Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

"Lady Lacrosse" izcīna 2. vietu lakrosa turnīrā Austrijā

Jānis Pārums

"Lady Lacrosse" izcīna 2. vietu lakrosa turnīrā Austrijā
"Lady Lacrosse" komanda

No 31.maija līdz 2.jūnijam Vīnē norisinājās 9. Austrijas atklātais lakrosa turnīrs „IX Austrian Lacrosse Open”, kurā no Latvijas piedalījās trīs Latvijas Lakrosa federācijas klubu komandas: „Druvas Dynamite” no Saldus un Mītavas lakrosa klubs no Jelgavas un viena sieviešu - „LadyLacrosse” no Rīgas.

Turnīrs risinājās 3 dienas, tajā piedalījās12 vīriešu un 7 sieviešu komanda no tādām valstīm kā Austrija, Vācija, Bulgārija, Slovākija, Latvija, Čehija, Šveice, Lielbritānija un Amerikas Savienotās valstis.

LLF prezidents Jānis Stērninieks,vērtējot turnīru, atzina: „ Tas ir liels sasniegums, ka meitenes „LadyLacrosse” izcīnīja 2.vietu šajā turnīrā, pārspēja spēcīgo Čehijas komandu, bet piekāpās vienīgi Austrija izlases komandai, kura ierindojās 1.vietā. Gatavojoties Pasaules čempionātam Kanādā, kurp meitenes dosies jūlijā, šī bija iespēja gūt starptautisku pieredzi. Salīdzinot ar Eiropas čempionāta sniegumu 2012.gada vasarā, LadyLacrosse kluba spēlētājas ir ļoti progresējušas. Jāpriecājas par panākumiem, meitenes bija rūpīgi gatavojušās, parādīja savu raksturu, uzvarot spēcīgas komandas.

Prieks, ka vīriešu komandas brauc un gūst pieredzi starptautiskajos turnīros. Šoreiz Mītavas lakrosa kluba puiši uzrādīja labu sniegumu, un rezultātu tabulā apsteidza LK Druvas Dynamite, kas Latvijas čempionātā ir bijuši spēcīgāki par viņiem. Redzams, ka nepieciešams strādāt pie fiziskās sagatavotības un spēles taktikas, lai atrastos uz uzvarētāju pjedestāla.”

Sieviešu turnīra noslēguma tabula

VietaKomanda
1.Austrijas izlase
2.Lady Lacrosse (Latvija)
3.Čehijas U-19
4.ViennaMonarchsMix (Austrija)
5.TrickingKeegles (Austrija/Slovākija)
6.Sugaria (Čehija)
7.Let’sLax (Vācija)

Par LadyLacrosse rezultātiem

Kopumā Latvijas čempiones LadyLacrosse aizvadīja lielisku turnīru, izcīnot 6 uzvaras 7 spēlēs un iegūstot 2. vietu pirmajā komandas starptautiskajā turnīrā.Kā atzīmē komandas direktors N. A. Apinis, tad šāds rezultāts ir iegūts, pateicoties 2 gadu mērķtiecīgam darbam. „Komandai ir vēlme, griba, atsaucība un kopējais komandas darbs nesa rezultātu. Turnīrā ikviens pretinieks bija spēcīgāks par Latvijas pārējiem klubiem, jo lakross vidus Eiropā ir daudz senāks, līdz ar to ir izveidojušās daudz spēcīgu komandu. Komandas nozīmīgākās spēles bija ar Austrijas izlasi, kam mūsu komanda piekāpās 1:11, TrickingKeegles 8:5 un Čehijas U-19 izlasi, ko pārspēja ar 8:6.”

