Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1562, Did:0, useCase: 3

Špenglera kauss: Kanāda uzvar ar 5:0, "Salavat Yulaev" - ar 5:4

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Špenglera kauss: Kanāda uzvar ar 5:0, "Salavat Yulaev" - ar 5:4
Kanādas kapteinis Raiens Smits atzīmē vārtus
Foto: AP/SCANPIX SWEDEN

Šodien aizvadīta Špenglera kausa otrā diena. Tajā pie panākumiem tika abas vakar zaudējušās komandas. Kanādas izlase ar 5:0 sagrāva mājinieci "Davos", kuru pārstāvēja slavenie Patriks Keins un Džo Torntons. Savukārt Ufas "Salavat Yulaev" divas reizes atspēlēja divu vārtu deficītu un pagarinājuma 12. sekundē ar 5:4 pārspēja Vitkovices "Steel".

Pirmajā trešdaļā mājinieki nopelnīja četrus noraidījumus, un par to bija jāsaņem sods. Rezultātu 10. minūtē atklāja Džons Tavaress, kurš pēc Džeisona Specas piespēles meta bez ripas apturēšanas un trāpīja tālajā stūrī. Tūdaļ "Davos" nespēja realizēt izgājienu vienatnē pret vārtsargu.

Arī par to nācās samaksāt ar zaudētiem vārtiem - pa kreiso flangu izrāvās un mājinieku vārtsargu Reto Beru cauršāva kanādiešu kapteinis Raiens Smits. Pateicoties diviem Bairona Ričija vārtiem, arī otro trešdaļu Kanādas valstsvienība uzvarēja ar 2:0, summā panākot 4:0.

Vispirms Ričijs izcēlās pretuzbrukumā, turklāt tas notika mazākumā. Savukārt otros vārtus mačā 35 gadus vecais uzbrucējs guva, pateicoties smagam darbam - izdevās tikt pie atlēkušās ripas un izcelties no vārtu priekšas. Kanādas vārtsargs Devans Dabniks bija nepārspējams arī noslēdzošajās 20 minūtēs.

To ievadā vienatnē pret viņu izrāvās "Davos" uzbrucējs Patriks Keins, kurš 24 gadu vecumā jau paspējis iemest uzvaru nesošo ripu pasaules hokeja prestižākajā turnīrā - Stenlija kausā. Keins tēmēja starp Dabnika kājsargiem, taču netrāpīja. Savukārt Džo Torntons pēc Keina piespēles aizmeta garām.

Punktu spēlei 55. minūtē pielika Džeisons Viljamss, vārtos raidot atlēkušo ripu - Kanādas izlases uzvara ar 5:0. Daudz par "Davos" neveiksmīgo maču pasaka tas, ka par mājinieku labāko spēlētāju atzina vārtsargu Beru.

Dienas pirmajā spēlē vakar ar 1:5 zaudējusī Ufas "Salavat Yulaev" izglābās no otrās neveiksmes, divas reizes atspēlējot divu vārtu deficītu un ar 5:4 pagarinājumā uzvarot Vitkovices "Steel" no Čehijas. Ufiešiem panākumu jau pagarinājuma 12. sekundē atnesa aizsargs Kirils Koļcovs.

Savukārt pamatlaikā ar diviem vārtiem izcēlās Sergejs Zinovjevs, kurš uzsāka abas pakaļdzīšanās, panākot attiecīgi 1:2 un 3:4. Noslēdzošajā trešdaļā neizšķirtu panākušais "Salavat Yulaev" uzbrucējs Ņikita Filatovs izdarīja arī rezultatīvu piespēli.

Rīt pulksten 16:00 Vitkovice spēlēs ar "Fribourg-Gotteron", kas vakar izcīnīja uzvaru ar 5:1. Savukārt grupu turnīram punktu pieliks mačs starp "Davos" un Manheimas "Adler" pulksten 21:15.

Špenglera kauss pirmo reizi notika 1923. gadā. Pēdējo reizi turnīra formāts mainīts pirms diviem gadiem, kad pirmo reizi piedalījās sešas komandas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās.

Kopš KHL izveidošanas Špenglera kausā triumfējušas Maskavas un Minskas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA, savukārt pērn Rīgas "Dinamo" finālā ar 2:3 piekāpās mājiniecei "Davos", kam tā bija pirmā uzvara kopš 2006. gada.

