Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kolumbusā vēl viens neapmierinātais – drafta 6. numurs Jiržīčeks fārmkluba vietā grib NHL

Agris Suveizda

Kolumbusā vēl viens neapmierinātais – drafta 6. numurs Jiržīčeks fārmkluba vietā grib NHL
Davids Jiržīčeks. Foto: AP/Scanpix

Kolumbusas "Blue Jackets" pamatvārtsargs Elvis Merzļikins publiski paudis neapmierinātību ar savu lomu komandā, viens no meistarīgākajiem uzbrucējiem Patriks Laine pieteicies palīdzības programmā, bet ar to Metropoles divīzijas pastarītes turbulentais janvāris vis nebeidzas – publisku neapmierinātību nupat paudis arī 2022. gada drafta 6. numurs Davids Jiržīčeks.

2022. gada pavasarī Plzeņas aizsargs Jiržīčeks ar Čehijas izlasi izcīnīja pasaules bronzu, vasarā tika draftēts ar 6. numuru un pirmajā Ziemeļamerikas sezonā rūdījās fārmklubā, AHL 55 spēlēs izceļoties ar 38 (6+32) punktiem, bet NHL debitējot ar četriem mačiem. Šai vajadzēja būt Jiržīčeka pirmajai pilnvērtīgajai NHL sezonai, un viņš patiešām ir aizvadījis itin daudz spēļu – 36 mačos deviņi (1+8) punkti, 20 soda minūtes un negatīva lietderība -1. Tomēr spēles laiks bijis relatīvi mazs (vidēji tikai 14:46), un Jiržīčeks jau ceturto reizi sezonā ir nosūtīts uz fārmklubu.

Kolumbusas vadība uzsver 20 gadus vecā čeha potenciālu un vēlmi lūkoties ilgtermiņā, taču pašlaik neuzskata viņu par komandas vadošā sešinieka aizsargu, tādēļ vēlas, lai viņš vajadzīgo praksi gūtu Klīvlendas "Monsters", kur šomēnes aizvadījis četrus mačus un izdarījis trīs rezultatīvas piespēles. Ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens pieminēja Jiržīčeka trūkumus aizsardzībā, kas ir jāpilnveido, bet The Athletic savā publikācijā vēl piebilda arī grūtības ar slidojuma virziena maiņu, pie kā vēl daudz jāstrādā.

Pats Jiržīčeks gan uzskata, ka ir pelnījis spēlēt lielajā komandā: "Aizvadīju labas spēles, un esmu NHL aizsargs – mans viedoklis ir tāds, ka man šobrīd būtu jābūt NHL. Redzu, ka citi aizsargi no mana drafta, kā Šimons Nemecs [#2] un Kevins Korčinskis [#7], tiek pie iespējas vairākumā, saņem lērumu minūšu NHL. Tās ir citas komandas un citas situācijas, tomēr varu ar viņiem salīdzināt. Es tikai vēlos tamlīdzīgu iespēju," sarunā ar The Athletic pauda Jiržīčeks. Korčinskis 44 spēlēs ticis pie deviņiem (2+7) punktiem un negatīvas lietderības -22, Nemecam 26 spēlēs ir 13 (2+11) punkti un negatīva lietderība -3, kā arī 13 spēles fārmklubā, taču būtiskākā atšķirība šo trīs aizsargu salīdzinājumā ir spēles laiks – ja Jiržīčekam NHL ir vidēji 14:46, tad gadu jaunākajiem debitantiem tas ir 20:46 slovākam un 19:52 kanādietim.

Naktī uz trešdienu "Blue Jackets" pret Sentluisas "Blues" pabeigs piecu maču izbraukumu, uz vienu spēli pret Tampabejas "Lightning" atgriezīsies mājās un tad dosies vēl četrās izbraukuma spēlēs. Pagaidām nav skaidrs, kurā līgā februārī pavadīs Jiržīčeks, taču diezgan droši, ka pēc NHL sezonas beigām viņš būs fārmklubā Klīvlendas "Monsters", kas ir savas divīzijas līderis un soļo pretī Kaldera kausa izcīņai. "Blue Jackets" ar 40 punktiem 49 spēlēs ir pārliecinoša Metropoles divīzijas pastarīte, taču labākā starp divīziju pēdējām vietām.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/5231542/202...

  +1 [+] [-]

, 2024-01-29 19:23, pirms 5 mēnešiem
"pašlaik neuzskata viņu par komandas vadošā sešinieka aizsargu", jā, jo pašreizējais top6 ir nereali jaudīgs videji laizot 4 bankas spelē un statistiski viena no sliktakajam aizsardzibām līga liekot jebkuru varotciku vārtos visiem zem 90% atvarīto metienu % ;D

  +1 [+] [-]

, 2024-01-29 19:58, pirms 5 mēnešiem
Šeit vienā apskatā SC žurnālisti sprieda, ka Kolumbusai ir viens no labākajiem skautingiem līgā. Tiek draftēti ļoti labi talanti. Bet ir vissliktākā attīstības sistēma, kura nogremdē šos talantus. Kaut vai tas pats Fantili tiekot iespēlēts malā nevis centrā. Būtu interesanti dzirdēt trenera viedokli, ar ko šis kadrs ir sliktāks par švakāko žakešu aizsargu.