Vīriešu turnīra noslēguma tabula

VietaKomanda
1.ZürichLionsLacrosse
2.Austrijas izlase
3.TrickstersLacrosse
4.Mītavas lakrosa klubs
5.Druva Dynamite
6.LC SlaviaPraha
7.WeandUs / GanzGladiators
8.WeandUs / Ganz Gladiators
9.BundeswehrLacrosse
10.DreadLaX
11.Sunnyboys St. Gallen
12.ViennaMonarchsMix

Par Druva Dynamite rezultātiem

Komandas spēlējošaistreneris Jurģis Pučka:
„Druvas komanda sākas turnīru ar spēli pret ZürichLionsLacrosse, kuru zaudējām ar rezultātu 1:5. Bija jāspēlē uz dabīgā zāles laukuma ar parastajiem skriešanas apaviem lietus laikā. Tā kā mūsu spēles stils ir agresīva aizsardzība un agresīvs uzbrukums ar daudz caurgājieniem, uz šo slideno laukumu tas bija neiespējami, spēlētāji daudz krita.

Otrā spēle grupā jau bija gandrīz kā izslēgšanas spēle, vajadzēja obligātu uzvaru, lai kvalificētos 1/4 finālam, ko komanda arī izdarīja sagraujot komandu no Bulgārijas WeandUs ar rezultātu 12:0.

Nākamajā dienā bija jāspēlē jau 1/4 fināls pret Austrijas valstsvienību. Pirmo spēles puslaiku cienīgi turējāmies pretī (1:2), bet otrajā puslaikā vadošajiem spēlētājiem pietrūka spēka, līdz ar to attiecīgs rezultāts, zaudējums ar 6:1. Pēc tam sākās cīņa par 5.-8. vietu, kur pārliecinoši tika izcīnītas divas uzvaras - pirmā spēle pret DreadLaX 9:3, un spēlē par 5.vietu tika sagrauta komanda LC SlaviaPraha 14:0. Līdz ar to ierindojāmies 5. vietā. Pēc manām domām komanda nospēlēja labi, pieredzes iegūšanai šis bija ļoti noderīgs turnīrs.”

Par Mītavas rezultātiem:

Komandas treneris R.Poots:
„Pirmajā spēlē LK Mītava tikās ar TrickstersLacrosse komandu. Līdzīgā spēlē piedzīvots minimāls zaudējums ar 1:4. Nelielas kļūdas un nogurums pēc garā ceļa tomēr darīja savu. Otrajā grupas spēlē pretiniekos bija Graz Gladiators. Skaistā spēlē izcīnīta uzvara ar 6:0. Līdz ar to komanda sev nodrošinājusi vietu starp turnīra labākajām astoņām komandām.

Nākamajā dienā notika cīņas par iekļūšanu pusfinālā. Spēli komanda iesāka pārliecinoši esot vadībā ar salīdzinoši drošu pārsvaru 4:1. Tomēr pretiniekus tas pārāk nesatrauca, jo līdz spēles pamatlaika beigām jau tika panākts 5:5 neizšķirts, taču papildlaikā tika nodrošināta komandas uzvara 6:5.

Ar lielu pārliecību par saviem spēkiem LK Mītava devās laukumā, pret turnīra uzvarētājiem ZürichLionsLacrosse, kur pietrūka nedaudz veiksmes, kas galu galā noveda pie ļoti sāpīga zaudējuma 3:5.Ļoti smagu traumu pēc grūdiena mugurā guva LK Mītava spēlētājs Rihards Ošs. Rihards tika nogādāts slimnīcā, kur atklājās, ka ir lauztas 2 ribas.

Turnīra pēdējā dienā Mītavas lakrosa klubs stājās pretim TrickstersLacrosse, lai cīnītos par bronzas medaļu. Tomēr komandas spēki tika atstāti jau iepriekšējās spēlēs un tika piedzīvots zaudējums ar 3:10 un kopvērtējumā 4.vieta.”

Spēļu rezultāti: Schedule / Results
Turnīra fotogrāfijas: https://plus.google.com/u/0/photos/...

Informāciju sagatavoja:
Ieva Opoļska, LLF komunikāciju speciāliste