Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Senators" atlaiž galveno treneri, Alfredsons kļūst par asistentu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Senators" atlaiž galveno treneri, Alfredsons kļūst par asistentu
Daniels Alfredsons. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Otavas "Senators" paziņojis par galvenā trenera Dīdžeja Smita atbrīvošanu no amata. Viņa vietā kā pagaidu galvenais treneris apstiprināts Žaks Martēns, kuram asistēs kluba leģenda Daniels Alfredsons.

1178 spēlēs 1108 punktus sakrājušais Daniels Alfredsons ir Otavas "Senators" vēsturē rezultatīvākais spēlētājs. Laika posmā no 1999. līdz 2013. gadam zviedrs bija Kanādas galvaspilsētas kluba kapteinis. Pēc karjeras beigām Alfredsons kļuva par "Senators" īpašnieka Jūdžina Melnika padomnieku, bet nesaskaņu dēļ organizāciju pameta.

Kad Otavas klubu iegādājās Maikls Andlauers, Alfredsons atgriezās, bet tagad viņš pirmo reizi kļuvis par NHL treneri.

Alfredsons asistēs pieredzējušajam Žakam Martēnam, kurš decembra sākumā tika nolīgts par Dīdžeja Smita padomnieku. Komandas rezultātiem neuzlabojoties – "Senators" ieņem pēdējo vietu Austrumu konferencē –, Smits atlaists, bet Martēns apstiprināts par pagaidu galveno treneri.

Martēns pirmo reizi pie "Senators" stūres stājās 1996. gada janvārī un komandu vadīja deviņas sezonas. Sekojot Braiena Mareja pēdās, tagad viņš kļuvis par otro treneri, kurš atgriezies Otavā.

Martēns ir rekordists starp "Senators" treneriem spēlēs (692), uzvarās (341), playoff uzvarās (31) un playoff spēlēs (69).

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/senators/news/o...