Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

NHL spēles šodien un rītnakt pārceltas hokejistu protestu pret rasismu dēļ

NHL spēles šodien un rītnakt pārceltas hokejistu protestu pret rasismu dēļ
Foto: NHL

Nacionālā hokeja līga pievienojusies vairāku citu Ziemeļamerikas sporta līgu paraugam un šajās dienās neaizvadīs savas spēles. Līga oficiāli paziņojusi, ka pārceltas šonakt un rītnakt plānotās spēles.

NHL pavēstīja, ka pārceltas tikušas četras Stenlija kausa spēles, kad šādu soli atbalstīja astoņu turnīrā palikušo komandu spēlētāji, kuri nolēma nespēlēt, protestējot pret sistemātisku rasismu un policijas pārmērīgu spēka pielietošanu. Ar šādu rīcību NHL pievienojusies NBA, WNBA un MLB līgām Ziemeļamerikā, kurās protestu dēļ spēles netika aizvadītas arī jau vakar.

Šonakt bija paredzēts aizvadīt divas spēles – „Flyers” pret „Islanders” un „Golden Knights” pret „Canucks”. Savukārt naktī uz sestdienu bija paredzētas spēles „Lightning” pret „Bruins” un „Stars” pret „Avalanche”. Jāpiemin, ka NHL spēles norisinās burbuļos Kanādas pilsētās Edmontonā un Toronto, kamēr protesti pret rasismu galvenokārt saistīti ar ASV.

„Pēc plašām diskusijām NHL spēlētāji uzskata, ka labākā rīcība būtu nedaudz atkāpties un neaizvadīt spēles šodien un rītdien,” paziņojumā vēsta NHL un NHLPA, spēlētāju arodbiedrība. „NHL atbalsta spēlētāju lēmumu un veiks izmaiņas spēļu kalendārā, atsākot turnīru sestdien.”

Visu komandu pārstāvētie spēlētāji šonakt piedalījās divās kopīgās preses konferencēs NHL burbuļos, skaidrojot savu nostāju.

„Manuprāt, NHL hokejisti sniedz skaidru vēsti jau ar to vien, ka nostājas kopā,” preses konferencē sacīja „Avalanche” hokejists Nazems Kadri. „Ļoti cienu katru hokejistu par to, ka piekrita likt savu vārdu pie šīs rīcības. Nākamās dienas mēs varam izmantot, izglītojot sevi par sistemātisko rasismu un to, kā uzlabot sabiedrību. Tā ir lieta, kas bija nepieciešama, un domāju, ka hokejs ir komandu sporta veids un katrs no šiem puišiem stāv blakus cits citam.”

„Šobrīd kopā ar mani zālē ir daudz baltādaino spēlētāju,” sacīja „Golden Knights” tumšādainais spēlētājs Raiens Rīvzs. „Jāatzīmē, ka mačus iepriekš atcēla NBA, MLB, WNBA, līgas ar daudziem tumšādainiem spēlētājiem. Taču arī visi šie sportisti, kuri tagad ir ir ar mani, pieņēma lēmumu un skaļi pateica: „Ziniet, arī mēs redzam problēmu un pievienojamies”. Ikdienā es sacenšos ar šiem puišiem, laukumā es viņus ienīstu, taču šobrīd lepojos ar viņiem tā kā vēl nekad.”

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-playof...


