Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Ar divu mēnešu kavēšanos ''Daugavas'' halle nodota ekspluatācijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ar divu mēnešu kavēšanos ''Daugavas'' halle nodota ekspluatācijā
Daugavas ledus halles vizualizācija. Foto: daugavasstadions.lv

VSIA ''Kultūras un sporta centrs ''Daugavas stadions'''' informē, ka šodien beidzot izdevies ekspluatācijā nodot ''Daugavas'' halli, kurā paredzēts 2021. gada pasaules čempionātā hokeja dalībniecēm aizvadīt treniņus.

“Daugavas ledus halle ir sporta entuziastu ilgi gaidīts notikums. Neskatoties uz saspringtajiem būvdarbu termiņiem un faktu, ka viss būvniecības process tika organizēts valstī ieviestās ārkārtas situācijas laikā, esmu patiesi gandarīts, ka kopīgiem spēkiem Latvijā ir radīta lieliska ledus halle ar diviem ledus laukumiem sportisko ambīciju piepildīšanai kā bērniem un jauniešiem, tā arī sporta profesionāļiem. Pašlaik saspringti strādājam, lai jau pavisam drīz uzņemtu pasaules čempionāta hokejā dalībniekus. Vēlos izteikt lielākos pateicības vārdus visiem, kuri atbalstīja un sniedza vērtīgus padomus ledus halles būvniecības un nodošanas procesā!”, norāda Daugavas stadiona valdes loceklis Daniēls Nātriņš.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska izsaka pateicību un uzsver: ‘’Šis ir zīmīgs notikums – esam beidzot noslēguši Daugavas ledus halles būvniecību un savus pirmos treniņus šeit aizvadīs pasaules čempionāta hokejā dalībnieki. Būvniecība nav noritējusi bez starpgadījumiem, bet, būsim godīgi, arī ceļš uz uzvaru nekad nav vienkāršs. Mēs ļoti ceram, ka šī halle kļūs par mājvietu daudziem sportistiem, kas tikai sāk vai jau plūc laurus savā profesionālajā karjerā. Īpašs paldies kapitālsabiedrības valdes loceklim Daniēlam Nātriņam un Sporta departamenta vadītājam Edgaram Severam par pašaizliedzīgu un profesionālu attieksmi pret darbu.’’

Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs izsaka: ‘’Esmu gandarīts par to, ka beidzot, lai gan ar divu mēnešu kavēšanos, objekts ir pieņemts ekspluatācijā un ir gatavs uzņemt 2021. gada pasaules čempionāta hokejā dalībniekus. Pasaules čempionāts hokejā ir tikai pirmais no daudziem sporta un kultūras pasākumiem, kas nākotnē norisināsies šajā jaunajā sporta bāzē un, pats galvenais, šī būs vieta, kur ikdienā varēs trenēties jaunie hokejisti, daiļslidotāji, šorttrekisti. Vēlos uzsvērt, ka šī būs pirmā bāze Latvijā un tuvējā reģionā, kas ir īpaši paredzēta parahokejam.’’

“Jaunizbūvētā Daugavas stadiona ledus halle varēs nodrošināt ne tikai sporta, bet arī dažādu kultūras pasākumu norisi, kad to atkal pieļaus epidemioloģiskā situācija valstī - arī nākotnes Dziesmu un deju svētku laikā kalpos kā mēģinājumu un koncertu vieta. Kultūras ministrija piesaistījusi Eiropas Savienības fondu finansējumu, lai stadiona pārbūves pirmajā posmā tiktu atjaunotas un izbūvētas jaunas tribīnes, kas Latvijas valsts simtgades Dziesmu un deju svētku deju lieluzvedumā 2018. gadā ļāva būt klātesošiem 10 000 skatītāju. Daugavas stadiona pārbūve ir būtisks ieguldījums Grīziņkalna apkaimes attīstībā, veidojot iedzīvotājiem pieejamu, pievilcīgu un mūsdienīgu kultūras un sporta vidi,” uzsver Kultūras ministrijas Eiropas Savienības fondu departamenta direktore Zanda Saulīte.

