Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:167, Did:0, useCase: 3

Lipmans: ''Dārziņš ir parakstījis līgumu ar ''Dinamo''''

Lipmans: ''Dārziņš ir parakstījis līgumu ar ''Dinamo''''
Kirovs Lipmans
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Neilgi pirms Pasaules hokeja čempionāta sākuma, Latvijas Avīze uz sarunu aicināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu Kirovu Lipmanu, kurš runāja gan par Latvijas izlasi un gaidāmo Pasaules čempionātu, gan par Rīgas "Dinamo".

''Parasti esmu uztraucies, taču šogad absolūti mierīgs,'' atbild Lipmans uz jautājumu, ko viņš gaida no Latvijas izlases šajā čempionātā. ''Laikam jau tāpēc, ka komanda kārtīgi gatavojās, kā arī komandā bija laba atmosfēra. Jā, tika sacelta neliela jezga par apdrošināšanām, bet tā nebija taisnība. Par to runāja tikai divi spēlētāji. Kuri? Negribu saukt uzvārdus, jo man visi hokejisti vienādi tuvi. Katru gadu paklīst kaut kādas runas, bet beigās viss ir kārtībā.''

Uz jautājumu, vai Znaroks varēs apvienot darbu izlasē ar savu jauno galvenā trenera amatu Krievijas komandā "MVD", Lipmans atbildēja, ka viņš šeit problēmas nesaskatot. ''Kāpēc ne? Ja izlase izpildīs uzdevumu, nebūs pamata Znaroku ņemt nost. Ne vienai vien valstsvienībai treneri strādā arī klubā, piemēram, Krievijas izlases vadītājs Vjačeslavs Bikovs trenē "CSKA". Ja Znaroks neizpildīs uzdevumu, tad otrreiz vairs nevarēsim dot atlaides. Pērn piedevām, jo viņš ir jauns treneris un daudz kļūdu pieļāva tikai mazās pieredzes dēļ. Itālija bija obligāti jāuzvar, arī Šveici varējām uzvarēt, bet nesanāca.''

Tāpat arī Lipmans zināja teikt, ka neskatoties uz to, ka Znaroks esot pateicis, ka viņš savā jaunajā komandā gribētu redzēt Lauri Dārziņu, Lipmans atzina, ka Dārziņš pie Znaroka nespēlēšot, jo viņš jau esot noslēdzis līgumu ar Rīgas "Dinamo".

''Dārziņš jau parakstījis līgumu ar "Dinamo". Ja runājam par naudas lietām, tad mūsu izlases līderi nepelna milzīgas summas. Piemēram, Sprukts vairāk par desmit tūkstošiem mēnesī nekad nav saņēmis. Krievijā algas ir milzīgas, bet citur Eiropā tādu naudu nemaksā. Pieci līdz trīspadsmit tūkstoši eiro mēnesī – mūsu spēlētājiem tā ir laba nauda. Es uzskatu, ka pirms pasaules čempionāta līgumus nevajadzēja parakstīt. Tas nav pareizi no psiholoģiskā viedokļa, spēlētājam bez līguma ir lielāks stimuls cīnīties. Pats domāju, ka Rīgas "Dinamo" hokejistiem maksās no trīs līdz trīspadsmit tūkstošiem eiro mēnesī.''

Runājot par Rīgas "Dinamo", Lipmans atzina, ka viņš neatbalstīs Jūliusa Šuplera kandidatūru "Dinamo" galvenā trenera amatam. ''Cienu viņu kā treneri un cilvēku, bet ir cita lieta. Viss atkarīgs no tā, kā Slovākija nospēlēs pasaules čempionātā. Ja rezultāti būs labi, Šuplers, visticamāk, paliks pie valstsvienības stūres. Un ja mēs nākamgad esam vienā grupā ar Slovākiju? Šuplers visu gadu būs strādājis ar mūsu puišiem un zinās par viņiem pilnīgi visu. Tas nav pareizi. Nevajag manu nostāju saistīt ar to, ka esmu pret Koziolu. Faktiski es Koziolu tā īsti nemaz nepazīstu, jo kontaktējušies esam pavisam maz.''

''Mana kandidatūra ir Ņūdžersijas "Devils" bijušais vadītājs Robijs Ftoreks. Tomēr jābūt kopīgam lēmumam, es negribu viens pats uzņemties atbildību. Domāju, ka "Dinamo" galvenais treneris būtu jānosauc pēc pasaules čempionāta.''