  -1 [+] [-]

, 2024-01-29 20:39, pirms 5 mēnešiem
Laikam no Merzļikina samācījies muti brūķēt.

     [+] [-]

, 2024-01-29 20:43, pirms 5 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Laikam no Merzļikina samācījies muti brūķēt.
Un tas ir labi, cerams ka tiem kas ir kas sakāms, bet veljoprojām klusē, palaidīs muti arī!

  +6 [+] [-]

, 2024-01-29 21:36, pirms 5 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Laikam no Merzļikina samācījies muti brūķēt.
Neienāk prātā, ka ja ar vien vairāk ir to, kas sāk runāt, tad tai komandā tiešām ie dziļas problēmas un ne jau Merzļikina dēļ, kā daži šejienes dīvainīši to domā?

  -2 [+] [-]

, 2024-01-29 23:51, pirms 5 mēnešiem
dziļas problēmas ir tiem, kas ir āksti un alkāni. starp citu, vai nebija tā, ka viens alkāns sāka konsultēt ākstu. nu, rezultāts.

     [+] [-]

, 2024-01-30 00:00, pirms 5 mēnešiem
Jā, var piekrist, ka Jiričekam ir pie kā vēl piestrādāt, bet vizuāli viņš noteikti ir daudz cerīgāka opcija, nekā Pīks vai 11.sliktākais NHL aizsargs pēc Corsi- Gudbransons.

     [+] [-]

, 2024-01-30 00:09, pirms 5 mēnešiem
Bananāss rakstīja: Jā, var piekrist, ka Jiričekam ir pie kā vēl piestrādāt, bet vizuāli viņš noteikti ir daudz cerīgāka opcija, nekā Pīks vai 11.sliktākais NHL aizsargs pēc Corsi- Gudbransons.
Smieklīgākais šajā visā ir tas, ka 1 "nākotnes džekam" viņi dod iespējas un testē - Tarasovam, otru - Jirīčeku rausta. Reāli ja skatās -1 aizsargam tai misenes komandā, jau rāda, ka viņš šobrīd tur ir labāks par lielu daļu esošo.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-30 00:57, pirms 5 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Smieklīgākais šajā visā ir tas, ka 1 "nākotnes džekam" viņi dod iespējas un testē - Tarasovam, otru - Jirīčeku rausta. Reāli ja skatās -1 aizsargam tai misenes komandā, jau rāda, ka viņš šobrīd tur ir labāks par lielu daļu esošo.

Tas pat vairs neliekas smieklīgi. Lietderības koeficients nav baigais rādītājs pēc kura var vadīties par spēlētāja sniegumu, īpaši ņemot vērā, ka viņš tomēr spēlē krietni atvieglotākās situācijās nekā Provorovs, Verenskis, Sīversons vai Gudbransons, bet šo es arī nesaprotu- kapēc viņam nedod spēlēt NHL, ja viņš noteikti nav sliktāks par Bīnu, Pīku vai Gudbransonu, kuri atšķirībā no Jiričeka, noteikti nav komandas nākotne.

Tarasova testēšana savā ziņā ir saprotama- tomēr viņam, traumu dēļ, pēdējos 3 gados ir tik 50 vai 60 spēles, bet arī- vai tiešam bija tas jādara tādā veidā, īpaši kad Elvis aizvada pieklājīgu sezonu? Ja līdz šim es vēl varēju saskatīt vismaz kautkādu loģiku Jarmo lēmumos, tad šeit es to vairs neredzu. Būs viņs sev beidzot izracis bedri.

     [+] [-]

, 2024-01-30 15:50, pirms 5 mēnešiem
Bananāss rakstīja: Tas pat vairs neliekas smieklīgi. Lietderības koeficients nav baigais rādītājs pēc kura var vadīties par spēlētāja sniegumu, īpaši ņemot vērā, ka viņš tomēr spēlē krietni atvieglotākās situācijās nekā Provorovs, Verenskis, Sīversons vai Gudbransons, bet šo es arī nesaprotu- kapēc viņam nedod spēlēt NHL, ja viņš noteikti nav sliktāks par Bīnu, Pīku vai Gudbransonu, kuri atšķirībā no Jiričeka, noteikti nav komandas nākotne.

Tarasova testēšana savā ziņā ir saprotama- tomēr viņam, traumu dēļ, pēdējos 3 gados ir tik 50 vai 60 spēles, bet arī- vai tiešam bija tas jādara tādā veidā, īpaši kad Elvis aizvada pieklājīgu sezonu? Ja līdz šim es vēl varēju saskatīt vismaz kautkādu loģiku Jarmo lēmumos, tad šeit es to vairs neredzu. Būs viņs sev beidzot izracis bedri.
Jarno ļoti labi prot draftēt. Domāju peikritīsi, ka drafti viņam izdodās. Bet plānot sastāvu nākotnei, veikt maiņas, treneru izvēle - tur viņš ir katastrofa.