Daugavas ledus halle ir paredzēta hokeja, daiļslidošanas, šorttreka un kērlinga treniņprocesu nodrošināšanai un sacensībām, kultūras pasākumiem, tajā skaitā Dziesmu un deju svētku dalībniekiem. Ledus hallei ir divi ledus laukumi, no kuriem viens paredzēts kā hokeja izlases treniņlaukums, otrs laukums dažādu disciplīnu slidošanai. Starp abiem laukumiem izvietotas sportistu ģērbtuves un tribīnes 2.stāva līmenī. Halles 2.stāvā ir kafejnīcas telpas un trenažieru zāle.

2019.gada 17.septembrī tika parakstīts līgums par ledus halles projektēšanas un būvniecības uzsākšanu ar Personu apvienību “ARMS”, kas sastāv no dalībniekiem SIA “ARMS Group” un OÜ ''RTS InfraEhitus''. Līgumcena ir EUR 10 320 000,00 (bez PVN). Būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību veica SIA “Ozola&Bula, arhitektu birojs”, būvprojekta ekspertīzi nodrošināja SIA “AZ SERVICE”. Būvprocesu vadību un būvuzraudzību kontrolēja SIA “CMB”.

Daugavas stadiona teritorija līdz 2022. gadam tiks pilnībā atjaunota un izveidota par modernu kultūras un sporta kvartālu Grīziņkalnā. Pirmajā attīstības posmā tika rekonstruēta Centrālā tribīne, un no jauna uzbūvētas Dienvidu un Ziemeļu tribīnes. Otrais attīstības posms noslēdzas ar ledus halles būvniecību. Nākamajos attīstības posmos tiks uzbūvēta vieglatlētikas manēža ar multifunkcionalitāti, rekonstruēts centrālais sporta laukums, vieglatlētikas un futbola treniņu laukumi, kā arī veikti teritorijas labiekārtojuma darbi. Tāpat Daugavas stadiona teritorijā ir plānota privāto investīciju objektu attīstība.

Visi darbi tiek veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītā projekta “Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē” (ID Nr. 5.6.1.0/17/I/001) ietvaros. Projektu īsteno VSIA “Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions” sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību un VAS “Valsts nekustamie īpašumi”. Kopējais projekta finansējums ir 67 560 868,06 EUR, t.sk., Kultūras ministrijas piesaistītais ERAF finansējums 39 931 548,49 EUR, valsts budžeta finansējums 5 546 744,82 EUR, pašvaldības finansējums 1 500 000,00 EUR, privātais finansējums 1 725 134,98 EUR un neattiecināmās izmaksas 18 857 439,77 EUR.

Informāciju sagatavoja:
VSIA ''Kultūras un sporta centrs ''Daugavas stadions''

     [+] [-]

, 2021-05-14 23:25, pirms 3 gadiem
"Līgumcena ir EUR 10 320 000,00 (bez PVN). Būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību veica SIA “Ozola&Bula, arhitektu birojs”, būvprojekta ekspertīzi nodrošināja SIA “AZ SERVICE”. Būvprocesu vadību un būvuzraudzību kontrolēja SIA “CMB”."
Heh, man liekas ka tada cena bija Arenai Riga vai ne?

  +6 [+] [-]

, 2021-05-14 23:35, pirms 3 gadiem
Arēnai Rīga bija 16 miljoni un tas bija vēl latos.
Plus tas bija vairāk kā 15 gadus atpakaļ un viss ir palicis tikai dārgāks.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-14 23:58, pirms 3 gadiem
Frisk rakstīja: "Līgumcena ir EUR 10 320 000,00 (bez PVN). Būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību veica SIA “Ozola&Bula, arhitektu birojs”, būvprojekta ekspertīzi nodrošināja SIA “AZ SERVICE”. Būvprocesu vadību un būvuzraudzību kontrolēja SIA “CMB”."
Heh, man liekas ka tada cena bija Arenai Riga vai ne?
kā jau te teica -objektu cenas ir krietni kāpušas. Prasts tiltiņš top par miljonu, minihalles kā Kurbadam 3-4 miljoni, nemaz nerunājot par lielākiem objektiem.

