Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu lakrosa izlase gatavojas savam pirmajam Eiropas čempionātam

Jānis Pārums

Latvijas sieviešu lakrosa izlase gatavojas savam pirmajam Eiropas čempionātam
Latvijas sieviešu lakrosa izlase

Latvijas sieviešu lakrosa izlase gatavojas pirmoreiz doties uz Eiropas čempionātu, kas šovasar no 20. līdz 30. jūnijam notiks Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā.

Čempionātā startēs 12 sieviešu izlases no Nīderlandes, Vācijas, Čehijas, Skotijas, Velsas, Anglijas, Īrijas, Šveices, Austrijas, Zviedrijas, Somijas un Latvijas. Šobrīd Latvijas sieviešu lakrosa izlases kandidātes no četriem Latvijas klubiem (SLK Rīga, LSPA/Lady Taxi, LK Mītava, LK Libava) aktīvi apmeklē koptreniņus un gatavojas lielajam izaicinājumam. Treniņus vada trīs treneri: Dins Bahs (SLK Rīga), Jānis Stērninieks (LSPA/Lady Taxi), Reinis Rozītis (SLK Libava).

Latvijas izlases galvenais treneris Dins Bahs par gatavošanos čempionātam: "Šis čempionāts Latvijas izlasei būs jaunu atklājumu un izzināšanas laiks. Interesanti būs spēlēt ar Eiropas stiprākajām komandām, jo no šīm spēlēm mēs daudz mācīsimies un iegūsim pieredzi. Mūsu komandas mērķis ir iekļūt 8 stiprāko Eiropas lakrosa komandu pulkā. 2011. gadā sieviešu lakrosa izlase piedalījās "Austrian Open Lacrosse" kausā, kurā ieguva 5. vietu. Pēc "Austrian Lacrosse Open" tiesnešu atzinuma, Latvijas izlase ir ātrākā un fiziski spēcīgākā izlase, kā arī komanda ar vislielāko potenciālu.”

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija atbalsta Latvijas Lakrosa federāciju un dod iespēju sieviešu komandai trenēties akadēmijas stadionā. LSPA rektors, Dr.paed., profesors Jānis Žīdens atzinīgi un cerīgi vērtē jaunā sporta veida attīstību līdztekus jau esošajiem un tradīcijām bagātajiem sporta veidiem.

Šogad dibinātās Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas izpilddirektors Indriķis Putniņš uzskata, ka sports ir veselīgas nācijas pamats un sportam ir jākalpo sabiedrībai, tāpēc tam ir jābūt valstiski pienācīgi novērtētam.
Jānis Stērninieks, Latvijas Lakrosa federācijas prezidents, valdes priekšsēdētājs: "Līdz šim esam piedalījušies čempionātos ar valsts vīriešu komandām - divas reizes Eiropas un divas reizes pasaules čempionātos Čehijā, Somijā, Anglijā un Kanādā. Sieviešu izlase Eiropas čempionātā piedalīsies pirmo reizi, tas mums visiem ir liels izaicinājums, bet mēs raugāmies optimistiski."

Lakross ir strauji augošs sporta veids gan Eiropā, gan arī Latvijā. 2003. gadā Eiropā bija 11 spēlējošas valstis, 2008. gadā – 24, bet 2011.gadā jau 31 spēlējoša valsts. Latvijas Lakrosa federācija tika izveidota 2003.gadā, tā ir Eiropas Lakrosa federācijas (ELF) un Starptautiskās Lakrosa federācijas (FIL) biedre. Latvijas Lakrosa federācija ir arī Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas (LKSSA) biedre. Šobrīd Latvijā darbojas 7 vīriešu lakrosa komandas un četras sieviešu lakrosa komandas, astoņas interkrosa (bezkontakta lakrosa paveids) komandas un interešu grupas visā Latvijā.

Videorelīze par Latvijas sieviešu lakrosa izlasi

Papildu informācija llf.lv un ec12lacrosse.com

Informāciju sagatavoja:
Ieva Opoļska, LLF Eiropas Čempionāta komunikāciju speciāliste

     [+] [-]

, 2012-05-11 11:46, pirms 12 gadiem
Muuseejo izlase varbuut nebuus labaakaa, bet skaistaakaa gan