Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

A. Ābols: "Čehija pret austriešiem uzbrukuma zonā ampelējās"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

A. Ābols: "Čehija pret austriešiem uzbrukuma zonā ampelējās"
Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš un viņa asistents Artis Ābols. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šovakar Latvijas hokeja izlase aizvadīs savu ceturto spēli pasaules čempionātā – pulksten 20:20 pretī stāsies Čehija. Galvenā trenera Harija Vītoliņa asistents Artis Ābols pēc šorīt aizvadītā treniņa pauda, ka sāncenšu rindās ir gana skaļi vārdi, kuri prot gūt vārtus.

"No rītiem spēles dienā – nesaukšu to par treniņu, drīzāk rīta paslidošana. Mums bija viena brīvdiena, vakar pilnā sastāvā trenējāmies. Šovakar pirmajā trešdaļā iespaidu varētu atstāt tas, ka divas dienas nav spēlēts," teica Artis Ābols. Laukumā hokejisti slīpēja uzbrukuma noslēguma fāzi un veltīja laiku vairākuma uzlabošanai. "Pret norvēģiem iemetām piecatā pret trim, bet, protams, gribētos vairāk."

Čehijas izlase maču pret Latviju sagaidījusi ar jaudīgu pastiprinājumu uzbrukumā, pievienojoties snaiperim Davidam Pastrņākam, bet – vēl pirms viņa pievienošanās tika piedzīvots šokējošs zaudējums (1:2 bullīšos) pret Austrijas izlasi.

"Klātienē redzēju divus periodus. Ripas kontrolē viņiem bija liels pārsvars, metienu ziņā – ne. Viņi uzbrukuma zonā ampelējās. Bija daudz iespēju mest, bet – Krejči piespēlē Vrānam, Vrāna piespēlē atpakaļ Krejči, un tādā garā. Iespējas pazūd. Kā tādās situācijās gadās un saka, Dievs nav mazais bērns – beigās ielaida un zaudēja," pauda Ābols.

"Pēc sastāva viņiem ir gana skaļi uzvārdi. Pastrņāks vēl oficiāli nav pieteikts, bet brokastīs viņu redzēju. Jāaiziet un jāpaskatās, ir viņš maiņā ielikts vai nav. Vēl viens spēlētājs, kurš māk gūt vārtus. Atcerēsimies, ka Krejči, kurš spēlēja kopā ar Pastrņāku, Čehijā tagad aizvadījis tikai vienu sezonu. Viņiem ir daudz pierakstu no NHL, bet mans personīgais viedoklis – viņi tikai mācās spēlēt Kari Jalonena hokeju."

Soms Jalonens ir pirmais ārzemnieks, kuram uzticēta Čehijas valstsvienības vadīšana, un viņam neitrālajā zonā patīk izmantot 3-2 aizsardzību. "Kad 2014. gadā kļuvu par Rīgas "Dinamo" treneri, Prāgā pirmssezonas turnīrā ieraudzīju šo metodi un paņēmu sev. Bildi noskatījos no viņa. Jalonenam jau tad bija šāda sistēma. Bet – vai tā ir tāda pati, kā Jukam Jalonenam Somijas izlasē? Šaubos. Redzējums nāk no vienas puses, bet – nianses atšķiras. Čehiem hokejs ir pietiekoši agresīvs. Neredzēju viņus nostājamies tik bieži, kā to darīja Somija," stāstīja Ābols.

"Pēc ranga viņi mums ir nedaudz priekšā," smejoties sacīja Ābols. "Neveiksmīgā spēle pret Austriju viņus tikai motivēs. Viņiem jau ir divi zaudējumi – ākstīties vairs nedrīkst."

Pastrņāks šosezon NHL 72 spēlēs iekrāja 77 punktus, kamēr Tomāšs Hertls ar 64 punktiem bija Rūdolfa Balcera pārstāvētās Sanhosē "Sharks" rezultatīvākais centra uzbrucējs. Tiesa, pasaules čempionāta ievadā viņš trīs spēlēs ir bez punktiem. Rezultatīvākais čehs ir 36 gadus vecais Romans Červenka, kurš iekrājis 1+6.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle