Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Somija spēlē tehniski, skaisti un neforsē – viņi gaida, gaida"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Somija spēlē tehniski, skaisti un neforsē – viņi gaida, gaida"
Harijs Vītoliņš. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šovakar Latvijas hokeja izlase aizvadīs otro spēli pasaules čempionātā, pulksten 20:20 Tamperē spēkojoties pret turnīra mājinieci un pašreizējo olimpisko čempioni Somiju. Pēc rīta treniņa komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš akcentēja vairākuma un mazākuma nozīmi un vērtēja somu pragmatisko hokeju.

Latvijas izlase šodien aizvadīja īsu treniņu, kurā nepiedalījās pieci hokejisti. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš atklāja, ka pirms tam aizvadīta vairākuma un mazākuma sapulce. "Jāizpilda tas, ko esam sarunājuši. Piekrītu, ka amerikāņi spēlēja aktīvi un kvalitatīvi, taču – jāpilda sarunātais plāns. Redzējām, ka palaists gar ausīm," sapulces mērķi definēja Vītoliņš. Tāpat izpētīts somu spēles stils nevienādos sastāvos.

"Viņi gaida, gaida, gaida. Spēlē tehniski un skaisti, bet neforsē," par gaidāmajiem sāncenšiem teica Vītoliņš. "Tas nav amerikāņu stils, kuri skrēja pa visu laukumu un presingoja. Somija pret norvēģiem negāja virsū, bet atkāpās un gaidīja kļūdas. 3:0 – tie ir tipiski somu vārti. Nostājās viduszonā, sagaidīja pretinieku nekvalitatīvu piespēli, pārtvēra, izgāja divatā pret vārtsargu un iemeta. Jābūt gataviem, ka viņi mums atdos vidējo zonu un ķers uz pretuzbrukumiem. Ja vidū zaudēsim ripas, tad būs problēmas."

Latvijas izlasē nav plānotas izmaiņas uzbrucēju virknējumos. Vītoliņš norādīja, ka jāsaglabā pacietība un jāļauj hokejistiem saspēlēties, kamēr lēmumu par izmaiņām mierīgi var pieņemt spēles laikā.

Vītoliņš arī akcentēja komandu vidējos vecumus – ja Latvijas un ASV izlasēs tas ir zem 27 gadiem, tad Somijas valstsvienības vidējais vecums sniedzas virs 30. "Jābūt gataviem, ka nedrīkst pieļaut kļūdas un jāizmanto savas iespējas. Ja paskatāmies vakardienas maču, tad pēc bīstamajiem momentiem bija 20:21. Mēs nekur neatpalikām. Taču – amerikāņiem no šiem momentiem bija 17 metieni vārtu rāmī, kamēr mums septiņi. Te arī visa atšķirība. Noslēdzošā fāze mums klibo. Labi, ka izveidojām momentus, bet noslēgumā jānospēlē kvalitatīvāk."

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle