Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Bukmeikeri: Latvijai izkļūšana no grupas būs sarežģīts uzdevums

Agris Suveizda

Bukmeikeri: Latvijai izkļūšana no grupas būs sarežģīts uzdevums
Elvis Merzļikins. Foto: LHF

Šodien, 13. maijā, sāksies pasaules čempionāts hokejā vīriešiem (2022 IIHF World Championship), kas norisināsies līdz 29. maijam Somijā – Helsinkos un Tamperē. Latvijas izlase uzsāks cīņu jau šovakar plkst. 16.20 “Tampere Deck Arena” pret ASV hokejistiem. “Betsafe” bukmeikeri prognozē, ka šogad Latvijas hokeja izlasei ir laba cerība cīnīties par augstām vietām, ja tiks sasniegts ceturtdaļfināls.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā hokejā pirmoreiz spēlēs galvenā trenera Harija Vītoliņa vadībā un centīsies uzrādīt labāku rezultātu nekā šogad olimpiskajās spēlēs, kur nevienu uzvaru tā arī neizdevās gūt. Jau tradicionāli Latvijai ceturtdaļfināls uzskatāms par galveno mērķi, kura sasniegšanas gadījumā var sākt domāt par tālākiem sapņiem. Taču “Betsafe” bukmeikeru vērtējumā apstāšanās grupu turnīrā tomēr ir reālistiskāks scenārijs.

Grupu turnīru iespējamie scenāriji
Joprojām pastāv stereotips, ka Latvijas izlase ir regulāra ceturtdaļfināla dalībniece un katra astoņniekā netikšanas reize ir tikai neveiksme! Tomēr iepriekšējos 12 gadus Latvija pasaules čempionāta hokeja ceturtdaļfinālā ir iekļuvusi tikai vienu reizi – 2018. gadā - un tāpat palika astotajā vietā.

“Ja kādam šķita, ka Krievijas un Baltkrievijas izmešanas rezultātā kaut kas krasi mainīsies – no sērijas, par vienu “garantēto” favorīti mazāk un viena vieta astoņniekā tagad brīva, tad izmainījās tikai tas, ka B grupā baltkrievu vietā tika aicināta pirmās divīzijas komanda – Austrija. Kas atstāj joprojām brīvu vietu diskusijām – vai tas B grupu padarīja vājāku, vai, tieši otrādi, spēcīgāku! Savukārt Latvijas grupā joprojām ir četras hokeja lielvalstis ASV, Čehija, Zviedrija un Somija, un, lai mēs varētu domāt par Latvijas iekļūšanu ceturtdaļfinālā, vismaz viena no šīm izlasēm jāatstāj aiz sevis. Un, protams, vēl jau nekādi nedrīkst noniecināt Norvēģijas izlasi, kurai ambīcijas ir vismaz tikpat lielas kā Latvijai,” skaidro “Betsafe” pārstāvis Valters Rozmanis.

Reālistiskākais scenārijs ar 65% iespējamību, ko prognozē “Betsafe” bukmeikeri ir, ka Latvijas izlase no apakšgrupas neizkļūs, bet apstāšanās ceturtdaļfinālā novērtēta ar 30% iespējamību. “Ja būs tā, ka Latvijai izdosies aiz sevis atstāt, piemēram, somus vai amerikāņus, tad ceturtdaļfinālā būs interesants duelis pret Šveici vai Vāciju,” iespējamos scenārijus prognozē V. Rozmanis.A grupā ir arī Kanādas izlase, taču šoreiz kanādiešiem būs visnotaļ vājš sastāvs, tāpēc nav iemesla kanādiešus pāragri prognozēt par zelta medaļas ieguvējiem.

Latvijas hokeja izlases sastāvs – spēcīgs vai blāvs?
Hokeja spēles rezultātu nosaka ne tikai veiksmes vai neveiksmes, bet arī tas, cik spēcīgi ir izlases spēlētāji! Latvijas izlases ilggadējie labākie vārtu guvēji vairs nav vecumā no 26 līdz 30 gadiem, kad ir pats karjeras briedums, bet, neskatoties uz to, rezultatīva darbība laukumā un panākumi tiek sagaidīti no Rūdolfa Balcera, kurš kopā ar Zviedrijā spēlējošo Rodrigo Ābolu ir “Betsafe” bukmeikeru favorīti un kuri varētu iegūt Latvijas izlases rezultatīvākā spēlētāja godu – attiecīgi 30 un 20 procentu iespējamības.

“Neskatoties uz prognozēm, Rūdolfs Balcers tomēr aizvadīja nestabilu un dažādu sarežģījumu pilnu NHL sezonu. Viņš arvien mazāk tika pie iespējām spēlēt vairākumā, kur Latvija no viņa sagaida līdera lomu, taču savus punktus tāpat izdevās savākt,” komentē “Betsafe” pārstāvis Valters Rozmanis. Cerības sagaidīt sastāvā Teodoru Bļugeru ir ļoti minimālas, jo viņš pašlaik piedalās Stenlija kausa izcīņā, bet Elvis Merzļikins, kuram arī nemaz šī nebija savas karjeras labākā NHL sezona, komandu velk uz priekšu un par vārtu gūšanu īsti nav atbildīgs.

Datumi, kuros spēlē Latvijas izlase: 13. maijā plkst. 16.20 “Tampere Deck Arena” stāsies pretī ASV hokejistiem. 14. maijā tiksies ar mājiniekiem Somijas izlasi, 16. maijā notiks Latvijas spēle ar Norvēģiju, 19. maijā – ar Čehiju, 20. maijā – ar Austriju, 22. maijā – ar Lielbritāniju un 24. maijā – ar Zviedriju.

Informāciju sagatavoja:
Betsafe

  +1 [+] [-]

, 2022-05-13 10:46, pirms 2 gadiem
Tie bukmeikeri pēc pirmās spēles apkakāsies

  -1 [+] [-]

, 2022-05-13 12:56, pirms 2 gadiem
Ne sūda neizkļūs. Izšķirošā spele būs labākā ko rādīs lv, bet kā parasti kait kas pietrūks un skaistw zaude. Es izklausos kā vaimanātājs, diemžēl atkārroju tikai iepriekšējos gados redzēto

     [+] [-]

, 2022-05-13 15:29, pirms 2 gadiem
Tie bukmeikeri neko nesajēdz..