Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

31 vārtus sezonā guvušais aizsargs Grīns paziņo par karjeras beigām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

31 vārtus sezonā guvušais aizsargs Grīns paziņo par karjeras beigām
Maiks Grīns. Foto: AFP/Scanpix

34 gadu vecumā par karjeras beigām paziņojis Nacionālās hokeja līgas aizsargs Maiks Grīns, kurš savulaik divas reizes tika nominēts Norisa trofejai un sezonā guva vairāk nekā 30 vārtus.

15 sezonas aizvadījušais Maiks Grīns bija viens no spēlētājiem, kuri atteicās no sezonas turpināšanas. Viņš atklāja, ka brīvajā laikā pieņēmis lēmumu par karjeras noslēgšanu. "Man bija laiks, ko veltīt sev. Sapratu, ka ir laiks pievērsties kam citam. Ir daudzas skarbās patiesības, no kurām cilvēks savā ikdienā ir pasargāts. Karantīnas laiks man to atklāja. Sapratu, ka man dzīvē ir veicies, kamēr citiem tā nav," teica Grīns.

Viņš sezonu sāka Detroitas "Red Wings" rindās, 50 spēlēs izceļoties ar trīs vārtiem un 11 piespēlēm. Martā Grīns tika aizmainīts uz Edmontonas "Oilers", lai palīdzētu cīņā par Stenlija kausu, bet pirms sezonas apturēšanas aizsargs paguva piedalīties tikai divās spēlēs. Sērijā par iekļūšanu Stenlija kausā "Oilers" zaudēja Čikāgas "Blackhawks", bet Grīns nedevās atpakaļ uz Edmontonu.

Karjeras laikā Grīns aizvadīja 880 spēles, izceļoties ar 150 vārtiem un 501 punktu. Pirms tam viņš pārstāvēja Vašingtonas "Capitals", divas reizes tiekot nominēts Norisa trofejai, ko pasniedz labākajam aizsargam. 2008./09. gada sezonā Grīns 68 spēlēs guva 31 vārtus, līdzās Aleksandram Ovečkinam būdams vairākuma ierocis. Nākamajā sezonā Grīns atzīmējās ar 19 vārtiem un 76 punktiem 75 spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/edmonton-oilers-...