Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Ģimenes pieauguma dēļ Šveicei PČ varētu nepalīdzēt NHL rezultatīvākais aizsargs Jozi

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ģimenes pieauguma dēļ Šveicei PČ varētu nepalīdzēt NHL rezultatīvākais aizsargs Jozi
Romans Jozi. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Nešvilas ''Predators'' aizsargs Romans Jozi, kurš kļuva par regulārā turnīra rezultatīvāko aizsargu, ģimenes pieauguma dēļ varētu nespēlēt 2022. gada pasaules čempionātā.

Jau pēc divām dienām Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē sāksies 2022. gada pasaules čempionāts hokejā, kurš risināsies līdz 29. maijam. Tajā piedalīsies arī Šveice, kura spēkosies A apakšgrupā pret Kanādu, Vāciju, Slovākiju, Dāniju, Kazahstānu, Itāliju un Franciju. Pirmo spēli tā aizvadīs 14. maijā pret Itāliju.

Gala sastāvu galvenais treneris Patriks Fišers vēl nav paziņojis. Iespējams, izlasei nāksies iztikt bez 31 gadus vecā Romana Jozi, kurš kopā ar Nešvilas ''Predators''' izstājies no Stenlija kausa izcīņas, ar 0-4 zaudējot Kolorādo ''Avalanche''. Jozi kļuva par regulārās sezonas rezultatīvāko aizsargu - 80 spēlēs hokejists sakrāja 96 rezultativitātes punktus (23+73). Šveices hokejists tāpat ir viens no kandidātiem uz līgas labākā aizsarga balvas iegūšanu.

Tomēr viņa pievienošanos izlasei varētu patraucēt ģimenes apstākļi. Drīzumā Jozi gaidāms ģimenes pieaugums un tieši šis var kļūt par iemeslu nespēlēšanai. Šobrīd valstsvienība gaida šīs sezonas NHL rezultatīvākā aizsarga lēmumu. Bez Jozi Šveici pārstāvēs četri citi NHL spēlētāji - Niko Hišīrs, Timo Meiers, Jonass Zīgentālers un Piuss Suters.

Gatavojoties čempionātam, Šveice aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Latviju. Abās spēlēs šveicieši guva panākumus - vispirms ar 5:2, bet vēlāk arī ar 3:1.

Izmantotie resursi:
https://heshootshescoores.com/il-di...