Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Merzļikins: ''Esmu pārliecināts, ka no šī pārbaudījuma būs izeja''

Merzļikins: ''Esmu pārliecināts, ka no šī pārbaudījuma būs izeja''
Elvis Merzļikins. Foto: Columbus Blue Jackets

LTV1 raidījuma ''Sporta Studija'' šā vakara sižetā par NHL vienības Kolumbusas ''Blue Jackets'' spēlēm Somijas pilsētā Tamperē latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins tikās ar leģendāro aizsargu Sandi Ozoliņu un intervijā atklāja savas pārdomas par neizdevušos sezonas ievadu.

''Pēdējos gados viņam nācies daudz pieredzēt. Manuprāt, viņam sokas labi. Viņš ir ļoti prasīgs pret sevi. Dažreiz tas var iegriezt,'' atbildot uz Sanda Ozoliņa jautājumu par Elvja Merzļikina sekmēm, teica Džodijs Šellijs – Kolumbusas maču komentētājs un kādreizējais Ozoliņa komandas biedrs NHL.

''[Skatījos Sanda spēles], kad biju maziņš. Kļuvu par vārtsargu Artūra Irbes dēļ. Man patika viņa kājsargi. Prasīju mammai, kas tas ir. Gribēju tāpat. Sāku kā spēlētājs, bet tad kļuvu par vārtsargu. Ar laiku sāku spēlēt un sapnis bija spēlēt NHL. Vienalga kā. Man nebija favorītkomandas,'' sarunā ar Sandi Ozoliņu, kurš tagad darbojas Kolorādo ''Avalanche'' vienībā kā skauts, teica Elvis Merzļikins.

''Šis ir jauns pārbaudījums. Tas ir grūti. Es esmu pārliecināts, ka no šī dzīves, karjeras un hokeja pārbaudījuma būs izeja. Cenšos izdomāt ko jaunu, pielikt hokejā, tehnikā, bet nesanāk. Rezultāti ir tādi. Nevari saprast, kur kļūdies. Arī skatoties video ar vārtsargu treneri, viņš teica, ka tie ir pieci goli, bet spēli es nospēlēju ļoti labi. Protams, ka var piesieties pie katriem vārtiem,'' sacīja ''Blue Jackets'' latviešu vārtsargs.

''Sezona nav norakstīta. Es ticu, ka esam play-off komanda. Mums ir laba komanda. Kas mums ir vajadzīgs? Nezinu, teikšu atklāti. Ģērbtuvē cilvēki vienkārši nesēž un viņiem nav vienalga. Viņi cenšas saprast un mēģina atrast izeju no šīs melnās līnijas. Cenšamies saprast, ko darīt. Vakar vairākums bija vislabākais, ko esam spēlējuši šajā sezonā. Jā, mums neizdevās iemest. Gudro trāpīja pa štangu, bet bija labi. Kontrolējām ripu. Ir pozitīvais, vienkārši jāturpina strādāt un spēlēt,'' noslēdza Merzļikins.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay"platformā.

Izmantotie resursi:
Sporta Studija


, 2022-11-08 06:38, pirms gada
Nezināju, ka Ozo tagad ir skauts. Varbūt aizliks labu vārdu par kādu mūsējo. Elvis blakus Ozoliņam izskatās pēc puišeļa, kaut karjera jau pusē. Jāpiekrīt Elvim, ka vārtsargiem, analizējot savu spēli, nav daudz vārtu, kurus atzīt par sava aroda nepilnībām. Trūkst komandas ķīmija. Pat apsmietā Arizona, kas nevar lepoties ar līgas pirmā lieluma zvaigznēm, vāc punktus.
, 2022-11-08 13:45, pirms gada
Kā vienīgo izeju es šobrīd redzu tikai kluba maiņu! Tas ir tas, kas var tagad pašu sapurināt un dot jaunu startu!
, 2022-12-19 21:30, pirms gada
spīd un tad, kad liekas, ka nespīd - spīd (gaisma, nevis ātrums). mazāk domāt par izeju, vairāk par pārbaudījumu, procesu - ripu ķeršanu un atvairīšanu.
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".