, 2020-08-28 08:36, pirms 4 gadiem
Gļēvi...kur mugurkauls? Ja esi nolēmis mīt noziedznieka taku, tad jābūt gatavam uzņemt pelnītu policijas fizisko spēku. Un neatkarīgi no pigmenta. Tādā veidā NHL parāda, ka atbalsta noziedzību.
, 2020-08-28 08:42, pirms 4 gadiem
Esmu stipri vīlies NHL Hokejistos, vienīgā cerība paliek tāda, ka tas īsti nebija brīvpratīgs lēmums, tika izdarīts kaut kāda veida spiediens, tikai ir jautājums, kas to spiedienu izdarīja?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2020-08-28 08:45, pirms 4 gadiem
mīkstie!
, 2020-08-28 08:47, pirms 4 gadiem
Neapskaužu USA Policistus, tie ir faktiski paralizēti, turpmāk nedrīkstēs vispār ieročus pielietot pret pērtiķiem Vienīgā cerība ir uz Trampa pārvēlēšanu, ja pie varas nāks demokrāti, tad pilnīgi droši var teikt ka USA valdīs melnā anarhija zem BLM karoga
, 2020-08-28 08:51, pirms 4 gadiem
Ha, vakar tā rakstīja komentos, ka NHL vismaz nespēlē melnie un nekādas pauzes nenotiks, ārečenu.
Slēpts komentārs: Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans
, 2020-08-28 08:53, pirms 4 gadiem
ripas galvām šorīt nedaudz valoda raustās
, 2020-08-28 08:56, pirms 4 gadiem
Skatoties no otras puses, ja reiz lielākā daļa sabiedrības ir pazaudējusi realitātes un veselā saprāta izjūtas, tad varbūt ir lietderīgāk tādu sabiedrību nahrenizēt vispār, proti, lai tāda lielvalsts kā USA pārstāj ekzistēt Žiriks agrāk bļaustījās, ka viņam ir pazīstami zinātnieki, kuri ir spejīgi izmainīt Zemes gravitāciju tā, lai visa Amerika vajadzīgajā brīdī būtu zem ūdens Davai, Voļfovič, uz priekšu, ir pienācis tas brīdis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2020-08-28 08:59, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Tak Tramps jau ir, un re kā notiek. Obligāti jābalso ārā!
Vai tad BLM izveidoja Tramps? Pašreizējais Tramps un pārvēlētais Tramps tie ir/būs divi dažādi Trampi!
, 2020-08-28 08:59, pirms 4 gadiem
Rīgas Dinamo arī pievienosies?
, 2020-08-28 09:03, pirms 4 gadiem
jaywys rakstīja: Esmu stipri vīlies NHL Hokejistos, vienīgā cerība paliek tāda, ka tas īsti nebija brīvpratīgs lēmums, tika izdarīts kaut kāda veida spiediens, tikai ir jautājums, kas to spiedienu izdarīja?
Vairāk kā skaidrs ka bija spiediens. Tur jau tas spiediens nāk no visām pusēm. Visizteiktāk no leftistu mēdijiem, kuri strādā kā propogandas mašīna labākajos PSRS laikos. Jāatcerās, ka šī neomarksisma ideoloģija ir tomēr ļoti tuva komunismam. Domāju, ka parastie NHL hokejisti tur pilnīgi nevar neko izmainīt/ietekmēt.
, 2020-08-28 09:04, pirms 4 gadiem
jaywys rakstīja: Vai tad BLM izveidoja Tramps? Pašreizējais Tramps un pārvēlētais Tramps tie ir/būs divi dažādi Trampi!
Pārvēlēlēts būs tāds pats, nevienu īstu problēmu atrisināt nespēs. No NHL tādu soli negaidīju, bet laikam jau sarēķināja, ka labāk pievienoties un nostāvēt malā, citādi ciestu reputāciju.
, 2020-08-28 09:10, pirms 4 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Vairāk kā skaidrs ka bija spiediens. Tur jau tas spiediens nāk no visām pusēm. Visizteiktāk no leftistu mēdijiem, kuri strādā kā propogandas mašīna labākajos PSRS laikos. Jāatcerās, ka šī neomarksisma ideoloģija ir tomēr ļoti tuva komunismam. Domāju, ka parastie NHL hokejisti tur pilnīgi nevar neko izmainīt/ietekmēt.
Piekrītu, tikai tie nav klasiskie kreisie spēki, tie ir mūsdienu liberasti, kaut gan daudz ko no kreisās ideoloģijas tie ir parņēmuši, pirmkārt jau destruktīvo ideju par visu cilvēku it kā vienlīdzību un, galvenais, vienādību
, 2020-08-28 09:10, pirms 4 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Vairāk kā skaidrs ka bija spiediens. Tur jau tas spiediens nāk no visām pusēm. Visizteiktāk no leftistu mēdijiem, kuri strādā kā propogandas mašīna labākajos PSRS laikos. Jāatcerās, ka šī neomarksisma ideoloģija ir tomēr ļoti tuva komunismam. Domāju, ka parastie NHL hokejisti tur pilnīgi nevar neko izmainīt/ietekmēt.
Kā nevar? Kas viņi tur vergi kādi, vai arī visi kā viens tik lielas aukas, ka locīsies vēja kā jaunas meijas atkarībā no kura virziena naudas vēji pūš?
, 2020-08-28 09:18, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Kā nevar? Kas viņi tur vergi kādi, vai arī visi kā viens tik lielas aukas, ka locīsies vēja kā jaunas meijas atkarībā no kura virziena naudas vēji pūš?
nevis aukas, bet maukas
, 2020-08-28 09:20, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Kā nevar? Kas viņi tur vergi kādi, vai arī visi kā viens tik lielas aukas, ka locīsies vēja kā jaunas meijas atkarībā no kura virziena naudas vēji pūš?
Jā nevar. Ja esi nonācis neomarksisma ideoloģijas organizācijā, tad runāt nedrīkst. Ja esi dzīvojis PSRS laikos, tad sapratīsi. Ja izdomāsi paust savu viedokli, tad karjera būs galā un papildus būs psiholoģiskais terors.
, 2020-08-28 09:21, pirms 4 gadiem
No hokejistiem es šito negaidīju... turpmāk takš mellie varēs plosīties kā gribēs, nevienam mentam nebūs drosme tajā visā iejaukties...
Baltkrievijai būtu jāeksportē savi OMONieši uz štatiem
, 2020-08-28 09:26, pirms 4 gadiem
Šeit piemērs teroram, kas sagaida šādu spēlētāju ar citādāku viedokli. Domāju, ka salīdzinoši vēl sīkums: https://twitter.com/nieto_phillip/s...
, 2020-08-28 09:26, pirms 4 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Jā nevar. Ja esi nonācis neomarksisma ideoloģijas organizācijā, tad runāt nedrīkst. Ja esi dzīvojis PSRS laikos, tad sapratīsi. Ja izdomāsi paust savu viedokli, tad karjera būs galā un papildus būs psiholoģiskais terors.
Vai tad viņiem robežas slēgtas, viņi nevar aizbraukt uz tādu organizāciju, kur drīkst runāt, ja ar PSRS salīdzini? Pēc tevi teiktā sanāk, ka tā nav viņu izvēle tur atrasties, viņi ir spiesti spēlēt šajā valstī, šajā līgā un viņiem nav nekādas brīvas izvēles doties prom.
, 2020-08-28 09:34, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: nevis aukas, bet maukas
Ak jā, pareizi, SC maukoties varēja, isties te nevarēja
, 2020-08-28 09:35, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Vai tad viņiem robežas slēgtas, viņi nevar aizbraukt uz tādu organizāciju, kur drīkst runāt, ja ar PSRS salīdzini? Pēc tevi teiktā sanāk, ka tā nav viņu izvēle tur atrasties, viņi ir spiesti spēlēt šajā valstī, šajā līgā un viņiem nav nekādas brīvas izvēles doties prom.
Ko nozīmē "brīva izvēle doties prom" ? Tev tak arī ir brīva izvēle doties prom, taču vai tev to vajag? Man, ja kas, arī ir tāda pati brīvā izvēle doties prom, " ja kaut kas nepatīk", taču pie kā es galarezultātā nonākšu? Labākajā gadījumā atradīšu Latvijā tādu robu, kāds ir/bija Bīskapam, kas manā gadījumā jau skaitīsies degradācija, bet ja neatradīšu, ko tad? Patiesi brīva izvēle var skaitīties tikai tad, ja ir attiecīga alternatīva jau esošajai situācijai jeb arī pastāv situācijas uzlabošanas perspektīva
, 2020-08-28 09:37, pirms 4 gadiem
Kas viņirm tur ir ar to job.no rasismu, tagd dēļ katra nigeru noziedznieka dzīve apstāsies vai? Policisti dara savu darbu un lai viņi to dara, kas tas pr cirku tagad notiek
, 2020-08-28 09:39, pirms 4 gadiem
Kas Sportacentram noticis? Aizmirsis nobloķēt komentēšanas iespējas aktuālajai BLM tēmai un pat nav izdzēsis visus komentārus, atšķirībā no vakardienas? Roland, ātri darbojies, tūlīt saimnieki sados pa mizu!
, 2020-08-28 09:45, pirms 4 gadiem
Slice rakstīja: Kas Sportacentram noticis? Aizmirsis nobloķēt komentēšanas iespējas aktuālajai BLM tēmai un pat nav izdzēsis visus komentārus, atšķirībā no vakardienas? Roland, ātri darbojies, tūlīt saimnieki sados pa mizu!
Ronis jau ir nahrenizēts, interesanti, par ko?
, 2020-08-28 09:46, pirms 4 gadiem
BLM pāri visam. Black Lives Matter. Belorussian Lives Matter. Hokejs jau tikai tāda spēle pret to visu.
, 2020-08-28 09:48, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Ak jā, pareizi, SC maukoties varēja, isties te nevarēja
sc maz info kā vienmēr.
melnie rasisti vēl daudz ko pieprasa no NHL izpildīt

