Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Lakrosisti piekāpjas Jaunzēlandei

Andrejs Siliņš

Lakrosisti piekāpjas Jaunzēlandei
Foto: www.llf.lv

Svētdien pēdējā grupas spēlē pasaules lakrosa čempionātā Lielbritānijas pilsētā Mančesterā Latvijas izlasei pretī stājās Jaunzēlandes vienība, kura spēja atrast caurumus latviešu aizsardzībā un sagādāt mūsējiem zaudējumu ar 5:11.

Šī spēle tika gaidīta kā lielākā intriga grupā, jo spēkiem mērojās līdzīga līmeņa komandas, un skatītājus piesaistīja jaunzēlandiešu izpildītā rituālu deja – Haka.

Spēli abas komandas iesāka līdzīgi spēlējot piesardzīgi aizsardzībā un cenošoties izspēlēt kombinācijas. Jaunzēlandei tas izdevās pirmajai un septītajā minūtē tika gūti pirmie vārti un dažas minūtes vēlāk vēl divas reizes izdevās pārspēt Latvijas vārtsargu. Latvija turpināja uzbrukt, bet nesekmīgi.

Otrās ceturtdaļas sākumā pēc neveiksmīga Jaunzēlandes uzbrukuma Latvijas aizsargs Ronalds Zaumanis pacēla bumbiņu savā aizsardzības zonā, un ar lielisku sprintu pārskrienot pāri laukumam izdarīja spēcīgu precīzu metienu un guva pirmos vārtus. Diemžēl otrā perioda beigās jaunzēlandieši ar individuālu caurgājienu guva bezatbildes vārtus un ceturtdaļa noslēdzās ar 1:5.

Trešajā ceturtdaļa spēle izlīdzinājās un gan Latvija, gan Jaunzēlande guva vairākus vārtus, tomēr Latvijai neizdevās samazināt vārtu trūkumu, jo jaunzēlandieši neļāva latviešiem izspēlēt izstrādātās kombinācijas un ceturtdaļa noslēdzās ar 3:7.

Pēdējā ceturtdaļā Jaunzēlandieši ļoti veiksmīgi izspēlēja vairākas kombinācijas un nolika uz lāpstiņām Latvijas aizsargus gūstot 4 vārtus. Latvieši godam cīnījās līdz galam un ceturtdaļas beigās Edgars Purmalis guva divus vārtus. Spēle noslēdzās ar rezultātu 5:11.

Latvija savā grupā ieņem 3.vietu un diemžēl varēs turpināt cīnīties tikai par 15.vietu.

Nākoša spēle Latvijai jāaizvada ar violetās grupas otro stiprāko vienību – Honkongu. Spēles sākums, pirmdien, 14:00 pēc Latvijas laika.

Citā spēlē Latvijas grupā esošā Skotija uzvarēja Franciju ar 19:2.

     [+] [-]

, 2010-07-20 00:02, pirms 14 gadiem
en.wikipedia.org

LV izlase var finišēt no 9.-24.v.