Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" ar pirmo numuru draftē Rīgā par čempionu kļuvušo Paueru, "Canadiens" šokē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sabres" ar pirmo numuru draftē Rīgā par čempionu kļuvušo Paueru, "Canadiens" šokē
Ouvens Pauers. Foto: Reuters/Scanpix

Šonakt norisinājās Nacionālās hokeja līgas drafts, kurā pirmā izvēle piederēja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētajai Bufalo "Sabres". Tā tika izmantota, lai izvēlētos raženo kanādiešu aizsargu Ouenu Paueru, kurš jūnija ievadā Rīgā kļuva par pasaules čempionu. Arī otrais numurs tika spēlētājam, kurš spēlēja Rīgā.

18 gadus vecais Ouvens Pauers tika iekļauts Kanādas izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā, un viņš desmit mačos izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm. 1,95 metrus garais aizsargs turnīru sāka kā rezervists, bet noslēgumā spēlēja krietni vairāk par 20 minūtēm, pierādot gatavību lielajam hokejam. Finālā pret Somiju viņš nospēlēja 24:17 minūtes, ieskaitot 10:31 trešajā periodā.

Tiesa, pats Pauers vēl pirms drafta izteicās, ka, visticamāk, nākamajā sezonā vēl nedebitēs Nacionālajā hokeja līgā, tā vietā atgriežoties NCAA. Tur viņš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Mičiganas Universitāti, 26 spēlēs gūstot 16 punktus, tiekot pie +18 lietderības koeficienta un bloķējot 40 metienus. Iepriekšējais drafta pirmais numurs, kurš uzreiz nedebitēja NHL, meklējams 2006. gadā, kad līdzīgu lēmumu pieņēma aizsargs Ēriks Džonsons.

Ar otro numuru tika izvēlēts centra uzbrucējs Metjū Benīrss, kurš arīdzan pārstāvēja Mičiganas Universitātes komandu un spēlēja pasaules čempionātā Rīgā, aizstāvot Amerikas Savienoto Valstu krāsas. Benīrss kļuvis par debitantes Sietlas "Kraken" vēsturē pirmo izvēli. Spēlējot NCAA, viņš 24 spēlēs iemeta desmit vārtus un iekrāja 24 punktus, tomēr kā Benīrsa lielākais pluss tiek uzskatīts spēle aizsardzības zonā.

Ņūdžersijas "Devils" ar ceturto numuru izvēlējās Lūku Hjūzu. Komandā jau spēlē viņa brālis Džeks, kurš 2019. gadā tika draftēts ar pirmo numuru. Viņu vecākais brālis Kvins 2018. gadā tika draftēts ar septīto numuru, kad viņu izvēlējās Vankūveras "Canucks". Viņš nākamajā sezonā plāno spēlēt Mičiganas Universitātē. Skolai NHL drafts bija uzvaras gājiens, jo ar piekto numuru Kolumbusas "Blue Jackets" izvēlējās centra uzbrucēju Kentu Džonsonu, kurš arī aizvadītajā sezonā spēlēja Mičiganā.

Pirmo reizi kopš 2012. gada drafta pirmajā kārtā tika izvēlēti divi vārtsargi. Detroitas "Red Wings" ar 15. numuru aizrunāja Sebastianu Kosu, bet Minesotas "Wild" ar 20. numuru aizrunāja Jesperu Vallstedu. 2012. gadā pirmajā kārtā tika draftēti Andrejs Vasiļevskis (19. numurs) un Malkolms Subens (24. numurs). Vasiļevskis sevi pierādījis kā divkārtējs Stenlija kausa čempions, bet Subenam nav izdevies attaisnot cerības.

Par drafta pirmās kārtas lielāko šoku parūpējās aizvadītās sezonas Stenlija kausa fināliste Monreālas "Canadiens", kas ar 31. numuru draftēja aizsargu Loganu Mailū. Kamēr Kanādā nebija sākusies junioru sezona, Mailū devās uz Zviedriju, kur spēlēja trešajā līgā. Tuvojoties draftam, publiska kļuva informācija, ka Mailū stājies tiesas priekšā saistībā ar seksuāla rakstura noziegumu – viņš komandas biedriem sūtījis foto, kas uzņemti bez partneres piekrišanas. Zviedrijas varasiestādes piesprieda Mailū naudas sodu un atvainošanos cietušajai. Pats Mailū publicēja paziņojumu, kurā lūdza nevienai komandai viņu šogad nedraftēt, jo viņš to nav nopelnījis. Tomēr "Canadiens" pieņēma lēmumu, kas izraisīja ļoti plašas diskusijas.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-draft-...

     [+] [-]

, 2021-07-24 08:56, pirms 3 gadiem
Tā saprotu, ka reāli lielāka daļa top nemaz nhl nākamgad nebūs?

  +2 [+] [-]

, 2021-07-24 12:33, pirms 3 gadiem
Ar šo lēmumu Canadians iekaro manas simpātijas! Spēcīgs lēmums sniegpārsliņu pasaulē!

     [+] [-]

, 2021-07-24 18:48, pirms 3 gadiem
krisla rakstīja: Tā saprotu, ka reāli lielāka daļa top nemaz nhl nākamgad nebūs?
a kad ir bijis savādāk?

     [+] [-]

, 2021-07-24 23:35, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: a kad ir bijis savādāk?
Nu daži parasti pirmie top tomēr ir un spēlē. Vai dod nenormāl ieguldījmu cits stāsts. Bet nu nez pirmie 5 piki citās līgas un nav pretendenti uz rūkija balvu?