Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Divi Maninena vārti ļauj Somijai pieveikt Čehiju

Divi Maninena vārti ļauj Somijai pieveikt Čehiju
Divu vārtu autors Sakari Maninens. Foto: www.iltalehti.fi

Pirmo uzvaru Eirotūres noslēdzošajā posmā izcīnīja Somijas izlase, kas ar 3:2 pieveica Čehiju. Divus vārtus guva Helsinku "Jokerit" uzbrucējs Sakari Maninens.

Spēle norisinājās Čehijas Brno – valsts otrajā lielākajā pilsētā. Vietu mājinieku vārtos ieņēma Jekateribrugas „Avtomobilist” vārtsargs Jakubs Kovaržs, bet otrajā laukuma pusē cietoksni sargāja Juho Olkinuora no Somijas „Pelicans”. Pirmajās 20 minūtēs viesi izskatījās aktīvāk, taču čehi disciplinēti spēlēja aizsardzībā un līdz pat trešdaļas izskaņai uz tablo bija divas nulles. Tomēr perioda pēdējā minūtē laukuma saimnieki rupji kļūdījās divas reizes, un ja pirmajā gadījumā Kovaržs izglāba savu komandu, tad otrajā gadījumā arī viņš bija bezspēcīgs – Helsinku „Jokerit” uzbrucējs Sakari Maninens vienatnē izslidoja pret vārtsargu un atklāja rezultātu – 0:1.

Otrā perioda sākumā Somijas hokejisti izveidoja vairākus momentus, taču lielisks bija Kovaržs. Aizsardzībā nesēdēja arī čehi, laba iespēja bija Vašingtonas „Capitals” uzbrucējam Dmitrijam Jaškinam, kurš meta no vārtu priekšās. Tomēr drīz Kovaržs bija spiests kapitulēt otro reizi, un šoreiz neiztika bez kurioza – vārtsargs atvairīja ripu, tā trāpīja aizsargam Tomašam Kundratekam, un pēc rikošeta no viņa ielidoja vārtos – 0:2.

Iespaidu par labi aizvadīto trešdaļu somi sabojāja pēdējā minūtē, saņemot uzreiz divus noraidījumus. Spēlējot piecatā pret trīs hokejistiem, Čehijai izdevās iepriecināt vietējos līdzjutējus, ar precīzu metienu no iemetiena apļa atzīmējoties Detroitas „Red Wings” aizsargam Filipam Hronekam – 1:2.

Trešajā trešdaļā Somijas hokejisti turpināja pārkāpt noteikumus, bet Čikāgas „Blackhawks” aizsargs Henrijs Jokiharju uz noraidīto soliņa pavadīja 12 minūtes. Čehi izskatījās labāk, taču visi viņu uzbrukumi nebija veiksmīgi. Divas minūtes pirms sirēnas laukuma saimnieki nomainīja vārtsargu uz sesto laukuma spēlētāju, bet pirmo vārtu autors Maninens no savas zonas iemeta ripu vārtos – 1:3. Čehi nepadevās, un turpināja spēlēt sešatā, Maninens devās uz noraidīto soliņu, un Filadelfijas „Flyers” aizsargs Radko Gudass samazināja deficītu līdz 2:3. Trīs sekundes pirms pamatlaika beigām Gudasam bija vēl viena lieliska iespēja, taču ripa lidoja garām, un Čehija piedzīvoja minimālu zaudējumu.

Čehija – Somija 2:3 (0:1; 1:1; 1:1)
Vārti: 19:44 Maninens (Jokiharju, Lehtonens) 0:1, 33:04 Rajala (Ilomaki, Leskinens) 0:2, 39:32 Hroneks (Voračeks, vair.) 1:2, 58:42 Maninens (t.v.) 1:3, 19:33 Gudass (vair.) 2:3
Metieni: 24:41
Soda minūtes: 20:4
Vārtsargi: Jakubs Kovaržs – Johi Olkinuora

„Carlson Hockey Games”, 2. maijs

V.KomandaSp.UUPZPZVārtiP-ti
1.Zviedrija110006:43
2.Somija110003:23
3.Čehija100012:30
4.Krievija100014:60

  -1 [+] [-]

, 2019-05-02 21:54, pirms 5 gadiem
Čau.
Ja interesē hokejs,nāc uz mūsu WhatsApp hokeja fanu grupiņu.

https://chat.whatsapp.com/L0U3sE7DD...