Izmantotie resursi:
la.lv

1 2 48 komentāri

 +37 [+] [-]

, 2008-05-07 11:16, pirms 16 gadiem
šoreiz piekrītu Lipmanam par Šupleru. Pie tam bijušais NHL treneris var daudz iemācīt jauniem džekiem no tā, kas notiek NHL - psiholoģija, cīņasspars, aktivitāte, agresivitāte utt.
Par Ftoreku!

  +3 [+] [-]

, 2008-05-07 11:17, pirms 16 gadiem
tas ir tikai fragments no raksta "Latvijas Avīzē" - raksta pilnā versija ir šeit: mod.la.lv: LatvijasAvīze

  +1 [+] [-]

, 2008-05-07 11:18, pirms 16 gadiem
starp citu, krievu hokeja apskatnieki ļoti negatīvi izsakās par Šupleru - tas pēc tās pussezonas, kad Šupleru beigās atlaida no Jaroslavļas Lokomotīves.

  +1 [+] [-]

, 2008-05-07 11:19, pirms 16 gadiem
Labrīt!Tikko piecēlos no nakts hokeja
Ja būs Robijs Ftoreks, tad tā ir ļoti laba izvēle!
Pareizi Kira saka, un ja nu mēs nākošajā PČ spēlējam vienā grupā ar slovākiem? Juliuss tak puišus pazīs, zinās mūsu puiku plusus un mīnusus, un apspēlēs vienos vārtos

Varu derēt,kāds NO u20 izlases būs paņemts uz MVD! Piemēram, Značoks vienreiz teica ka Cibuļskis (man liekas ka viņš) var spēlēt Krievijas superlīgā, ja viņš ir treneris!

 +10 [+] [-]

, 2008-05-07 11:19, pirms 16 gadiem
Liela daļa no teiktā ir pat ļoti pareizi!!! Tik nez kādēļ citās jomās Latvijā hokejā ir tāds bardaks...ja jau mums ir tik sakarīgs LHF prezidents!

  +1 [+] [-]

, 2008-05-07 11:22, pirms 16 gadiem
pilnīgas pārliecības par Šupleru nav.

varbūt kāds var atgādināt viņa sasniegumus klubu līmenī un ar Slovakijas izlasi (tur terenri daudz mainījušies)?

  +1 [+] [-]

, 2008-05-07 11:22, pirms 16 gadiem
Varu derēt,kāds NO u20 izlases būs paņemts uz MVD! Piemēram, Značoks vienreiz teica ka Cibuļskis (man liekas ka viņš) var spēlēt Krievijas superlīgā, ja viņš ir treneris!

Muļķības, kāpēc lai to darītu? Ņemot vērā leģionāru limitu... Labāk šiem ņemt gatavu, pieredzējušu leģionāru - komandas vilcēju...

     [+] [-]

, 2008-05-07 11:25, pirms 16 gadiem
Turklāt tādas prakses RSL klubiem vispār nav bijis - ņemt zaļus čehus, slovākus...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-05-07 11:28, pirms 16 gadiem
vo vienreiz no viņa var kautko saprast ko grib pateikt

  +2 [+] [-]

, 2008-05-07 11:28, pirms 16 gadiem
Pozitīvi,ļoti pozitīvi!! vajagvisus izlases līderus censties tur savākt !! Arī Ozoliņu vajadētu,jo viņs ar savu pieredzi daudz mums dotu !


Un Tas par līgumu parakstīšanu pirms čempionāta ir ļoti pareizi teikts !!

  +4 [+] [-]

, 2008-05-07 11:36, pirms 16 gadiem
a Robijs Ftoreks pats ir informēts pr to ka viņš ir starp kandidātiem uz RD... nez kādas ir viņa domas par šo!

     [+] [-]

, 2008-05-07 11:37, pirms 16 gadiem
vau! skaisti vārdi nākuši ārā no Lipmana mutes! pozitīvi!

     [+] [-]

, 2008-05-07 11:42, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: tas ir tikai fragments no raksta "Latvijas Avīzē" - raksta pilnā versija ir šeit: http://mod.la.lv/main1.php?dat=2008-05-07&id=3463298&type=la

ja šis labs rakstelis

  +3 [+] [-]

, 2008-05-07 11:46, pirms 16 gadiem
L_2000 rakstīja: a Robijs Ftoreks pats ir informēts pr to ka viņš ir starp kandidātiem uz RD... nez kādas ir viņa domas par šo!

viņam uzšvilps un atskries ka mazs šunelis

  +2 [+] [-]

, 2008-05-07 11:48, pirms 16 gadiem
Robbie Ftorek

goerie.com: GoErie.com: Otters, Ftorek reach deal

The Erie Otters and coach Robbie Ftorek have reached an agreement in principle on a new three-year contract, Sherry Bassin, managing partner/general manager, said Wednesday.

