Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Bruins" uzbrucējs Debrasks noslēdz 7,35 miljonu līgumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Bruins" uzbrucējs Debrasks noslēdz 7,35 miljonu līgumu
Džeiks Debrasks. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bostonas “Bruins” un uzbrucējs Džeiks Debrasks vienojušies par jaunu līgumu. Tas paredz, ka 24 gadus vecais hokejists nākamo divu sezonu laikā saņems 7,35 miljonus dolāru.

Pagājušajā sezonā Džeiks Debrasks devās laukumā 65 regulārā čempionāta mačos, izceļoties ar 19 vārtiem un 35 punktiem, kas starp Bostonas “Bruins” uzbrucējiem deva sesto vietu. 13 izslēgšanas spēlēs viņa kontā četri vārti. 2018./19. gada sezonā komanda sasniedza Stenlija kausa finālu, un Debrasks 24 play-off cīņās atzīmējās ar 11 punktiem.

Uzbrucējs kļuva par ierobežoti brīvo aģentu, bet vienojies par jaunu līgumu, kas paredz 3,675 miljonus sezonā. “Bruins” rindās par viņu labāk atalgoti pieci uzbrucēji - Davids Krejči, Patrīss Beržerons, Davids Pastrņāks, Breds Maršāns un Čārlijs Koils.

Debrasks 2015. gadā tika draftēts ar 14. numuru. Šis drafts Bostonai gan nebija īpaši veiksmīgs - komandai piederēja 13., 14. un 15. izvēles, taču Debrasks ir vienīgais no šiem trim hokejistiem, kurš nostiprinājies NHL. Togad ar 16. numuru tika draftēts Metjū Barzals (Ņujorkas “Islanders” vadošais centrs), uzreiz pēc viņa sekoja Kails Konors (Vinipegas “Jets”, trīs 30 vārtu sezonas pēc kārtas) un Tomā Šabo (Otavas “Senators” vadošais aizsargs).

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bruins/news/bru...