Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Golovkovs: "Brauc autobusā uz spēli, cilvēki māj, un pilnīgi asaras acīs"

Golovkovs: "Brauc autobusā uz spēli, cilvēki māj, un pilnīgi asaras acīs"
Georgs Golovkovs (no kreisās) kopā ar komandas biedriem. Foto: IIHF

Trešdienas vakarā biļeti uz pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu ieguva Latvijas izlase, kas pagarinājumā ar 4:3 pārspēja Šveici. Debiju piedzīvoja 27 gadus vecais uzbrucējs Georgs Golovkovs, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com dalījās pieredzē par emocionālo braucienu uz arēnu un satraukumu pirms došanās laukumā.

Pēc Andra Džeriņa cirkšņa savainojuma Latvijas izlases pieteikumā atbrīvojās viena vieta, un pie iespējas tika iepriekš no Latvijas izlases atskaitītais uzbrucējs Georgs Golovkovs. Kopā ar valstsvienību aizvadījis tikai pusstundu ilgu rīta slidošanu, viņš duelim pret Šveici tika pieteikts kā 13. uzbrucējs, taču tika laukumā.

"Emocijas – fantastiskas, neaprakstāmas. Braucām autobusā uz spēli. Cilvēki māj, pats apzinies, ka varētu debitēt, un – pilnīgi asaras acīs. Tā ir apstākļu sakritība, ka esmu nonācis šeit, un esmu pateicīgs tādam dzīves pavērsienam. Tādas emocijas dzīvē laikam nav bijušas," stāstīja Georgs Golovkovs.

Pirmajā periodā viņš tika pie viena iznāciena uz ledus, bet kopumā laukumā pavadīja 5:59 minūtes.

"Haris Vītoliņš pateica, lai gatavojos uz nākamo nomaiņu. Es jau pieceļos. Krastenbergs saka: "Mierīgi, mierīgi, nomierinies!" Viņš jau redzēja, ka man kājas trīc, ka lēkšu laukumā ātrāk nekā vajag," smaidot pasaules čempionāta debiju atcerējās Golovkovs. "Nebija nemaz tik traki. Nomierinājos un sapratu – kā būs, tā būs. Nav nekādu lielo cerību uz mani – visi saprot, ka esmu iekāpis braucošā vilcienā. Pēdējo reizi spēlēju pirms septiņām nedēļām. Bija baigi forši. Pirmajā maiņā sagriezām karuseli, bija momenti, un tas iedeva pozitīvas emocijas arī turpinājumam."

Golovkovs vairākkārt laukumā tika sūtīts tieši pēc Latvijas izlases mazākuma. Uzbrucējs skaidroja, ka galvenais bijis spēlēt atbildīgi un riska vietā izvēlēties drošāko risinājumu. "Saprotu, ka nevajag vadīties uz zilās līnijas, ka labāk ir iemest ripu dziļumā. Visu to, kas notiek, izbaudu. Varēju tagad būt Saulkrastos un skatīties spēli pa televizoru. Tā vietā esmu šeit un izbaudu emocijas."

Ceturtdienas vakarā Latvijas izlase ceturtdaļfinālā spēkosies pret Zviedriju. Golovkovs pēdējās divas sezonas aizvadījis Zviedrijas otrajā līgā. Šosezon viņš sāka "Almtuna" rindās, 41 spēlē tiekot pie 27 punktiem, kam sekoja pārcelšanās uz turnīra tabulā augstāk esošo "Sodertalje" un astoņi punkti deviņos mačos.

"Visi ir ļoti ātri, ļoti labi slidotāji. Kustinās ripu, turēs, neatmetīsies. Zviedru stils – viņi tur ripu, neatmet. Nevar ieiet zonā – uztaisa virāžu atpakaļ. Nemetīs ripu iekšā zonā. Mums jābūt gataviem, ka viņi ir ļoti spēcīgi tieši ripas kontrolē. Jābūt gataviem spēlēt pozicionāli pareizi," brīdināja zviedru hokeju iepazinušais Golovkovs.

Viņš bija viens no sešiem Latvijas hokejistiem, kuri šodien devās uz ledus. Slidoja arī Kristers Gudļevskis un Ivars Punnenovs, Arvils Bergmanis un Kārlis Čukste, kā arī Dans Ločmelis. Treniņa beigās vārtsargu treneris Artūrs Irbe deva hokejistiem uzdevumu – trīs ripas, kas jādabū vārtos 30 sekunžu laikā. Cīņa bija arī fizisks pārbaudījums, turklāt zaudētājam vajadzēja slidot sprintu.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS


Peteri Nummelins. Foto: mtvuutiset.fi
4

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šā gada pasaules čempionāta laikā tiks uzņemtas astoņas personas, viņu vidū arī panākumiem bagātais somu aizsargs Peteri Nummelins, kurš pagājušajā bronzas pavasarī bija Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgu vidū.
Foto: IIHF
9

Hokeja izlase "Sporta Avīzes" aptaujā pārspēj basketbolu, Caune - labākā jaunā sportiste

Laikraksts "Sporta Avīze" veicis ikgadējo aptauju, 50 ekspertu balsojumā par 2023. gada Latvijas sporta izcilnieci kļūstot Latvijas vīriešu hokeja izlasei, kas izcīnīja pirmo medaļu pasaules čempionāta vēsturē.
Artūrs Šilovs. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix
5

Šilovs un Sietiņa triumfē "Rīgas Sporta laureātā"

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šovakar notika "Rīgas Sporta laureāta" svinīgā ceremonija. Galvenās balvas ieguva hokejists Artūrs Šilovs un vieglatlēte Anete Sietiņa.