-----------------------------
Nu tad nevajag gulēt, jo citi jau runā par vienošanās principiem jaunam 3 gadu līgumam.

  +1 [+] [-]

, 2008-05-07 11:55, pirms 16 gadiem
Ftorek's love for hockey began from an aisle seat at Boston Garden. While at games, he learned from his father and the Cleary brothers, Bill and Bob, who won gold medals with the United States Olympic hockey team in 1960.


"They would tell me everything that was going on during the game," Ftorek said. "Between periods, we'd talk about it."

Initially, though, figure skating was his first choice.

The tragic death of Maribel Vinson-Owen, a figure skating coach in the Boston area, changed that. Owen was one of several U.S. Figure Skating team members killed in a plane crash en route to the 1961 world championships in Czechoslovakia, according to the Boston Globe.

Then one night, Bruins center Fleming Mackell, his favorite player, took Ftorek through the team's dressing room. He was hooked on hockey. He began playing hockey at 8 years old.

A year later, John Marchetti met Ftorek at a tryout for a team headed to Quebec City, Quebec, for the prestigious Quebec International Pee-Wee Hockey Tournament. Marchetti, then 12 years old, quickly learned Ftorek would succeed at the highest level.

goerie.com: GoErie.com: Ftorek's long road to Erie

"Robbie was going to be something special," said Marchetti, 58, Mercyhurst College men's golf coach and the Ice Center's manager. "(The game) was so much clearer to him."

Marchetti played against him in summer leagues. Thankfully, Marchetti said, he didn't face Ftorek while at Wellesley High School.

Ftorek broke state scoring records three straight years, according to Sports Illustrated. He played professionally for 15 years, including six in the NHL, before a knee injury ended his career in 1985. Along the way, he has followed the same philosophy.

"It's doesn't matter if it's on the pond or in the NHL," he said. "It's a puck. It's six against six. There are rules you have to abide by. ... This is the same game."

A sense of perspective
Ftorek is a "big hugger and kisser," he said. Two years ago, the hugs and kisses he exchanged with his daughter Anna, now 18, were difficult to bear. She suffered a concussion after her head struck an Astroturf field during a high school soccer game. For about six months, she couldn't identify family members.

"I could come back three months later and I knew right away she had no clue who I was," said Robbie, who coached Albany (AHL) at the time. "(My wife) Wendy would say, 'Anna, that's your Dad.' It's not very much fun."

Anna is doing well now. She has trouble recalling only the occasional cousin or friend, Robbie said. Next month, she leaves for a six-month international tour with Denver, Colo.-based Up With People, a singing troupe that also handles civic responsibilities.


Ftorek is proud of his four children - sons Sam, 32, and Casey, 23, and daughters Lucie, 29, and Anna. Last weekend, Ftorek watched Casey, a senior at Middlebury (Vt.) College, lead the soccer team to a conference championship in Amherst, Mass.

Ftorek already is proud of his new family - the Otters.

In his two weeks as coach, he has seen the team improve and make mistakes that need to be corrected. Along the way, Ftorek has learned about himself.

"I just enjoy watching kids, watching players, find easier, better ways to do things which make them better," he said. "That's what I look forward to doing."

VICTOR FERNANDES can be reached at 870-1716 or by e-mail.

Robbie Ftorek file
Age: 55

Hometown: Needham, Mass. (lives in Bedford)


Family: Wife - Wendy (57); sons - Sam (32), Casey (23); daughters - Lucie (29), Anna (18)

Coaching experience: 20 years

Playing experience: 15 years

Coaching resume

* NHL head coach - Los Angeles (1987-89), New Jersey (1998-2000), Boston (2001-03)


* .581 winning percentage (229-157-44-13 in 443 NHL games)

* Assistant coach - Quebec (1990-91), New Jersey (1991-92, 1996-98)

* AHL head coach - New Haven (1985-88), Halifax (1989-90), Utica (1992-93), Albany (1993-96, 2003-06)

* Won AHL championship (1994-95)

* Two-time AHL coach of the year (1994-95, 1995-96)

Playing resume
* 77 goals, 227 points in 334 NHL games - Detroit (1972-74), Quebec (1979-81), N.Y. Rangers (1981-85)

* 216 goals, 523 points in 373 World Hockey Association games (1974-79)

* United States Olympic Team (1971-72)

Quick Q & A: Robbie Ftorek
* Fondest memory - "I have too many to mention fortunately. You know what, that's pretty cool."

* Future goals - "If we can make one of those kids improve just a little bit today, it's been a good day."

