Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Šilovs: "Grūti atiet no spēles. Bija lielas cerības, bet..."

Rolands Eliņš

Šilovs: "Grūti atiet no spēles. Bija lielas cerības, bet..."
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Artūrs Šilovs pēc zaudējuma PČ pusfinālā pret Kanādu (2:4) medijiem mikszonā norādīja, ka izlase aizvadījusi labu spēli, taču atsevišķās epizodēs nepaveicies un lielais fināls palicis neaizsniegts. Taču Šilovs pauda apņēmību cīnīties līdz pēdējam rītdien paredzētajā spēlē par bronzu.

"Grūti teikt, kā pietrūka," pēc pusfināla pret Kanādu teica Artūrs Šilovs. "Smags zaudējums, bet neko darīt, rīt jāturpina ar nākamo spēli."

Spēlē pret Kanādu Latvija bija vadībā gan pēc pirmā, gan pēc otrā perioda, taču ielaida vārtus jau trešā perioda sākumā un pēc tam nokļuva iedzinējos. Šilovs spēli pabeidza ar trim ielaistiem vārtiem un atvairītiem 32 atvairītiem metieniem.

"Godīgi sakot, šobrīd grūti atiet no spēles," mikszonā sacīja Šilovs. "Bija lielas cerības, bet nu... jāturpina strādāt tālāk."

Otros vārtus Kanādai guva Džeks Kvins, kad viņš 41. minūtē no aizvārtes trāpīja ripu pa Šilovu tā, lai ripa iekristu uz aizmuguri vārtos. Ar līdzīgu metienu (tikai no otras puses) Šilovs tika pārspēts arī pasaules čempionāta pirmajā mačā, kad Kanādas rindās ar šādu metienu izcēlās Semjuels Blēzs.

"Precīzs metiena viņa izpildījumā," par Kvina vārtiem teica Šilovs. "Nedaudz jau paveicās, ka trāpīja pa ķiveri un iegāja vārtos. Taču gadās arī tā."

"Protams, šī bija atšķirīga spēle nekā tā, ko parādījām turnīra pirmajā spēlē," norādīja Latvijas vārtsargs. "Man šķiet, ka mēs daudz labāk tīrījām vārtu priekšu, kopumā nospēlējām diezgan labi, spējām iemest divus vārtus, varēja būt arī trešais. Varbūt kaut kur nepaveicās, nezinu. Bet kopumā šī mums bija laba spēle."

Šilovam tika vaicāts par noskaņojumu ģērbtuvēs pēc otrā perioda, kad Latvija vēl bija vadībā ar 2:1: "Protams, zinājām un sapratām, ka esam 20 minūšu attālumā no fināla. Bet zinājām arī, ka kanādieši skries un metīsies virsū mums, daudz metīs un centīsies ātri atspēlēties."

Šilovam šī bija devītā spēle divu nedēļu laikā, izlaižot tikai piecas spēles minūtes pašā turnīra sākumā. Šilovs ir vienīgais vārtsargs, kurš šajā PČ piedalījies vairāk nekā septiņos mačos (septiņi ir arī vācietim Matiasam Nīderbergeram, kuram šovakar pusfināls pret ASV). Šilovs vidēji spēlē ielaidis 2.11 vārtus un atvairījis 92.4% metienu. Arī tagad nekāda atpūta nav paredzēta, jo rītdien jau būs bronzas mačs - pret ASV vai Vāciju.

Šilovs mikszonā neslēpa savu sarūgtinājumu par iznākumu un uz vairākiem jautājumiem atbildēja ar vilšanos balsī, taču pēc jautājumu, vai pēc šodienas būs spēks arī bronzas mačam, viņš apņēmīgi pacēla galvu: "Protams, ka būs. Tagad jāgatavojas rītdien un tad jāatstāj laukumā pilnīgi visi spēki. Nekas cits vairs nav svarīgs."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-27 19:51, pirms gada
Paņem šovakar kādu sotaku vai maks divus uz krūts un kartīgi atslēdzies un izgulies, jo rīt būs jāvelk vēl vairak nekā sodien !