Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kivlenieka un Merzļikina pārstāvēto “Blue Jackets” papildina pieredzējis aizsargs

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Kivlenieka un Merzļikina pārstāvēto “Blue Jackets” papildina pieredzējis aizsargs
Maikls Del Zotto "Ducks" sastāvā. Foto: nhl.com

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas “Blue Jackets”, kuru pārstāv divi latviešu vārtsargi, pavēstījusi, ka noslēgusi pārbaudes laika līgumu ar pieredzes bagāto aizsargu Maiklu Del Zotto.

30 gadus vecais kanādiešu aizsargs, kuram ir arī Itālijas pilsonība, NHL aizvadījis 657 spēles, tiekot pie 236 punktiem, tajā skaitā 56 vārtu guvumiem un 180 rezultatīvām piespēlēm.

Viņš līdzšinējās karjeras laikā pārstāvējis sešas NHL komandas, pēdējā sezonā pārstāvot Anaheimas “Ducks”. Pīļu sastāvā Maikls aizvadīja 49 spēles, ar diviem vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm kļūstot par komandas trešo rezultatīvāko aizsargu. Pieredzējušais aizsargs nopelnīja arī pozitīvu lietderības koeficientu +5, kā arī tika pie 14 soda minūtēm.

183 cm garo un 88 kg smago aizsargu 2008. gada NHL drafta pirmajā kārtā ar kopējo 20. numuru izvēlējās Ņujorkas "Rangers".

Pagājušajā sezonā “Blue Jackets” spēja iekļūt izslēgšanas spēlēs, tomēr pirmajā kārtā ar rezultātu sērijā 1:4 nācās atzīt Tampabejas "Lightning" pārākumu. Pagājušajā sezonā “Blue Jackets” sastāvā spēlēja arī divi Latvijas izlases vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks. Abi komandu pārstāvēs arī šajā sezonā.

Atgādinām, ka NHL treniņnometņu sākums gaidāms 3. janvārī, bet jaunās sezonas sākums – 13. janvārī.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/BlueJacketsPR/s...
https://www.eliteprospects.com/play...