Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Lakrosa čempionātā sācies otrais aplis

Jānis Pārums

6.septembrī sākās Latvijas lakrosa čempionāta otrais aplis. Pārliecinošajiem čempionāta līderiem "Druva Dynamite" sīvu pretestību izrādīja "Mītavas lakrosa klubs", savukārt spēle starp "Rīga" un "Valmieras puikas" noslēdzās ar pārliecinoši rīdzinieku uzvaru.

LK "Rīga" ar rezultātu 20:0 pārliecinoši pieveica šī gada debitantus LK "Valmieras puikas". Lai gan spēles sākumā rīdzinieku pārsvars nebija tik jūtams, tomēr ar katru spēles minūti tas pieauga un pēc nospēlētām divām ceturtdaļām tablo rādīja 10:0. Spēles otrajā daļā bija jūtams valmieriešu pagurums, jo vairāki spēlētāji nevarēja palīdzēt komandai un nācās spēlēt bez maiņām. Turpretī LK "Rīga" bija garš maiņu soliņš un kluba rindās bija pieci jauni debitanti. LK "Rīga" rezultatīvākais spēlētājs ar pieciem vārtiem bija Andris Zabītis, bet par vērtīgāko tika atzīts Uldis Sniķis.

Otrā spēle starp "Mītavas lakrosa klubs" un "Druva Dynamite" gandrīz izvērtās par sensāciju, tomēr "Druva Dynamite" pēdējā ceturtdaļā spēja noturēt savu iegūto pārsvaru un uzvarēt ar 10: 6. Spēle sākās ar sīvu druvinieku spiedienu un pirmie gūtie vārti nebija ilgi jāgaida. Tomē Mītavas lakrosisti nepadevās un spēja izveidot veiksmīgus uzbrukumus un guva atbildes vārtus. Druvas spēlētāji nebija gaidījuši šādu pretestību un spēle turpinājās abu laukumu pusēs un līdz otrās ceturtdaļas beigām komandas rādīja līdzīgu sniegumu. Spēles trešajā ceturtdaļā Druvas spēlētāji spēja panākt triju vārtu pārsvaru un to noturēt. Spēles pēdējā ceturksnī Druvas komanda nostuprināja pārsvaru un izcīnīja ceturto uzvaru.

Gan spēlētāji, gan skatītāji atzina, ka šī bija viena no skaistākajām lakrosa spēlēm šī gada čempionātā, un Mītavas lakrosa klubam palielināja pārliecību par saviem spēkiem. Zīmīgs ir arī fakts, ka Mītavas kluba vārtos debitēja vārtsargs – Gints Grasis no Liepājas, kuram šī bija pirmā pilnā lakrosa spēlē karjerā. LK "Druva Dynamite" rezultatīvākais bija Ainārs Liekniņs ar pieciem vārtiem, Mītavas Lakrosa klubā – Edgars Tauteris ar diviem gūtiem vārtiem.

Nākamais sabraukums norisināsies 13. septembrī, Jelgavas rajona Glūdas pagasta "Zemgaļos", Spēles sāksies 12.00 Gaidīti visi interesenti. Visa informācija un foto atrodama llf.lv

Raksta autors:
Gatis Ginters