sākot no 100 ļimoniem līdz melno iekļauānu vadībā, zilo līniju pārkrāsot melnu , uz laukuma BLM zīmes , ieildīties melnos kreklos un cita melna huiņa
https://twitter.com/rwesthead
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2020-08-28 09:50, pirms 4 gadiem
jaywys rakstīja: Ronis jau ir nahrenizēts, interesanti, par ko?
tūlīt visus nahrenizēs, kas neatbalsta BLM
, 2020-08-28 09:52, pirms 4 gadiem
Latviešu kremļa troļļi spietoKad es vakar ierakstīju normālu komentu,to izdzēsa,kad kremļa troļļi raksta.Viss ok.
, 2020-08-28 09:52, pirms 4 gadiem
jaywys rakstīja: Ko nozīmē "brīva izvēle doties prom" ? Tev tak arī ir brīva izvēle doties prom, taču vai tev to vajag? Man, ja kas, arī ir tāda pati brīvā izvēle doties prom, " ja kaut kas nepatīk", taču pie kā es galarezultātā nonākšu? Labākajā gadījumā atradīšu Latvijā tādu robu, kāds ir/bija Bīskapam, kas manā gadījumā jau skaitīsies degradācija, bet ja neatradīšu, ko tad? . Patiesi brīva izvēle var skaitīties tikai tad, ja ir attiecīga alternatīva jau esošajai situācijai jeb arī pastāv situācijas uzlabošanas perspektīva
Nu bet to tak es saku - maukas, naudas dēļ locīsies, kā vējiņš uzpūš bet nevajag te tagad pieraudat pilnu komentu sadaļu, ka nabaga hokejistiņiem nebija nekādas izvēles, viņus piespieda.
Tiem pašiem hokejistiem ir burvīga alternatīva - Krievija, tur taču ar labu hoķi spēle un vari brīvi runāt, ko vēlies, neviens tevi neapspiež un nav jau arī tā, ka naudiņu nemaksā, jā, būs nedaudz mazāk, bet par personīgo brīvību un labāku dzīves kvalitāti, kur tevi neviens neapspiež, neierobežo un neizdara uz tevi psiholoģisko spiedienu ir taču vērts maksāt, ne tā?
Kas attiecas uz mani, kur aizbraukt mani ir, ja tāda vajadzība rodas, bet tā kā mani viss apmierina, tad īsti neredzu, kāpēc man kkur būtu jābrauc, es taču neesmu netu pieraudājusi ar 'smirdīgām franku čožām un čortiem uz katra stūra'
, 2020-08-28 09:54, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Latviešu kremļa troļļi spieto
Algunopis no pohām pamodās Aizstavēsi savus Ventiņu un Valmieras afropērtiķus?
, 2020-08-28 09:54, pirms 4 gadiem
Šis daudz ko izsaka manuprāt: tumšādainais spēlētājs Raiens Rīvzs " Ikdienā es sacenšos ar šiem puišiem, laukumā es viņus ienīstu, taču šobrīd lepojos ar viņiem tā kā vēl nekad.”
Tātad ikdienā viņs baltos ienīst. Tas nav rasisms?
, 2020-08-28 10:00, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: sc maz info kā vienmēr.
melnie rasisti vēl daudz ko pieprasa no NHL izpildīt

