Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Rubīns: "Ja ir iespēja palīdzēt Latvijas izlasei, tad nav jādomā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rubīns: "Ja ir iespēja palīdzēt Latvijas izlasei, tad nav jādomā"
Kristiāns Rubīns. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas hokeja izlases rindas otrdien papildinās šosezon Nacionālajā hokeja līgā (NHL) debitējušais aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš piedalīsies savā trešajā pasaules čempionātā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš norādīja, ka valstsvienības pārstāvēšana dod māju sajūtu, pat ja atrodies citā valstī.

"Domāju, ka jebkurš spēlētājs, neskatoties uz citām niansēm, grib braukt un pārstāvēt Latviju. Es spēlēju Kanādā, un Latvijas izlase dod māju sajūtu. Pasaules čempionātā vienmēr ir sajūta, ka spēlē mājās. Izlasē ir draugi un čomi, ar kuriem kopā esmu uzaudzis un kopā spēlējis līdz šim. Pārstāvēt savu valsti vienmēr ir gods," pauda Kristiāns Rubīns.

"Sezona beidzās ātrāk nekā gribētos, un ir sajūta, ka vēl ir iekšā. Gribu pierādīt. Un, ja vēl ir iespēja palīdzēt Latvijas izlasei, tad nav jādomā," sacīja Rubīns, kura pārstāvētā Toronto "Marlies" regulārās sezonas pēdējā spēlē piedzīvotā zaudējuma dēļ nekvalificējās izslēgšanas mačiem. Turpinājumā viņš tika piesaistīts NHL kluba Toronto "Maple Leafs" rezervē.

Rubīns šosezon debitēja NHL, decembra vidū aizvadot trīs spēles. Pēc sezonas viņam beigsies līgums ar "Maple Leafs", aizsargam nonākot ierobežoti brīvā aģenta statusā. No vienas puses, spēlēšana pasaules čempionātā ir risks. No otras puses, redzami arī plusi, teica Rubīns.

"Ar aģentu bija vienkārša saruna. Pirms pāris dienām runājām, un mūsu domas sakrita – tā ir prakse un pieredze, tā ir iespēja pagarināt savu sezonu. Palīdzēs gan personīgi, gan kā ieraksts CV. Saruna bija pavisam vienkārša – es gribēju braukt un spēlēt, un viņš piekrita."

Rubīns ceļā devies šovakar. No Toronto viņš lidos uz Amsterdamu, pēcāk mērojot ceļu līdz Helsinkiem. Pēdējos 180 kilometrus viņš veiks auto, otrdienas rītā ierodoties Tamperē. Latvijas izlasei rīt pulksten 13:45 paredzēts treniņš. "Ja nekas neaizkavēsies un ceļojums būs laicīgs, tad plāns ir kāpt uz ledus."

Aizsargs sacīja, ka ar treneru štābu vēl nav komunicējis, taču līdz spēlei pret Čehiju vēl būs gana daudz laika, lai izrunātu taktiskās un stratēģiskās nianses. Augustā olimpiskajā kvalifikācijā Rubīns bija pirmā pāra aizsargs.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

  +5 [+] [-]

, 2022-05-16 23:39, pirms 2 gadiem
Labs aizsargs, noderēs izlasei. Liels prieks, ka Rubīns neatsaka izlasei pat skatoties uz to, ka nav līgums.

     [+] [-]

, 2022-05-17 02:27, pirms 2 gadiem
Par Rubīnu forši, bet kas ar Bļugeru vietas izlases sastāvam vēl ir, tīri pēc noteikumos?
Cik spēlētajus drīkst ņemt uz PČ kopā un kuri tagad paliks ārpus pieteikuma?

     [+] [-]

, 2022-05-17 07:40, pirms 2 gadiem
emilioss rakstīja: Par Rubīnu forši, bet kas ar Bļugeru vietas izlases sastāvam vēl ir, tīri pēc noteikumos?
Cik spēlētajus drīkst ņemt uz PČ kopā un kuri tagad paliks ārpus pieteikuma?
Bija atstāta vieta gan Rubīnam gan Tedy.
Tedy vienīgi tagad kaut kā jānokļūst līdz Somijai, cik sapratu tad tur mazliet sarežģīti, esot tiešais reiss, bet nelido tik bieži kā gribētos.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-17 07:52, pirms 2 gadiem
TommyG rakstīja: Bija atstāta vieta gan Rubīnam gan Tedy.
Tedy vienīgi tagad kaut kā jānokļūst līdz Somijai, cik sapratu tad tur mazliet sarežģīti, esot tiešais reiss, bet nelido tik bieži kā gribētos.
Reiss no Ņujorkas uz Helsinkiem ir katru dienu, ja Tedijs izdomāja no sākuma braukt uz Pitsburgu, nevis pa taisno lidot no Ņujorkas, tad ir mazliet sarežģītāk, taču ne pārāk sarežģīti lai pret Čehiem jau būtu uz ledusa

     [+] [-]

, 2022-05-17 08:05, pirms 2 gadiem
Paldies Kristiānam, ka brauc palīgā! Domāju, ka Toronto viņam iedos līgumu vēl vismaz uz gadu, gan jau kādas sarunas notiek. Ja Rubins nav nhl aizsargs, tad kurš tad ir? Varbūt kāds cits klubs uz viņu skatās, nezinu kādi tur varianti, lai pārietu uz citu komandu, bet viņam jāpaliek cinīties par nhl.

     [+] [-]

, 2022-05-17 08:37, pirms 2 gadiem
Cik sapratu Lapinskis un Veinbergs ir panemti lidzi ja nu Rubins nebutu,tagad viens no viniem dosies majas tapec ka Rubins bus pieteikts,ta jau vel redzesim kas ar Teodoru bus vai brauks paliga vai ne.

     [+] [-]

, 2022-05-17 13:15, pirms 2 gadiem
Pareizā attieksme

     [+] [-]

, 2022-05-17 13:40, pirms 2 gadiem
Visu cieņu Kristiānam, ja bez līguma brauc palīgā izlasei.🇱🇻🇱🇻🇱🇻

     [+] [-]

, 2022-05-17 14:54, pirms 2 gadiem
Pareizi dara puisis.Malacis! Bet Blugers kaut kaa bremzē? Es nesaprotu viņa attieksmi pret izlases intersēm.

     [+] [-]

, 2022-05-17 15:57, pirms 2 gadiem
Regbists rakstīja: Pareizi dara puisis.Malacis! Bet Blugers kaut kaa bremzē? Es nesaprotu viņa attieksmi pret izlases intersēm.
nedomāju, ka tas ir attieksmes jautājums. Drīzāk organizatorisks.

     [+] [-]

, 2022-05-17 16:08, pirms 2 gadiem
Regbists rakstīja: Pareizi dara puisis.Malacis! Bet Blugers kaut kaa bremzē? Es nesaprotu viņa attieksmi pret izlases intersēm.
tikko parādījas arī ziņa:
https://sportacentrs.com/hokejs/pc_...