Šogad "Torriani" grupā spēlē Ufas "Salavat Yulaev", "Fribourg-Gotteron" no Šveices un Vitkovices "Steel" no Čehijas. Savukārt "Cattini" grupā spēlē Manheimas "Adler" no Vācijas, Kanādas valstsvienība un Špenglera kausa rīkotāja "Davos".

Izmantotie resursi:
Home - Spengler Cup DE

1 2 45 komentāri
Slēpts komentārs: Raimonds Ļitviņenko
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-12-27 23:34, pirms 12 gadiem
Nu jaa, Kanaada ir Kanaada- lai arii kaadi cilveeki izlasee speeleetu, ir un buus stipra. Man simpatizee Kanaada, jo attieksme ir pavisam savaadaaka.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-27 23:36, pirms 12 gadiem
Melissa rakstīja: Kanāda sāk ieskrieties. Man vienmēr ir paticis, kā viņi parasti iemet tās šaibas, bez ilgas domāšanas un bez ripas apstrādes (pārsvarā).
Žēl, ka mums tā nav..
Nu nevajag salidzinat Kanadu ar Latviju, tas ir tas pats ka salidzinat pirkstu ar p..mpi

     [+] [-]

, 2012-12-27 23:37, pirms 12 gadiem
Nu re, zaudējums reizēm sapurina, ja ir ( meistarība ) ko sapurināt.

  -1 [+] [-]

, 2012-12-27 23:39, pirms 12 gadiem
neitrals23 rakstīja: Nu nevajag salidzinat Kanadu ar Latviju, tas ir tas pats ka salidzinat pirkstu ar p..mpi
P..is var būt arī garāks par pirkstu, it īpaši, ja tas ir īkšķis.

     [+] [-]

, 2012-12-27 23:39, pirms 12 gadiem
SandisLV rakstīja: Nu jaa, Kanaada ir Kanaada- lai arii kaadi cilveeki izlasee speeleetu, ir un buus stipra. Man simpatizee Kanaada, jo attieksme ir pavisam savaadaaka.
Kas tur diži savādāks? Mierīgi nospēlēja tāpat kā vakar...šodien vnk spēle aizgāja - tas arī viss. Ja skatījies spēli, tad piekritīsi - nevarētu teikt, ka šie tur baigi iespringa uz šo spēli.

     [+] [-]

, 2012-12-27 23:47, pirms 12 gadiem
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: P..is var būt arī garāks par pirkstu, it īpaši, ja tas ir īkšķis.
negribas iebraukt pilnigaa off topic, bet cmon pi**** VAR ARII BUT garaks par pirkstu??
ko tu pie velna pipee?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-28 00:12, pirms 12 gadiem
Salīdzinājumā ar vakardienas maču Ufa šodien izskatījās diezgan nožēlojami, pirmās 10min vispār gulēja, aizsardzībā viņiem riktīgi caurumi, labi vēl, ka uzbrukums rullē.
Kanādai labi vārtusargs šodien nospēlēja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-28 01:02, pirms 12 gadiem
killo2000 rakstīja: Kas tur diži savādāks? Mierīgi nospēlēja tāpat kā vakar...šodien vnk spēle aizgāja - tas arī viss. Ja skatījies spēli, tad piekritīsi - nevarētu teikt, ka šie tur baigi iespringa uz šo spēli.
Es domaaju, attieksme pret speeleeshanu izlasee. Vinji zin ko vinji paarstaav un vinjiem ir tikai viens uzdevums- uzvareet, jaa, neiespringa iipashi shovakar, bet taapat, tie cilveeki gatavi speeleet izlasee par jeb kaadu cenu, jo tas ir gods- pat liideriem. Taadaa zinjaa Latvijai buutu ko pamaaciities. Protams, mums nav taadu resursu, visu saprotu un tas ir mulkjiigi saliidzinaat, bet taa vai taa, meistariiba ir tikai viens no vinju daudzajiem trumpjiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-12-28 02:30, pirms 12 gadiem
SandisLV rakstīja: Nu jaa, Kanaada ir Kanaada- lai arii kaadi cilveeki izlasee speeleetu, ir un buus stipra. Man simpatizee Kanaada, jo attieksme ir pavisam savaadaaka.
Nu viņiem katrā pagalmā ir hokeja laukums un hokejs releģijas vietā, kaut ko citu, kā labu hokeju būtu grūti gaidīt.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-28 02:34, pirms 12 gadiem
SandisLV rakstīja: Es domaaju, attieksme pret speeleeshanu izlasee. Vinji zin ko vinji paarstaav un vinjiem ir tikai viens uzdevums- uzvareet, jaa, neiespringa iipashi shovakar, bet taapat, tie cilveeki gatavi speeleet izlasee par jeb kaadu cenu, jo tas ir gods- pat liideriem. Taadaa zinjaa Latvijai buutu ko pamaaciities. Protams, mums nav taadu resursu, visu saprotu un tas ir mulkjiigi saliidzinaat, bet taa vai taa, meistariiba ir tikai viens no vinju daudzajiem trumpjiem.
Ta ja...to lielo godu varam redzēt katru gadu PČ, kur virkne labāko nemaz neskatās PČ virzienā, kaut gan no SC izkrituši. Tagad vienkārši jūtama Soču tuvošanās un neviens lekt uz ecēšām un atteikt, jo Soču sastāvā, protams, jebkurš vēlas iekļūt. Ja gribi no kāda attieksmi skatīties, tad skaties uz krieviem - tie nu gan nu jau pēdējos cik tur gadus visi kā viens raujas uz izlasi pie pirmās izdevības, nešķirojot vai tā būtu OS, PČ, Eirotūre vai Pirmā kanāla kauss...

