Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Karolīnas "Hurricanes" rekordists Brindamūrs atzīts par NHL sezonas labāko treneri

Karolīnas "Hurricanes" rekordists Brindamūrs atzīts par NHL sezonas labāko treneri
Rods Brindamūrs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālā hokeja līga paziņojusi, ka par 2020./21. g. sezonas labāko treneri ir atzīts 50 gadus vecais kanādiešu speciālists Rods Brindamūrs, kurš tikai dažas stundas iepriekš pagarināja līgumu uz trim gadiem.

"Tas ir liels gods pat tikt tikai izskatītam šajā kategorijā. Esmu ļoti lepns, ka organizācijas vārdā varu pieņemt šo balvu," sacīja Brindamūrs, kurš laboja procentuāli iegūto punktu skaitu (71,4%) komandas vēsturē un kļuva par pirmo treneri, kurš "Hurricanes" izslēgšanas spēlēs ievedis trešo sezonu pēc kārtas. Karolīna izcīnīja pirmo divīzijas titulu kopš 2006. gada, kad Brindamūrs bija komandas kapteinis un palīdzēja iegūt arī Stenlija kausu.

Karolīnas "Hurrianes" Centrālajā divīzijā triumfēja ar 80 punktiem 56 spēlēs, kas bija trešais labākais rādītājs līgā – aiz Rietumu divīzijas vadošajām komandām Kolorādo "Avalanche" un Lasvegasas "Golden Knights" (pa 82). Stenlija kausa pirmajā kārtā "Hurricanes" ar 4-2- izslēdza Floridas "Panthers", taču divīzijas finālā ar 1-4 atzina pašreizējās Stenlija kausa īpašnieces Tampabejas "Lightning" pārākumu.

Brindamūrs Karolīnas "Hurricanes" pārstāv jau ilgāk nekā 20 gadus pēc kārtas. Vispirms ilgu laiku spēlēdams komandā un būdams arī tās kapteinis, 2011. gadā Brindamūrs kļuva par trenera asistentu, bet 2018. gadā tika paaugstināts par galveno treneri. Visās trijās sezonās Brindamūrs un "Hurricanes" spēlējuši Stenlija kausā, sasniedzot attiecīgi trešo, pirmo un otro kārtu.

Uz sezonas labākā trenera balvu pretendēja arī Minesotas "Wild" vadītājs Dīns Evasons un Floridas "Panthers" stūrmanis Žoels Kennvils. Citas balvas, kuras netiek automātiski pasniegtas pēc statistikas rādītājiem, šosezon ir ieguvuši Oskars Lindblūms no Filadelfijas "Flyers" (neatlaidība, sportiskums, nodošanās) un Peka Rinne no Nešvilas "Predators" (līderība un devums sabiedrībai).

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/jack-adams...


, 2021-06-18 10:12, pirms 3 gadiem
Karolīna kļuvusi par stabilu play off komandu, bet līdz kausam vēl pietrūkst. Varbūt kādā no sezonām atradīs īsto kausa kodu.
Tajs Dellandrea. Foto: AFP/Scanpix

Dalasas "Stars" vēlreiz uzvar čempiones laukumā un atgūst mājas priekšrocību

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sēriju izlīdzinājusi Dalasas "Stars", kas izbraukumā ar rezultātu 4:2 pārspēja trofejas sargātāju Lasvegasas "Golden Knights" un sērijā panāca 2-2.
Olivers Ekmans Larsons, Metjū Tkačaks un Aleksandrs Barkovs. Foto. AP. Scanpix
3

Balinskis ārpus pieteikuma, "Panthers" sagrauj "Lightning" un iesoļo nākamajā kārtā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas nākamajā kārtā iekļuvusi Uvja Jāņa Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas sērijas piektajā spēlē ar 6:1 sagrāva Tampabejas "Lightning". Sēriju panteras uzvarēja ar 4-1. Balinskis šajā spēlē uz ledus nedevās.
Tečers Demko. Foto: USA Today Sports/Scanpix
4

"Canucks" vārtsargs Demko ir starp trīs pretendentiem uz Vezina balvu

LETA. Uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas labākā vārtsarga balvu jeb Vezina trofeju pretendē Tečers Demko no Vankūveras "Canucks", Sergejs Bobrovskis no Floridas "Panthers" un Konors Helebaiks no Vinipegas "Jets", pirmdien paziņoja meistarsacīkšu rīkotāji.