Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Fāzels: "Kategoriski nepiekrītu, ka tiesāšana pasaules čempionātā bijusi slikta"

Rolands Eliņš

Fāzels: "Kategoriski nepiekrītu, ka tiesāšana pasaules čempionātā bijusi slikta"
Renē Fāzels
Foto: TASS/Scanpix

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels preses konferencē aizstāvējis tiesnešu darbu pasaules čempionātā Dānijā, norādot, ka papildlaikā un spēles izskaņā noteikumi ir tādi paši kā pārējā spēles gaitā.

„Kategoriski nepiekrītu apgalvojumam, ka tiesāšana pasaules čempionātā būtu bijusi ļoti slikta,” izteicās Renē Fāzels. „Varam apspriest Kaprizova noraidījumu Kanādas un Krievijas ceturtdaļfināla spēles papildlaikā. Ja paskatāmies video atkārtojumā, var redzēt, ka pārkāpums bija. Bet tālāk jau dažādiem cilvēkiem dažādi viedokļi.”

„Vai mums ir atsevišķi noteikumi pamatlaikam un citādi noteikumi papildlaikam?” retoriski vaicāja Fāzels. „Phjončhanas olimpiādē finālā vācu spēlētājam iedeva noraidījumu pret Dacjuku papildlaika desmitajā minūtē. Arī tur pārkāpums bija, bet diskutējams. Tiesnesis nosvilpa. Vienā dienā nosvilpa, citā dienā varbūt nesvilptu. To ir ļoti grūti ielikt rāmjos, jo, spēlējot papildlaikā, kad turklāt laukumā ir četri pret četriem, piešķirt noraidījumus ir ļoti sarežģīti.”

„Par to visu mēs varam diskutēt, taču noraidījums kā tāds tur bija,” turpināja Fāzels. „Tādus noraidījumus piešķir visa turnīra gaitā, bet tagad, kad tāds piešķirts papildlaikā, jūs visi satraucaties. Vienmēr būs diskutēji brīži, pēc kuriem cilvēki teikts – nu nevajadzēja noraidīt. Taču tiesnešu darbs kopumā šajā pasaules čempionātā nebija slikts, es noteikti nevaru piekrist pretējam. Tiesneši ļoti centušies, un mums bija arī tiesāšanas kvalitātes ziņā ļoti labi mači.”

Fāzela pieminētais Kaprizova noraidījums izrādījās izšķirošais Krievijas un Kanādas spēlē, kanādiešiem realizējot vairākumu papildlaikā. Krievija, starp citu, šajā turnīrā saņēma vismazāk soda minūtes – tikai 40 jeb tieši piecas vidēji spēlē. Arī Latvija bija starp mazāk sodītajām komandām, saņemot 48 soda minūtes, kas bija trešais labākais rādītājs čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...

  +5 [+] [-]

, 2018-05-19 19:33, pirms 6 gadiem
"Mans vecais draugs Kirovs piezvanīja un pateica, ka tiesāšana bija labā līmenī!"

  +3 [+] [-]

, 2018-05-19 19:54, pirms 6 gadiem
Es teiktu Fāzel ej ka Tu dir*t , viss šajā turnīra ir nopirkts !!!

  +6 [+] [-]

, 2018-05-19 20:08, pirms 6 gadiem
Nu tik iecietīgi tiesneši pret Latviju, šķiet, nekad PČ nav bijuši. Lai sūdzās zviedri, dāņi, vācieši... mums tiešām šoreiz nav par ko!

  +2 [+] [-]

, 2018-05-19 20:36, pirms 6 gadiem
Ja PČ nav KHL labākais tiesnesis, pie tam no ilgadējas A grupas komandas - Latvijas, tad jāprasa , pēc kādiem kritērijiem viņus tur izvēlas?
Bet nu šajā čempī jau nu mūsējiem nav par ko žēloties.

  +4 [+] [-]

, 2018-05-19 21:30, pirms 6 gadiem
Tik es nesaprotu vienu.
Speletajs izslido cauri vartusargu laukumam - seko svilpe, un iemeties neintralaja zonaa.
Zviedrs dzivojaas AIZ Elvja muguras vartusargu laukuma, viens tikmer ar kaju baksta un svilpes nav.

     [+] [-]

, 2018-05-19 23:29, pirms 6 gadiem
kamēr nebūs tiesnešu ar virs vidējo IQ tikmēr nekas nemainīsies, ir taču tikai normāli ka paši tiesneši pieprasa atkārtojumu kad nav skaidrības par vārtiem, nevis čakarē smadzenes komandām.

bet nu intelekts cilvēcei krīt katru gadu un tiesneši ir tikai cilvēki.