     [+] [-]

, 2012-12-28 05:32, pirms 12 gadiem
Kalkotājs! Skaitu:
1. atspēlēja
2. pateicoties smagam darbam
3. noslēdzošajās 20 minūtēs
4. uzvaru nesošo ripu
5. Daudz par "Davos" neveiksmīgo maču pasaka tas
6. panākumu atnesa
7. Noslēdzošajā trešdaļā

Vecīt, tev vajag naturalizēties par krievu, jo latviski rakstīt nav tas pats, kas krievu komentētāju tekstiņus pārdriķēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-28 12:09, pirms 12 gadiem
sidarovs rakstīja: tas ir setas turnirs, tads pats kas dzelscela kauss. medvedjevs katru gadu liek tur spelet khl klubiem, bet pasiem hokejistiem varu deret tas ir tikai apgrutinajums. pagajuso gadu vareja redzet ka rd tur aizbrauca paslidot un atpusties. tur nopietni spele tikai sveiciesi
umņiks! Cik spēles šogad no Špenglera kausa esi redzējis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-28 12:50, pirms 12 gadiem
sidarovs rakstīja: Kāda starpība tas tā pat nemaina faktu ka tas ir sētas turniīrs. tur nespele ne zviedru, ne somu ne slovaku klubi, bet kaut kāda mistiska kanāda no svaices kanādiešiem un 2 krutākie sveices klubi. tur parasti viss ir pakārtots tā lai uzvar viņu klubi, arī pagājošo gadu kad dinamo spēlēja pret devos viņi pēkšņi papildinājas ar labākajiem spēlētājiem no citiem klubiem, negodīgi. suuds ne turnīrs.
umņiks!
noteikumi ir visiem vienādi. Rīgas Dinamo arī bija tiesības papildināt sastāvu ar jebkuriem 3 spēlētājiem.

P.S. man jau patīk šitie gudrimeļi, kas nevienu spēli nav redzējuši, bet ir jau viedoklis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-28 13:02, pirms 12 gadiem
sidarovs rakstīja: kāpēc tad nepapildinājās? atbildēšu - tāpēc ka klubiem no malas tas sētas turnīrs neliekas svarigs
Tu jau sāc kļūt apnicīgs - nevienu spēli neesi redzējis, bet baigais viedoklis jau!
Apskaties šodien - spēles tur ir skatāmākas nekā KHL. Reāli labs hokejs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-28 13:13, pirms 12 gadiem
sidarovs rakstīja: vienīgo skatāmo hokeju tur rāda salavats ar labām izspēlēm, parējie tur skrien ar galvu bortā. skaidrs ka salavats negrib dabut traumas, tapec ipasi neraujas

tieši spēles ar Salavatu ir visnebaudāmākās! Salavata aizsardzība vienkārši ir caurstaigājamā sēta.
Labāk vakarā ieslēdz TV, nevis te pa tukšo vervelē. Davosa - Manheima varētu būt ļoti skatāma spēle.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-28 13:14, pirms 12 gadiem
sidarovs rakstīja: un atbildi umņik ar kādiem 3 spēletājiem dinamo tur vareja papildinaties?
Kaut vai Malkinu, Krosbiju un Ovečkinu. Pilnīgi jebkādiem, ko varēja uz turnīru sarunāt.
1 2 45 komentāri