sākot no 100 ļimoniem līdz melno iekļauānu vadībā, zilo līniju pārkrāsot melnu , uz laukuma BLM zīmes , ieildīties melnos kreklos un cita melna huiņa
https://twitter.com/rwesthead
Luijs visu pateica
https://youtu.be/87LGmm1M5Is
Uvis Balinskis. Foto: AFP/Scanpix
23

Gatavi aizstāvēt titulu: Balinskis un "Panthers" ar ceremoniju sāks NHL jauno sezonu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona startēja pagājušās nedēļas nogalē Prāgā, bet šovakar tiks aizvadītas pirmās spēles Ziemeļamerikā. Pulksten 2:00 čempione Floridas "Panthers" ar Uvi Balinski ierindā iemūžinās izcīnīto titulu un savā laukumā uzņems Bostonas "Bruins".
Zemgus Girgensons. Foto: USA TODAY Sports via Reuters Connect/Scanpix
2

Girgensona "Lightning" bēg no viesuļvētras un dodas trenēties pie "Hurricanes"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning", kam šovasar pievienojās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, pirmdien pameta savu bāzi un devās ciemos pie Karolīnas "Hurricanes".
Ripa Lasvegasas "Golden Knights" vārtsarga Jiržī Pateras cietoksnī. Foto: Lynne Sladky/AP/Scanpix
5

Kā ar karstu kartupeli – Šilova "Canucks" atgūst vārtsargu Pateru

Artūra Šilova pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" neaizsargāto spēlētāju sarakstā atguvis čehu vārtsargu Jirži Pateru.