Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu lakrosa izlase debitēs pasaules čempionātā

Latvijas sieviešu lakrosa izlase debitēs pasaules čempionātā
Latvijas sieviešu lakrosa izlase
Foto: www.llf.lv

Ošavā (Kanāda) notiks pasaules lakrosa čempionāts sieviešu izlasēm, un šādā turnīrā pirmo reizi piedalīsies arī Latvijas valstsvienība. Kopumā pasaules čempionātā piedalīsies 19 izlases.

"Kaut arī lakross kā sporta veids Latvijā ir salīdzinoši nesen un sievietes to spēlē tikai piecus gadus, izaugsme ir notikusi milzīga. Meitenes mācās ātri, par ko liecina arī pēdējo divu gadu pieredze gan Latvijas turnīros, gan ārvalstu čempionātos. Ir augušas komandas zināšanas par lakrosu, un ir augusi profesionālā sagatavotība. Es zinu, ka pasaules čempionātā meitenes izbaudīs visaugstāko lakrosa spēli, būs jāspēlē ar pasaules spēcīgākajām komandām. Mūsu meitenēm piemīt aizrautība, azarts, mērķtiecība, optimisms un spēja ātri mācīties”, saka komandas galvenā trenere Grečena Lasda no ASV, kura šogad pievienojusies Latvijas Lakrosa federācijas treneru sastāvam.

Latvijas sieviešu izlases dalībnieces ir 15 spēlētājas no 3 Latvijas klubiem - Lady Lacrosse, SLK Rīga un Libava. Komandai ir trīs treneri: Grečena Lasda (no ASV, galvenā trenere), Dins Bahs (SLK Rīga) un Gints Gūtmanis (Lady Lacrosse). 2012.gadā izlase piedalījās Eiropas lakrosa čempionātā Amsterdamā, kurā tika ievērots Latvijas izlases potenciāls, bet šogad izlases meitenes spēlēja prestižajā Austrijas lakrosa turnīrā Vīnē, kurā izcīnīja 2.vietu.

Latvijas izlases spēlētājas: Līva Arāja, Kristīne Austere, Laura Baltmane, Madara Duļevska, Valērija Druzjaka, Oļesja Kordejonoka, Rachel Lasda, Laura Liepiņa, Evelīna Meļņikova, Ieva Opoļska, Evija Rozīte, Elīna Strucka, Ieva Vilka, Līga Vilka, Elīna Vītola. Rezervistes: Aiva Baumane, Alise Dūne, Zane Jaundžeikare, Ieva Jurkāne, Ligita Kupčus, Sanita Pūpola, Jeļena Uļjankina.

Pasaules lakrosa čempionāts sievietēm norisināsies no 10.līdz 20.jūlijam Ošavā, Kanādā. Tajā piedalās 19 komandas no tādām valstīm kā Amerikas Savienotās valstis, Lielbritānija, Īrija, Austrālija, Kanāda, Japāna, Jaunzēlande, Honkonga, Koreja, Vācija, Austrija, Izraēla, Somija, Zviedrija, Nīderlande un Latvija. Latvijas sieviešu lakrosa izlase pasaules čempionātā piedalās pirmoreiz. Šobrīd spēļu kalendārs ir šāds: Latvijas komanda 11.jūlijā spēlēs ar Īriju, 12.jūlijā ar Jaunzēlandi, 13.jūlijā ar Koreju, 14.jūlijā ar Nīderlandi un 16.jūlijā ar Somiju.

Pasaules čempionāts lakrosā šogad notiek 9.reizi, tie norisinās kopš 1982.gada un to regularitāte ir ik pēc četriem gadiem. Šogad sieviešu lakross svin savu simtgadi, un šim notikumam par godu 14.jūlijā čempionāta laikā notiks īpaša ceremonija.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Opoļska,
Latvijas Lakrosa federācijas komunikācijas speciāliste

     [+] [-]

, 2013-07-10 13:20, pirms 11 gadiem
Ieva Opoļska un Elīna Vītola - meitenes, kuras personīgi pazīstu (pēdējā ir mana bijusī klasesbiedrene). Veiksmi visai izlasei un īpaši šīm divām meitenēm!

     [+] [-]

, 2013-07-11 15:10, pirms 11 gadiem
Veiksmi meitenēm!!!

Cerams te sportacentrs.com arī rezultāti parādīsies