Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Formentonam un vēl dažiem hokejistiem uzrāda apsūdzības seksuālās vardarbības lietā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Formentonam un vēl dažiem hokejistiem uzrāda apsūdzības seksuālās vardarbības lietā
Alekss Formentons. Foto: EPA/Scanpix

Šveicē spēlējošais Alekss Formentons labprātīgi ieradies Ontārio Londonas policijas iecirknī, kur viņam uzrādītas apsūdzības seksuālās vardarbības lietā, ''The Associated Press'' atklājis viņa jurists. Viņš paudis, ka tādas uzrādītas vēl dažiem hokejistiem, tos gan nekonkretizējot. Iepriekš tika vēstīts, ka pieci Kanādas hokejisti pametuši savas pārstāvētās komandas.

Iepriekš ziņojām, ka pieci hokejisti, kuri bija Kanādas U20 izlases sastāvā 2018. gada pasaules čempionātā, ir pametuši savus klubus, lai ierastos Londonas (Ontārio) policijas iecirknī, kur viņiem varētu tikt uzrādītas apsūdzības seksuālas vardarbības lietā. Tie bija Maikls Maklauds, Kels Fūts, Kārters Hārts, Dilons Dubē un Alekss Formentons.

Konkrētajā policijas iecirknī 2022. gadā tika sākta izmeklēšana pēc tam, kad kļuva zināms par Kanādas hokeja organizācijas panāktā izlīguma tiesā ar kādu sievieti, kas apsūdzēja astoņus tā laika Kanādas U20 hokejistus par seksuālo vardarbību pasaules čempionāta laikā. Policija gan pagaidām nepauda nekādu informāciju, vai tik tiešām pieciem hokejistiem tiks uzrādītas apsūdzības.

ESPN vēsta, ka Šveicē spēlējošais Formentons policijā ieradies labprātīgi. Hokejista juristi ''The Associated Press'' atklāja, ka Londonas policija ir vērsusi apsūdzību pret viņa klientu un vēl dažiem hokejistiem. Juristi gan nekonkretizēja, tieši kas tiek inkriminēts Formentonam. ''Alekss aizstāvēsies pret apsūdzībām, kas vērstas pret viņu. Aicinām sabiedrību netiesāt pirms nav dzirdēti visi pierādījumi,'' minēja Daniels Brauns, Formentona jurists.

Ontārio Londonas policijas iecirknis paredzējis preses konferenci 5. februārī, lai informētu par šīs lietas gaitu. Pagaidām no plašākiem komentāriem policija atturas.

24 gadus vecais Formentons karjeras laikā spēlējis Otavas ''Senators'', bet kopš 2022./2023. gada sezonas viņš pārstāvēja Šveices augstākās līgas vienību ''Ambri-Piotta''. Šīs sezonas 24 spēlēs viņš bija paspējis gūt desmit vārtus un izdarīt sešas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...

     [+] [-]

, 2024-01-29 23:24, pirms 5 mēnešiem
Vajag slaukt sportistus, viņiem tāpat naudas pārāk daudz