem! Itālija uzvarēja visas deviņas mini cīņas un revanšējās Pekinas olimpiskajai čempionei Krievijai par zaudējumu pusfinālā pirms četriem gadiem. Itāliešu paukotāja Elisa di Fransiska kļuvusi par divkārtējo Londonas spēļu čempioni.

Paukošana ar floreti sieviešu komandām

VValsts
1.Itālija
2.Krievija
3.Dienvidkoreja
4.Francija
5.Polija
6.ASV