Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kulda atkal izpelnās uzmanību

Juris Miņins
Juris Miņins

Kulda atkal izpelnās uzmanību
Artūrs Kulda
Foto: Flickr.com

Latvijas hokejists Artūrs Kulda, kurš pārstāv Amerikas hokeja līgas (AHL) komandu Čikāgas "Wolves" atkal ir izpelnījies Ziemeļamerikas populārākā hokejam veltītā žurnāla "The Hockey News" uzmanību, šoreiz lieliskā lietderības koeficienta sakarā.

Rakstā tiek atzīmēts, ka Artūrs Kulda, ja sezonu pabeigs kā +/- koeficienta līderis, būs izdarījis lielisku darbu, kas 21 gada vecumā izdodas ne katram. Tāpat tiek atzīmēts, ka Latvijas hokejistam daudz ko ir devusi spēlēšana vienā maiņā ar veterānu Krisu Čeliosu.

Pats spēlētājs gan saglabā vēsu prātu un neizdara tālejošus secinājumus no dotās situācijas: "Mans lietderības koeficients ir visas komandas nopelns. Es pats vairāk uztraucos tikai par vienu lietu – kā vārtus neielaist." Tāpat, protams, Kulda atzīmēja arī "Čeliosa faktoru": "Viņš man ir devis, tiešām daudz. Viņš vēl aizvien ir lielisks spēlētājs, un vēl aizvien labā sportiskā formā, neskatoties uz savu vecumu. Personīgi man ļoti palīdzēja tas, ka viņš pateica priekšā dažādus šķietamus sīkumus – kur iet, kā labāk izvēlēties pozīciju, ko darīt katrā situācijā, līdz beigu beigās tas jau dod zināmu pārsvaru pār pretinieku."

Arī Čikāgas "Wolves" ģenerālmenedžeris Vendels Jangs atzīmē Kuldas lielisko spēli: "Viņš ir izlabojis tos spēles elementus, kas viņam sagādāja grūtības pirmajā sezonā. Pašlaik viņš ne tikai klauvējas pie NHL durvīm, bet ir uz ātrgaitas šosejas, kas viņu nogādās lielajā līgā." Tāpat Jangs piebilda: "Var izcelt divas lietas Artūra spēlē. Sapratne ar Krisu Čeliosu un lielais cīņasspars. Var redzēt, ka, ja Kulda cīnās laukuma stūrī par ripu, gandrīz droši var teikt, ka viņš šajā cīņā arī uzvarēs. Tas ir tāds old-school spēles elements, kas tiem spēlētājiem, kas to pieprot, ir ļoti liels pluss."

Visbeidzot tika atzīmētas arī pašas komandas "brīnumainās pārvērtības". Ja vēl pēc sezonas pirmās puses šie paši "The Hockey News" eksperti čikāgiešus nosauca par pussezonas lielāko vilšanos, jo viņu spēle bija tāla no ideālas, tad pašlaik komanda spēlē daudz labāk. To arī atzīmē mūsu hokejists: "Es uzskatu, ka mēs esam sākuši spēlēt labāk kā komanda. Komandas ķīmija ir uzlabojusies un arī vārtsargi spēlē lieliski."

Atgādināsim, ka pagājušajā "THN" numurā Artūrs Kulda tika atzīts par piekto labāko Atlantas "Thrashers" sistēmā esošo jauno spēlētāju.

Izmantotie resursi:
The Hockey News
thehockeynews.com

 +23 [+] [-]

, 2010-03-20 07:51, pirms 15 gadiem
Pašlaik viņš ne tikai klauvējas pie NHL durvīm, bet ir uz ātrgaitas šosejas, kas viņu nogādās lielajā līgā.

Iepriecināja šie vārdi! Nu cerams, ka Jangram taisnība un nākamgad Kulda varēs priecēt mūs NHL

 +15 [+] [-]

, 2010-03-20 08:13, pirms 15 gadiem
Domāju, ja Trashers netiks playoff, tad Kulda tiks izsaukts uz atlikušo sezonas daļu.

  -2 [+] [-]

, 2010-03-20 08:23, pirms 15 gadiem
Viņu tāpat vajag izsaukt
Ja arī Trashers tiks PO
Manuprāt viņš spēlē labāk nekā Johny Oduya kurš spēlē ari atlantas pirmaja mainja

 +18 [+] [-]

, 2010-03-20 08:26, pirms 15 gadiem
Nja, Čeliosa padomi tomēr ir neatsverama lieta un prieks, ka Kuldam tas nāk tikai par labu...

  +2 [+] [-]

, 2010-03-20 09:13, pirms 15 gadiem
Atgādināsim, ka pagājušajā "THN" numurā Artūrs Kulda tika atzīts par piekto labāko Atlatas "Thrashers" sistēmā esošo jauno spēlētāju.

Sīkums, bet, autor, lūdzu izlabo Atlatu uz Atlantu.

     [+] [-]

, 2010-03-20 10:31, pirms 15 gadiem
Taatad driz redzesim arturu Atlantaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-03-20 10:49, pirms 15 gadiem
Cerams ka nakoso sezonu jau saaks NHL

     [+] [-]

, 2010-03-20 10:59, pirms 15 gadiem
cerams ka nebūs karsuma variants, kas kā zināms arī ārdijās ahl bet tad... lai džekam veicas!

