Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Negribēja izstumt brāli? Rezultatīvais Viljams Nīlanders tomēr nepalīdzēs Zviedrijai

Agris Suveizda

Negribēja izstumt brāli? Rezultatīvais Viljams Nīlanders tomēr nepalīdzēs Zviedrijai
Viljams Nīlanders. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Zviedrijas vīriešu hokeja izlases pieteikumā pasaules čempionātam joprojām ir viena brīva laukuma spēlētāja vieta, taču galvenais treneris Sams Hallams uzsvēra, ka tā tiek taupīta iespējamu savainojumu vai traumu gadījumā un ka citādi izmaiņas sastāvā vairs neplāno, tādējādi netieši apstiprinot, ka Toronto "Maple Leafs" uzbrucēja Viljama Nīlandera Tamperē tomēr nebūs.

Pēc Toronto "Maple Leafs" izstāšanās no Stenlija kausa zviedru medijs Sportbladet iepriekšējā nedēļā ziņoja, ka palīgā uz pasaules čempionātu vēlas doties gan aizsargs Timotijs Liljegrēns, gan arī uzbrucējs Viljams Nīlanders. Kamēr Liljegrēns jau ir aizvadījis divus mačus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles, Nīlandera turnīra pieteikumā joprojām nav. Sākotnēji tika pieļauts, ka kavēšanās iemesls ir apdrošināšanas formalitātes – Nīlanderam vēl ir atlikusi sezona sešu gadu līgumā par 45 miljoniem ASV dolāru. Tieši apdrošināšanas dārdzības dēļ Tamperē nav Vankūveras "Canucks" līdera Elīasa Petešona.

Nedz galvenais treneris Hallams, nedz izlases ģenerālmenedžeris Andešs Lundberjs nevēlējās sīki iztirzāt Nīlandera neierašanās apstākļus. "Iemesli ir starp mums un spēlētāju – nevēlam tos izcelt publiski. Mums bija dialogs ar vairākiem spēlētājiem, un mēs zinām iemeslus, kādēļ viņi atteica," pauda Lundberjs. "Jūs pareizi sakāt – [par Nīlanderu] bija mediju spekulācijas. Mēs ne mirkli neteicām, ka viņš vai kāds cits spēlētājs ir gatavs doties uz čempionātu. Mediju spekulācijas ir galvenais iemesls, kādēļ izvēlējāmies ieturēt tādu līniju, kādu ieturējām. Mēs nevaram ietekmēt mediju spekulācijas, un tās īstenībā ir pozitīvas, jo parāda, ka ap izlasi ir interese. Taču mūsu stratēģija bija publiski paust tikai dzelžainus faktus."

Ja runā par mediju spekulācijām, tad Kanādas medijs TSN ziņo, ka Viljama Nīlandera atteikuma iemesls varētu būt saistīts ar to, ka viņš bažījies par novēlotu ierašanos un kāda spēlētāja izstumšanu no virknējumiem – turklāt viens no kandidātiem uz izstumšanu būtu viņa paša brālis Aleksanders Nīlanders. Pitsburgas "Penguins" sastāvā Aleksanders Nīlanders šosezon aizvadīja deviņas spēles un tika pie diviem (1+1) punktiem, bet fārmklubā 55 spēlēs izcēlās ar 50 (25+25) punktiem. Pasaules čempionātu viņš sāka pirmajā maiņā, taču trešajā spēlē pret Somiju no tās tika izstumts un iepriekšējos mačos darbojās kā trīspadsmitais uzbrucējs ar krietni mazāku spēles laiku. Aleksanderam Nīlanderam piecās spēlēs ir viena rezultatīva piespēle. Abi brāļi NHL draftā ir izraudzīti ar astoto numuru.

Zviedrija pasaules čempionātā pagaidām izcīnījusi vienīgi uzvaras – 1:0 pār Vāciju, 5:0 pār Austriju, 2:1 bullīšos pār Somiju, 7:1 pār Ungāriju un 4:0 pār Franciju. Šovakar Zviedrija tiksies ar Dāniju un, ja iegūs kaut punktu, rītvakar pret ASV cīnīsies par pirmo vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.aftonbladet.se/sportbla...
https://twitter.com/reporterchris/s...

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS