Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Donskojs smadzeņu satricinājumu dēļ spiests 31 gada vecumā noslēgt karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Donskojs smadzeņu satricinājumu dēļ spiests 31 gada vecumā noslēgt karjeru
Jonass Donskojs. Foto: NHL

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) septiņas sezonas pavadījušais soms Jonass Donskojs paziņojis par karjeras beigām. Uzbrucējs izlaida visu iepriekšējo sezonu, jo cīnījās ar smadzeņu satricinājumu radītajām sekām.

2021. gada jūlijā NHL jaunpienācēja Sietlas "Kraken" izvēlējās Jonasu Donskoju paplašināšanās draftā, un kluba debijas sezonā soms 75 spēlēs izcēlās ar 22 punktiem. Gatavojoties 2022./23. gada sezonai, viņš pārbaudes spēlē iedzīvojās karjeras septītajā smadzeņu satricinājumā, kas liedza doties laukumā visu sezonu un piespiedis likt punktu hokejista karjerai.

"Ir ļoti grūti palaist vaļā to, pie kā esi strādājis visu dzīvi, taču zinu, ka tas ir pareizais lēmums manai labsajūtai un nākotnei. Piepildīju sapni un kļuvu par NHL spēlētāju, un esmu par to pateicīgs. Domāju, ka piepildīju savu potenciālu, un tas vienmēr bija mans lielākais mērķis," pēc lēmuma paziņošanas pauda Donskojs.

Pirms pievienošanās Sietlai uzbrucējs četras sezonas pārstāvēja Sanhosē "Sharks", ar ko sasniedza Stenlija kausa finālu, un divus gadus spēlēja Kolorado "Avalanche" rindās, kļūstot par Prezidenta trofejas, ko pasniedz regulārās sezonas labākajai vienībai, ieguvēju.

NHL pavadītajās septiņās sezonās Donskojs 474 spēlēs guva 80 vārtus un iekrāja 208 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/joonas-don...

     [+] [-]

, 2023-08-31 15:44, pirms gada
kas vispar ar Daugavinu notiek? nevar but ka beigs karjeru sogad?