Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

''Bruins'' Keisidija vadībā joprojām bez zaudējumiem

''Bruins'' Keisidija vadībā joprojām bez zaudējumiem
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas ietvaros nospēlētas desmit spēles. Jau ceturto uzvaru pēc galvenā trenera nomaiņas izcīnījusi Bostonas ''Bruins'' komanda.

Bostonas ''Bruins'' 7. februārī no galvenā trenera amata atbrīvoja Klodu Žuljēnu, kurš šajā amatā strādāja jau desmito sezonu pēc kārtas - neviens cits pašreizējas treneris tik ilgi ar vienu komandu nav nostrādājis. Pie komandas stūres stājās līdzšinējais asistents Brūss Keisidijs, un treneru nomaiņa vēlāk izrādījusi veiksmīga.

''Bruins'' izcīnījusi jau ceturto uzvaru pēc kārtas, šonakt ar 2:1 viesos pagarinājumā uzvarot Sanhosē ''Sharks''. Panākumu sērija ''Bruins'' ļāvusi atgriezties izslēgšanas spēļu zonā, Austrumu konferencē ar 66 punktiem ierindojoties septītajā vietā. Keisidijs pēc spēle neslēpa, ka hokejisti pēc treneru nomaiņas pareizi ir reaģējuši - katram esot savs iemesls, kāpēc tā noticis, bet galvenais esot, ka izmaiņas ir jūtamas.

Deviņu spēļu punktu sērija pārtrūkusi Pitsburgas ''Penguins'', kas ar 2:5 savā laukumā visai bezcerīgi zaudēja Detroitas ''Red Wings''. Jāsaka, ka ''Red Wings'' teicami izmantoja savas iespējas - 24 metieni un 20.83 procentu realizācija. Detroita Austrumos gan joprojām ir patālu no ''play-off'', kamēr Pitsburga ierindojas otrajā vietā.

Pēc neticamas uzvaru sērijas sezonas vidusdaļa grūtāki laiki pienākuši Kolumbusas ''Blue Jackets'', kas ar 3:4 savā laukumā piekāpās Nešvilas ''Predators''. Pēdējās 12 spēlēs komanda izcīnījusi tikai piecas uzvaras, tādējādi jau vairāk sākot atpalikt no Austrumu līdervienības Vašingtonas ''Capitals'' (79 pret 85 punktiem). Nešvila visai stabili cīnās, lai no Rietumu konferences iekļūtu izslēgšanas spēlēs.

NHL, 20. februāris

SpēleRezultāts
Penguins - Red Wings2:5
Senators - Jets2:3
Sabres - Blackhawks1:5
Blue Jackets - Predators3:4
Islanders - Devils6:4
Hurricanes - Maple Leafs0:4
Avalanche - Lightning2:3 P
Sharks - Bruins1:2 P
Ducks - Kings1:0
Canucks - Flyers2:3

Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Teodors Bļugers un Keisijs Desmits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
22

"Canucks" arī nākamajā spēlē uzticēsies Desmitam, nevis Šilovam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" naktī no piektdienas no sestdienu aizvadīs Stenlija kausa pirmās kārtas dueli izbraukumā pret Nešvilas "Predators". Vārtu drošība tiks uzticēta Keisijam Desmitam, bet Artūrs Šilovs būs rezervē. Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.
Mirklis pēc Floridas "Panthers" ceturtā vārtu guvuma. Foto: Chris O'Meara/AP/Scanpix
3

"Panthers" un "Hurricanes" izbraukumos krietni pietuvojas konferences pusfinālam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas sērijās 3-0 panākušas Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes" vienības, kuras izbraukumā pieveica attiecīgi Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Islanders".