     [+] [-]

, 2021-05-15 00:33, pirms 3 gadiem
zzk rakstīja: Arēnai Rīga bija 16 miljoni un tas bija vēl latos.
Plus tas bija vairāk kā 15 gadus atpakaļ un viss ir palicis tikai dārgāks.
Bet bija tads raksts par Arenu. "Arēnu un 5,8 hektāru zemes gabalu
Igors Ivanovs iegādājās 2006.g. no būvfirmas Merks par 17,61 miljonu eiro"

     [+] [-]

, 2021-05-15 05:50, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: kā jau te teica -objektu cenas ir krietni kāpušas. Prasts tiltiņš top par miljonu, minihalles kā Kurbadam 3-4 miljoni, nemaz nerunājot par lielākiem objektiem.
Prasts tiltiņš top par miljonu, tāpēc, ka visiem ir liela apetīte. Entos projektus var minēt, kas ir tapuši ar mākslīgu sadārdzinājumu.

     [+] [-]

, 2021-05-15 07:18, pirms 3 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Prasts tiltiņš top par miljonu, tāpēc, ka visiem ir liela apetīte. Entos projektus var minēt, kas ir tapuši ar mākslīgu sadārdzinājumu.
Nekas nav mākslīgs.Beidzamā gada laikā materiāli kļuvuši par trešdaļu dārgāki un algas būvniekiem arī par trešdaļu augušas.

     [+] [-]

, 2021-05-15 08:10, pirms 3 gadiem
zzk rakstīja: Arēnai Rīga bija 16 miljoni un tas bija vēl latos.
Plus tas bija vairāk kā 15 gadus atpakaļ un viss ir palicis tikai dārgāks.
Lats ir direiz vertīgāks!

     [+] [-]

, 2021-05-15 08:28, pirms 3 gadiem
Tagad svarīgi, lai "Sportacentrs" nenokavē organizēt konkursiņu 😄

     [+] [-]

, 2021-05-15 08:29, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Nekas nav mākslīgs.Beidzamā gada laikā materiāli kļuvuši par trešdaļu dārgāki un algas būvniekiem arī par trešdaļu augušas.
Kuri materiāli? Betona cena nav mainījusies. Šis tas ir dārgāks dēļ pavasara buma, bet ne jau par 30%. Industriālās būves principā būvē izšķērdīgi. Nereti valsts un pašvaldības skatoties skaistās bildītēs nesaprot, ka tie arhitektūras vipendroni maksā lielu naudu. Piemēram, universitāšu mājas sabūvētas ar milzīgu nelietderīgo platību, tuvu 50%.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-15 08:43, pirms 3 gadiem
Latvijas klasika, kas parāda cik kropla domāšana ir šiem mazajiem cilvēkiem, kas ielikti vadošajos amatos...šuplinska, jūs tiešm domājiet, ka objekts tika pabeigts pateicoties šiem diviem jūsu nosauktajiem personāžiem, wow !!!, esmu piedalījies lielo objektu celtniecībā, kur ir entie apakšuzņēmumi, kam rūp, kā nopelnīt un tad ir parastais celltnieks/ meistars, kas tajā bardakā uz saviem pleciem izvelk šos objektus...tiem tad arī jāsaka paldies par pārstrādātajām h un brīvdienām, kas tiek laupītas ğimenēm!

     [+] [-]

, 2021-05-15 10:08, pirms 3 gadiem
Frisk rakstīja: Bet bija tads raksts par Arenu. "Arēnu un 5,8 hektāru zemes gabalu
Igors Ivanovs iegādājās 2006.g. no būvfirmas Merks par 17,61 miljonu eiro"
Eiro ieviesa 2014.g

     [+] [-]

, 2021-05-15 10:56, pirms 3 gadiem
Viena lieta, par cik Merks pārdeva, cita lieta, cik ieguldīja uzbūvēšanā (tai skaitā projektēšanā, utt.).
Viņiem bija sava interese tā darīt, jo arēnas bizness nav viņu profils, bet viņu īpašumā palika apkārtējās zemes, kur vēlāk sabūvēja daudz ko. Mīnusā viņi nebūt nepalika.

     [+] [-]

, 2021-05-15 12:35, pirms 3 gadiem
tak 2006 gads un 2021 gads ir pavisam kaut kas cits
Tirgus cenas nav tas pashas un objektu cenas salidzinat bezjedzigi
Visam vertiba aug katru gadu