Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

Izlases papildinās

Jānis Celmiņš

Izlases papildinās
Viens no Zviedrijas izlases papildinājumiem - Patriks Berglunds

Septiņas pasaules hokeja čempionāta dalībkomandas šodien papildinājušas savus sastāvus ar jauniem spēlētājiem. Lielākā daļa no tiem beiguši sezonu Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubos un nu ieradušies Šveicē, lai palīdzētu savu valstu izlasēm. Daļa no spēlētājiem nāk arī no Eiropas klubiem.

NHL kluba Monreālas "Canadians" kluba spēlētājs un līgas pirmgadnieks Janiks Vēbers pievienojies Šveices izlasei un tiks pieteikts spēlēm jau pirmajā turnīra fāzē - apakšgrupu turnīram. Vēbers lielāko sezonas daļu gan pavadīja AHL klubā Hamiltonas "Bulldogs", kur sezonas laikā guva 16 vārtus un atdeva 29 rezultatīva piespēles. Stenlija kausa izcīņā hokejists piedalījies trijās "Canadians" kluba spēlēs un guva divus rezultativitātes punktus (1+1).

Zviedrijas izlase īsi pirms spēles ar Latvijas izlasi papildinājusies ar Patriku Berglundu un Kristianu Huseliusu. Berglundam šis būs pirmais pasaules čempionāts, bet Huseliuss pasaules čempionātos nav piedalījies kopš 2002. gada.

Kanādas izlases sastāvu papildinās Džoils Kviatkovskis, kurš ir vienīgais ne NHL spēlētājs Kanādas izlasē. Viņš šosezon pārstāvēja Krievijas klubu Čerepovecas "Severstaļ". 52 spēlēs spēlētājs kluba sastāvā guvis 26 rezultativitātes (13+13).

Pa vienam spēlētājam devušies palīgā arī Čehijas un Slovākijas valstsvienībām. Jozefs Vašīčeks papildinājis Čehijas sastāvu, bet Slovākijas izlasei pievienojies Jurajs Stepanka.

Dānijas izlases menedžeri oficiāli izlase pieteikumā ierakstījuši divus spēlētājus - pieredzējušo veterānu Danielu Nilsonu un pasaules čempionāta debitantu Džespenu Jensenu.

Jau ziņojām, ka Latvijas izlasei šodien pievienojies Oskars Bārtulis.

Izmantotie resursi:
iihf.com