Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

eSports.lv lietotāji noskaņoti skeptiski

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

eSports.lv lietotāji noskaņoti skeptiski
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Nepilnas divas stundas pirms pasaules čempionāta mača starp Latvijas un Zviedrijas hokeja izlasēm noslēdzas eSports.lv lietotāju aptauja, kurā vaicājām, kā mūsējiem klāsies mačā pret skandināviem. Lielākā daļa šoreiz komandai paredz neveiksmi.

Ja pirms mača ar ASV izlasi eSports.lv vidējais lietotājs bija optimists un cerēja, ka mūsu komanda uzvarēs pamatlaikā vai papildlaikā (tā uzskatīja ap 70 % aptaujas dalībnieku), tad pirms gaidāmās spēles ar Zviedriju optimisma ir mazāk. Trīs ceturtdaļas aptaujas dalībnieku (kopā nobalsoja gandrīz 2000 respondentu) uzskata, ka arī otrajā apakšgrupas spēlē Latvijas izlase piedzīvos zaudējumu, turklāt visticamāk, ka jau pamatlaikā.

25 % lietotāji gan ir optimisti, un kas gan cits, ja ne optimisms var palīdzēt tikt pie panākuma. Varbūt arī šoreiz lielākā daļa aptaujas dalībnieku kļūdīsies? Bukmeikeru prognozes gan ir ievērojami par labu zviedriem – Expekt.com eksperti skandināvu uzvaru pamatlaikā novērtējuši ar koeficientu 1.11, kamēr Latvijas uzvarai piemērots koeficients 14.00. Vai kļūdīsies arī viņi?

Atgādinām, ka pēc šīs spēles eSports.lv atkal piedāvās reitingu balsojumu, kurā aicināsim izvērtēt katra hokejista sniegumu aizvadītajā spēlē. Pirmais reitingu balsojums parādīja, ka pagaidām lietotāji vairāk pieturās pie stereotipiem, nevis izvērtē katra hokejista sniegumu attiecīgā spēlē. Cerams, ka ar katru nākamo reitingu balsojumu šie rezultāti tomēr vairāk atbildīs tieši attiecīgajai situācijai.

Veiksmi vārtsargam, necaursitamu aizsardzību un trāpīgu uzbrukumu! Latvija, Latvija, Latvija!