Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

"Kings" zaudē Detroitā

"Kings" zaudē Detroitā
Mikaels Samuelsons (centrā) pēc gūtajiem vārtiem saņem apsveikumus no komandas biedriem.
Foto: AP

Aizvadītajā naktī Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē neveiksmi piedzīvoja Raita Ivanāna pārstāvētais Losandželosas klubs "Kings", viesos ar rezultātu 4:6 piekāpjoties Detroitas "Red Wings".

"Kings" hokejisti maču uzsāka aktīvi, pašaizliedzīgi cīnoties pretinieku aizsardzības zonā un izdarot arī pāris labus metienus uz Taja Konklina sargātajiem vārtiem. Par centību viesi tika atalgoti pēc nospēlētām nepilnām divām minūtēm, kad precīzs bija Trevors Luiss. Pēc zaudētajiem vārtiem aktivizējās arī mājinieki, un perioda vidū arī panāca savu – Pāvels Dacjuks piespēlēja Tomasam Holmstromam uz kreiso laukuma malu, bet pēc tam saņēma piespēli atpakaļ un no vārtu priekšas pārspēja Losandželosas kluba vārtsargu Džonatanu Kviku – 1:1. Dažas minūtes vēlāk Dacjuks uzvarēja iemetienā "Kings" aizsardzības zonā un ripa pēcāk nonāca pie Andreasa Liljas, kurš ar metienu no zilās līnijas vēlreiz lika kapitulēt Kvikam. Taču nepagāja ne minūte, kad otrā laukuma galā, saņēmis piespēli no Mihala Handzusa, neviena netraucēts vārtu priekšā izslidoja Aleksandrs Frolovs un raidīja otro ripu "Red Wings" vārtos. Pirmās 20 minūtes tā arī noslēdzās pie neizšķirta rezultāta 2:2.

Spēles otrajā trešdaļā laukumā jau dominēja "Red Wings" un izveidoja vairākus vārtu gūšanas momentus. Sevišķi bīstami uzbrukumi mājiniekiem padevās, spēlējot skaitliskajā vairākumā, taču parasti tiem pietrūka precīza noslēguma, vai arī ripas ceļā bija Kviks. Vēlāk vēl vienu labu vārtu gūšanas izdevību garām palaida Valteri Filpula – pēc viņa metiena ripa atsitās pret vārtu pārliktni un atstāja laukumu. Tomēr perioda izskaņā Detroitas publika atkal varēja uzgavilēt. Niklass Lidstrēms "Kings" aizsardzības zonā pārtvēra piespēli, izdarīja metienu pa vārtiem, bet pirmais pie Kvika atsistās ripas bija Mikaels Samuelsons un panāca 3:2. Taču mājinieku sajūsma ilga vien 16 sekundes, jo tieši tik ilgs laiks bija nepieciešams Kailam Kalderam, lai trešo reizi iedegtu sarkano lampiņu aiz "Red Wings" vārtiem.

Pēdējās trešdaļas sākumā neliela ofensīva atkal padevās karaļiem, un vienā no uzbrukumiem gar kreiso malu uzbrukumā izlauzās Džarets Stolls un atdeva piespēli uz labo malu komandas kapteinim Dastinam Braunam, kurš raidīja ripu gandrīz tukšos vārtos; Konklins lēcienā gan vēl ripu mēģināja tvert ķērājcimdā, taču nesekmīgi. Turpinājumā "Red Wings" hokejistu spiediens tikai pieauga, un gandrīz trīsarpus minūtes pirms perioda beigām viņiem arī izdevās gūt vārtus. Iesākumā metienu izdarīja Filpula, bet tuvējo vārtu stabu Kviks bija nosedzis, un ripa no viņa kājsarga atleca atpakaļ pie tā paša Filpulas, kurš nepaskopojās ar piespēli savam komandas biedram Jirži Hudleram, kurš jau dežūrēja pie tālākā vārtu staba. Pēdējam atlika tikai pielikt nūju, un rezultāts uz tablo jau 4:4. Vēl pāris minūtes vēlāk jau pieminētais Hudlers un viens no pretinieku vienības aizsargiem nosedza skatu "Kings" vārtsargam, un to izmantoja Deniels Klīrijs, ar raidījumu netālu no iemetiena apļa centra liekot piekto reizi kapitulēt Kvikam. Perioda pēdējā minūtē "Kings" mēģināja izglābties, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču neko labu šis solis nedeva, un Kriss Dreipers raidīja ripu jau tukšos viesu vārtos, nostiprinot Detroitas kluba uzvaru – 6:4.

Raitis Ivanāns laukumā pavadīja gandrīz piecarpus minūtes, kuru laikā izdarīja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Izmantotie resursi:
www.nhl.com


, 2008-12-21 05:23, pirms 15 gadiem
That happens. Šoreiz, manuprāt, taisnīgāks rezultāts būtu bijis neizšķirts pamatlaikā, tomēr veiksme bija Detroitas pusē.
, 2008-12-21 08:25, pirms 15 gadiem
kas tàs par vàrtsargu rokàdèm? Kur Ersbergs?
, 2008-12-21 08:48, pirms 15 gadiem
Alessio rakstīja: kas tàs par vàrtsargu rokàdèm? Kur Ersbergs?
Ersbergam cirkšņa savainojums, tāpēc izsauca Kviku. Bet šodien šams spēlēja, jo iepriekšējā spēlē Labarbera neko prātīgu neparādija.
, 2008-12-21 08:52, pirms 15 gadiem
Spēle ļoti patika cīņa līdz pedējām minutēm tā kā biju uzlicis uz Red Wings man dubults prieks
, 2008-12-21 08:55, pirms 15 gadiem
par Kviku runājot, izskatījās, ka viņš vel nebija gatavs šadam līmenim... un uzreiz prēt Red Wings
, 2008-12-21 09:21, pirms 15 gadiem
Malkina manevri vienkārši unikāli... Terjēnam žoklītis atkārās. Starp citu- Beržerons traumēts. Mārtiņ, asini slidas!
, 2008-12-21 11:21, pirms 15 gadiem
Kad paskaties kaa speelee datsyuks ,tad gribas klaniities vinja priekhsaa.
, 2008-12-21 12:17, pirms 15 gadiem
pēc 2/3 bija 3:3 un likās cerīgi
, 2008-12-21 14:41, pirms 15 gadiem
sportkoms rakstīja: pēc 2/3 bija 3:3 un likās cerīgi
4 minūtes līdz spēles beigām bija 4-3, bet tad salūza... Var jau arī saprast- otro dienu pēc kārtas spēle un no spēles vidus pārgāja uz 3 maiņām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.
Floridas spēlētāji pēc vārtu guvuma. Foto: USA Sports Today. Scanpix
5

Forslings ar vēliem vārtiem nodrošina "Panthers" vietu Stenlija kausa pusfinālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro kārtu pārvarējusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Jānis Balinskis. "Panthers" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Bostonas "Bruins", gūstot uzvaras vārtus izšķirošajā mačā vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām (2:1).