* Regrets - "I got hurt three or four times. ... The other things, I know I played the best that I could."

* Best part of playing/coaching hockey - "The best part of most everything are the memories and friends."

* Most enjoyable player to watch - "I enjoy watching every player because ... you find out positives and negatives."

Want more Ftorek?
John Marchetti, 58, Mercyhurst Ice Center's manager, played youth hockey with Otters coach Robbie Ftorek more than 40 years ago. Marchetti shared his fondest memories of Ftorek with Victor Fernandes at GoErie.com/ottersot. Click on the Audio, Coach's Corner and Nov. 7, 2007 links to listen.

     [+] [-]

, 2008-05-07 11:56, pirms 16 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-05-07 12:11, pirms 16 gadiem
Pērn piedevām, jo viņš ir jauns treneris un daudz kļūdu pieļāva tikai mazās pieredzes dēļ.

Vai tiešām, Lipmaņa kungs, ir jādod smelties pieredzi jauniem treneriem tieši ar Latvijas nacionālo izlasi?

  -2 [+] [-]

, 2008-05-07 12:11, pirms 16 gadiem
godigi sakot būs jau stulbs skats, ka visa lv izlase naks no viena kluba...par tam algam runajot tad ja videja alga buus 7 lati tukstosi menesi, tad sanak ka algās uz 20 speletajiem neizteres vairak par 140 stukam menesi un gadā ne vairāk kā 2 miljonus. tad jakluba budžets būs apmēram 6miljoni latu, tad rodas jautājums kur tā pārējā nauda paliks...neticas, ka pārlidojumi būs tik dārgi, kā arī arēnas īre un treniņlaukums nesastāda 4 milj. latu. Tas nu tā cerams, ka spēlētājiem tiks maksāts arī normāls atalgojums.

  +3 [+] [-]

, 2008-05-07 12:12, pirms 16 gadiem
"Nevajag manu nostāju saistīt ar to, ka esmu pret Koziolu. Faktiski es Koziolu tā īsti nemaz nepazīstu, jo kontaktējušies esam pavisam maz.'' ņirga parāva, Lipmanis atkal izcēlās....

  -1 [+] [-]

, 2008-05-07 12:14, pirms 16 gadiem
es vēl kaut kur dzirdēju ka KHL būs drafts līdzīgi kā NHL,vot tas gan ir normāli, bet vienīgais, kas var komandas apgrūtināt ir leģionāru limits, bet latviešus tas laikam neskar. Domāju, ka no tā paša Dinamo uz nhl varētu tikt pārdoti kādi jaunie draftētie spēlētāji.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-05-07 12:24, pirms 16 gadiem
Kur paliks pārējā nauda???Nu sakiet lūdzu kāda kuram daļa par to?Naudu taču no Jums neviens neņem.Paši atrod un paši arī zinās kā to labāk izmantot.

  +1 [+] [-]

, 2008-05-07 12:24, pirms 16 gadiem
Spriežot pēc SVK izlases rezultātiem (patreizējiem - viss, protams, var mainīties) šajā čempionātā, ir diezgan reāls variants, ka Šupleram SVK izlases trenēšana nākamgad "nedraud"!

  -1 [+] [-]

, 2008-05-07 12:33, pirms 16 gadiem
Gribeetos redzeet Aleksandru Kercu ieks Dinamo! Ielikt so ceturtajaa mainaa, lai nodemonstree savu slaveno pauzi, briidii, kad komandai iet gruuti, un ticiet man, to vins pieprot pat loti labi!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-05-07 12:39, pirms 16 gadiem
viss ir normāli kā jabūt...Znarokam japaliek trenēt izlasi..un to Šupleru toč nevajag pie Dinamo stūres..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-05-07 12:44, pirms 16 gadiem
es par Robiju Ftoreku, cerams ka Dinamo visu aatri un laicigi visu izdaris.

  +1 [+] [-]

, 2008-05-07 12:46, pirms 16 gadiem
Tas jau būtu tizli no vienas puses, ka mūsu džeki Dinamo kaplēs pa kapeikām, bet paņemot kādu labu leģionāru šams smels lielo kāpostu...

     [+] [-]

, 2008-05-07 12:48, pirms 16 gadiem

     [+] [-]

, 2008-05-07 13:11, pirms 16 gadiem
Robbie Ftorek throwing the bench
youtube.com: YouTube - Flashback - Robbie Ftorek throwing...
canoe.ca: Ftorek suspended for throwing bench

Es par Ftoreku, cik var sapast asistents sola mešanā viņam 2000 gada playoffos bijis neviens cits kā Fetisovs
1 2 48 komentāri