Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Balcers: "Šodien vienīgais variants ir trīs punkti"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Balcers: "Šodien vienīgais variants ir trīs punkti"
Rūdolfs Balcers. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pasaules čempionātu turpinās Latvijas hokejisti, kurus šodien pulksten 16:20 sagaida duelis pret Lielbritāniju. Aiz muguras rīta treniņš, pēc kura uzbrucējs Rūdolfs Balcers sarunā ar Latvijas medijiem pauda pārliecību, ka vairākumā nepieciešams spēlēt vienkāršāk, nevis meklēt ideālo piespēli uz tukšiem vārtiem.

Rūdolfs Balcers uzvaru pret Austriju kaldināja ar diviem vārtiem, un ar pieciem punktiem tieši viņš ir Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs pasaules čempionātā. Tomēr viņš joprojām nav apmierināts ar spēli uzbrukumā.

"Mums joprojām kaut kas īsti nesanāk. Visiem pieciniekiem nesanāk normāli ieķerties pretinieku zonā. Grūti pateikt, kas par problēmu – varbūt neesam pietiekami saspēlējušies. Golus mēs metam, spēlējam uz pretuzbrukumiem – noķeram pretinieku kļūdas un ejam uz otru pusi. Tā jāturpina, un jāmet viss, ko varam," pauda Balcers.

Visās spēlēs pretinieki izpildījuši vairāk metienu nekā Latvijas hokejisti. Mazākais atstatums bija pret Somiju (17:20), bet pārējos mačos sāncenšu kontā bija vismaz par astoņiem metieniem vairāk. Lielbritānija gan pa vārtiem metusi vēl mazāk un ir ar sliktāko realizāciju visā turnīrā.

"Uz papīra noteikti esam favorīti, bet domāju, ka angļi iznāks tāpat kā austrieši – spēlēs ātri un fiziski. Jābūt gataviem, jānokoncentrējas uz spēli. Šodien vienīgais variants ir trīs punkti," teica Balcers, kurš četrās spēlēs izcēlies ar 3+2. "Šeit visas komandas ir labas, visām ir savi trumpji. Nenovērtēt kādu vājāku komandu ir nepareizs piegājiens."

Rīta treniņā Latvijas izlase daudz slīpēja vairākumu, un pirmajā brigādē, lai gan spēlētāji nav mainījušās, notikusi pozīciju maiņa. Vārtu priekšā nonācis komandas kapteinis Rodrigo Ābols, kamēr Balcers ievirzīts labajā malā.

"Vairākums mums pagaidām nav aizgājis, kā gribētos. Mēģinām atrast visādus variantus. Redzēsim, varbūt šovakar sanāks kas labāks," cerību pauda Balcers. Valstsvienībai līdzšinējos mačos izdevies realizēt trīs no 16 vairākuma iespējām.

"Mēģinām par daudz izspēlēt līdz tukšiem vārtiem. Vajag vienkāršāk – mest uz vārtiem, vinnēt atlēkušās ripas. Par daudz mēģinām izspēlēt uz perfekto metienu, bet vajag trafiku priekšā, dabūt atlēkušās ripas un tā turpināt," teica Balcers, kurš vakar doto brīvdienu izmantojis, lai aizietu pusdienās ar māsu, kura ieradusies Tamperē.

Balcers sacīja, ka Lielbritānija mazākumā spēlē agresīvi, tādējādi atstājot brīvu vidu. Uzbrucējs atkārtoja iepriekš minēto: "Nav vērts izspēlēt. Piespēle, piespēle, metiens pa vārtiem."

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

  +4 [+] [-]

, 2022-05-22 12:26, pirms 2 gadiem
Laikam jau bez Balcera mums pašlaik būtu 1 vai 2 punkti un šodien sistos par palikšanu. Paldies, ka atbrauci!

  -1 [+] [-]

, 2022-05-22 13:00, pirms 2 gadiem
Sochi rakstīja: Laikam jau bez Balcera mums pašlaik būtu 1 vai 2 punkti un šodien sistos par palikšanu. Paldies, ka atbrauci!
Balcers viens nav cīnītājs, ja citi viņu biedri spēlē stulbi

  +1 [+] [-]

, 2022-05-22 13:41, pirms 2 gadiem
- Puiki, kas notiek, kāpēc nemetat golus?
- Kaut kas pietrūkst.
- Un kas?
- Dārziņš un Daugaviņš

     [+] [-]

, 2022-05-22 14:19, pirms 2 gadiem
Tie 3 būs jebkā, tikai kam un cik ...

     [+] [-]

, 2022-05-22 14:31, pirms 2 gadiem
M rakstīja: - Puiki, kas notiek, kāpēc nemetat golus?
- Kaut kas pietrūkst.
- Un kas?
- Dārziņš un Daugaviņš
Palikuši slinkāki. Savos klubos spēlēt patīkamāk taču.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-22 15:22, pirms 2 gadiem
Nu pirmā spēle čempionātā, kad priekšā stājas tiešām vājāka komanda. Te vajadzētu stabilu uzvaru, bet bez cīņas par 100% tiešām nekā nebūs.

     [+] [-]

, 2022-05-22 15:28, pirms 2 gadiem
M rakstīja: - Puiki, kas notiek, kāpēc nemetat golus?
- Kaut kas pietrūkst.
- Un kas?
- Dārziņš un Daugaviņš
Pietrūkst atņemt punktus stiprajiem un zaudēt vājākiem Šogad varbūt būs retais gads ,kad vinnēsim tos kurus jāvinnē.

Tevis pieminētie..Dārziņam jau 40 nāk,Daugaviņam jāatpušas kādreiz.