Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL panāk vienošanos ar Kanādas valdību par spēļu aizvadīšanu Kanādas pilsētās

Rolands Eliņš

NHL panāk vienošanos ar Kanādas valdību par spēļu aizvadīšanu Kanādas pilsētās
Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga panākusi vienošanos ar Kanādas valdību, ka Kanādas hokeji klubi šosezon varēs aizvadīt spēles savos laukumos un tiek nenāksies uz laiku pārcelties uz ASV. Tas savukārt apstiprinājis līgas cerēto formātu, kurā būs iekļauta Kanādas divīzija.

Jau iepriekš bija ziņots par NHL vēlmi mainīt komandu iedalījumu divīzijās un konferencēs, piemērojoties pandēmijas apstākļiem. Lai klubi varētu aizvadīt mājas spēles savos laukumos, liels šķērslis bija tas, ka septiņas NHL komandas bāzējas ārpus ASV, attiecīgi papildu problēmas radītu regulāra robežas šķērsošana. To līgas vadība risināja ar Kanādas divīzijas izveidošanu.

Taču Kanādas varas iestādes šim plānam acumirklī zaļo gaismu nedeva, un Ziemeļamerikas mediji vēstīja, ka līgas vadība apsver iespēju Kanādas klubiem uz šo sezonu pārcelties uz ASV pilsētām un aizvadīt spēles tur. Kanādas klubiem bija jāpanāk vienošanās ar vietējām medicīnas iestādēm un jāsaņem atļaujas, lai varētu aizvadīt spēles savos laukumos, un NHL vadītājs Bils Deilijs vakar medijiem atklāja, ka tas ir panākts.

Kanādas veselības iestādes, ņemot vērā Covid-19 pandēmijas apstākļus, bija izteikušas bažas par Kanādas klubu regulāru ceļošanu uz spēlēm citās pilsētās, pat tad, ja tas notiek tikai šīs valsts ietvaros. Kanāda iepriekš bija ļāvusi NHL izspēlēt līdz galam iepriekšējo sezonu, tāpat šobrīd uzņem pasaules čempionātu U20 izlasēm, taču šie turnīri notika burbulī.

Atsevišķās Kanādas provincēs ir ieviesta stingra karantīna, un noteiktie ierobežojumi reģionos ir atšķirīgi. Kanādas valdības pārstāvji arī sākotnēji nebija īpaši noskaņoti pieļaut izņēmumus hokeja sezonas aizvadīšanas dēļ, taču tika panākta vienošanās, kas paredz stingru drošības pasākumu ievērošanu un Kanādas NHL klubu iesaistīšanos cīņā pret Covid-19 izplatīšanos, piemēram, klubu zvaigznēm publiski aicinot ievērot Kanādas valdības ieviestos ierobežojumus un rekomendācijas. "The Athletic" norāda, ka tam piekrišanu sniegusi arī NHL spēlētāju asociācija.

Līdz ar to praktiski noārdīti pēdējie lielie šķēršļi Kanādas divīzijas izveidošanai, kurā plānots spēlēt "Jets", "Canadiens", "Oilers", "Maple Leafs", "Flames", "Canucks" un Rūdolfa Balcera pārstāvētajai "Senators".

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/news/NHL-ca...