  +7 [+] [-]

, 2010-03-20 11:03, pirms 15 gadiem
basis89 rakstīja: cerams ka nebūs karsuma variants, kas kā zināms arī ārdijās ahl bet tad... lai džekam veicas!
Karsums AHL ne tuvu neārdījās, viņam pat nebija nevienas punkts-spēle sezonas (labākais rādītājs bija 43 spēlēs 41 punkts). AHL līmenī ārdīties nozīmē sezonas laikā gūt 100 un vairāk punktus. Mārtiņa labākais rezultāts ir 63 punkti.

Ja runā par Kuldu salīdzinājumā ar pārējiem Latvijas hokejistiem, tad ne par vienu no viņiem tik daudz tas pats THN neraksta un nerakstīja... .

  -1 [+] [-]

, 2010-03-20 11:11, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Karsums AHL ne tuvu neārdījās, viņam pat nebija nevienas punkts-spēle sezonas (labākais rādītājs bija 43 spēlēs 41 punkts). AHL līmenī ārdīties nozīmē sezonas laikā gūt 100 un vairāk punktus. Mārtiņa labākais rezultāts ir 63 punkti.

Ja runā par Kuldu salīdzinājumā ar pārējiem Latvijas hokejistiem, tad ne par vienu no viņiem tik daudz tas pats THN neraksta un nerakstīja... .
paldies par info. bet tev tomē jāpiekrīt ka zināma līdzība ir!

     [+] [-]

, 2010-03-20 11:21, pirms 15 gadiem
Nevar nepiekrist, kq lielu artavu pie Kuldas spēles un koefa ir tieši no Čeliosa!
Cerams, ka Kulda nostiprināsies NHL!

  +3 [+] [-]

, 2010-03-20 11:24, pirms 15 gadiem
basis89 rakstīja: paldies par info. bet tev tomē jāpiekrīt ka zināma līdzība ir!
Īstenībā es līdzības nesaskatu.
Kulda AHL ir kļuvis par stabilu vērtību jau kopš savas pirmās nopietnās atrādīšanās (Kaldera kausa izcīņā, pēc OHL sezonas), visu laiku ir bijis kā viens no labākajiem stay-at-home aizsargiem Atlantas sistēmā, visu laiku progresē, NHL ir debitējis jau praktiski pie pirmās izdevības. Pašlaik AHL spēlē tāpēc, ka Čikāgas komandai ir savi mērķi AHL, t.i., viņiem vajag kausu, tāpēc tādi spēlētāji kā Kulda arī netiek laisti (cik jau nu laisti, bet parasti jau NHL un AHL komandas sarunā, lai, vajadzīgos brīžos, NHL komandas atstāj arī AHL vienībām spēlētājus, lai šamie kko var izcīnīt) "uz augšu".

Karsumam, dažādu iemeslu (objektīvu/subjektīvu) dēļ, sniegums bija visai viļņains, pirmā sezona pie profiem vispār bija pavāja (savainojums) pēc tam viņš spēlēja labi, taču ne izcili līdz ar to arī bija situācija, ka itkā jau Karsums ir tepat, pie NHL durvīm, bet visu laiku kāds viņam bija priekšā. Jo kopējais iespaids par spēlētāju nebija līdz galam pārliecinošs.

Aizsargiem, pie tam "darba aizsargiem", visa spēle, tās kvalitāte ir atkarīga no tā kā viņi NOSTRĀDĀS savu laiku uz laukuma, uzbrucējiem daudz ko izsaka arī sportiskā veiksme. Līdz ar to salīdzināt var visai nosacīti.

  +4 [+] [-]

, 2010-03-20 11:28, pirms 15 gadiem
skatoties kādi Latviešu spēlētāji mums nhl un AHL redzemi varam secināt ka esam īsta aizsargu hokeja valsts

  -2 [+] [-]

, 2010-03-20 11:53, pirms 15 gadiem
Reaktors rakstīja: cik daudz Čeliosa padomus tu esi saņēmis, lai komentētu?
kjip divains???

     [+] [-]

, 2010-03-20 12:51, pirms 15 gadiem
Reaktors rakstīja: cik daudz Čeliosa padomus tu esi saņēmis, lai komentētu?
Raksta pats Kulda to saka!!
Tāpat, protams, Kulda atzīmēja arī "Čeliosa faktoru": "Viņš man ir devis, tiešām daudz. Viņš vēl aizvien ir lielisks spēlētājs, un vēl aizvien labā sportiskā formā, neskatoties uz savu vecumu. Personīgi man ļoti palīdzēja tas, ka viņš pateica priekšā dažādus šķietamus sīkumus – kur iet, kā labāk izvēlēties pozīciju, ko darīt katrā situācijā, līdz beigu beigās tas jau dod zināmu pārsvaru pār pretinieku."
P.S ne katrs aizsargs var palielities ar to ka vinam padomus deva pats Chelioss :p

  -1 [+] [-]

, 2010-03-20 23:37, pirms 15 gadiem
klīda runas ka čelioss esot pie stūres braucis tapā, ka tik šis neiemāca kuldu dzert.

     [+] [-]

, 2010-03-22 22:33, pirms 15 gadiem
Pelnīti