Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Iļja domā, klubi skaita naudu

Juris Miņins
Juris Miņins

Iļja domā, klubi skaita naudu
Iļja Kovaļčuks
Foto: AP/Scanpix

Ar aizvien straujākiem soļiem Nacionālā hokeja līga (NHL) tuvojas zīmīgajam 1. jūlija datumam, kad visas līgas vienības varēs sākt sarunas par jaunu spēlētāju (brīvo aģentu) piesaisti. Neapšaubāmi, šī gada "lielākā zivs" ir uzbrucējs Iļja Kovaļčuks, taču viņam ir piedāvājumi arī no okeāna šīs puses.

Runājot par Iļju Kovaļčuku un viņa iespējamo jauno līgumu vispirms mazliet ir jāieskatās nesenā pagātnē, kad pirms gadiem diviem Kovaļčuka pārstāvji un Atlantas "Thrashers" komandas vadība sēdās pie sarunu gada, lai runātu par iespējamo kontrakta pagarināšanu. Kovi puses prasības bija visai vienkāršas un saprotamas – pēc iespējas lielāks un ilglaicīgāks līgums un komanda, kura var cīnīties par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, t.i., piedalās Stenlija kausa izcīņā.
Ja ar pirmo punktu viss vēl būtu puslīdz izpildāms (Atlanta jau bija gatava maksāt maksimāli pieļaujamo summu, vairāk kā 10 miljonus ASV dolāru), tad otrs prasību punkts bija izpildāms daudz grūtāk, jo, lai arī pagājušvasar komandai pievienojās Nikolajs Antropovs un pēdējo sezonu draftos sistēmā ir paņemti vairāki labi jaunie spēlētāji, tā, tomēr, nav komanda, kura var cīnīties par turnīra galveno balvu. Līdz ar to Kovaļčuks nesteidzās ar lēmuma pieņemšanu savas nākotnes sakarā, līdz aizvadītās sezonas maiņu perioda pēdējā dienā tika aizmainīts uz Ņūdžersijas "Devils", kur viņš arī noslēdza sezonu, no "playoff" cīņām "izkrītot" pirmajā kārtā. Taču, neskatoties uz to, ka "Devils", iespējams, ir tā komanda, kas var (grib?) apmierināt Kovaļčuka prasības, īstenībā visas runas, kas saistītas ar spēlētāja jauno līgumu vēl tikai sāksies.

Tātad, kas ir Iļja Kovaļčuks uz doto brīdi? Viņš vēl aizvien ir viens no visas NHL bīstamākajiem uzbrucējiem, kurš pēdējo sešu sezonu laikā ir guvis vismaz 40 vārtus (pie tam ar visai nesliktu realizācijas procentu), kā arī viņš ir spēlētājs, kurš sezonā vairāk vai mazāk, bet regulāri gūst 80+ punktus. Kā arī, protams, nevar nepieminēt, ka viņš ir starp tiem spēlētājiem, kam līdzšinējā karjeras laikā gūto punktu skaits ir lielāks nekā aizvadīto NHL maču skaits. Vienā vārdā sakot – Kovaļčuks ir pašreizējās NHL elites uzbrucējs, to noliegt nevar neviens.

Līdz ar to, ņemot vērā iepriekšminētos apstākļus un izpētot reālo situāciju var teikt, ka šo uzbrucēju savās rindās vēlas redzēt daudzas komandas, bet atļauties – vien dažas. Pašlaik, no NHL vienībām, redzamākie kandidāti, ir Losandželosas "Kings" komanda, kura pašlaik mēģina izveidot kolektīvu, kas viņiem ļaus ne tikai iekļūt izslēgšanas spēlēs (kas izdevās jau aizvadītajā sezonā), bet arī veiksmīgi cīnīties šajā sezonas daļā. Taču, runājot par "karaļiem", ir jāatzīmē viens aspekts – pirms viņi lems par Kovi piesaistīšanu sastāvam, vispirms viņu plānos ir pagarināt līgumu ar talantīgo jauno aizsargu Drū Dautiju, kas var būt gan laikietilpīgs, gan resursus prasošs process.
Otrie NHL kandidāti ir tie paši Ņūdžersijas "Devils", kuri, visdrīzāk, nespēs piedāvāt Kovaļčukam maksimāli iespējamo līgumu, taču labas iespējas pacīnīties par kausu – noteikti. Pats spēlētājs ir pozitīvi izteicies par "velnu" komandu, arī komandas vadība ir paudusi apņēmību pagarināt līgumu. Tāpat nevar neatzīmēt, ka Ņūdžersija pašlaik meklē jaunu galveno treneri un tas var nozīmēt, ka komanda no izteiktas aizsardzības taktikas (nejaukt ar spēli no aizsardzības!) var pāriet uz brīvāku spēli uzbrukumā (talanti, kas to realizēs ir!), kas var būt ļoti izdevīgi arī Kovi.
Tāpat par krievu uzbrucēja pakalpojumiem zināmu interesi ir izrādījuši arī Kolorado. Vietējai "Avalanche" komandai ir daudz brīvo līdzekļu, kā arī sastāvs ar labu potenciālu (kas pierādījās šosezon), taču jāņem vērā, ka pēc pāris sezonām arī "Avs" būs jāpārskata pašreizējo jauno spēlētāju līgumi, t.i., noslēdzot līgumu ar Kovaļčuku var tikt izjaukts pēdējās sezonās visai veiksmīgi noritošais "pārbūves process".

Taču starp šiem NHL piedāvājumiem pēdējā laikā aizvien skaļāk izskan Kontinentālās hokeja līgas (KHL) piedāvājumi. Pēdējais no tiem – 14 miljoni sezonā no Sanktpēterburgas "SKA" komandas. Ir skaidrs, ka Kovi pārvilināšana pār Atlantijas okeānu KHL tiek uztverta kā goda lieta, pie tam līgas vadītāja komandā, tādējādi vēl vairāk novelkot robežu starp "mūsu" un "viņu" hokeju.
Pie tam, te nevar nepieminēt arī 2014. gada Olimpiādi, kas plānota Sočos. Kā zināms, NHL vadība, pēc Vankūveras Olimpiādes, visai nekonkrēti ir izteikusies par to vai uz nākamajām spēlēm viņi laidīs savus hokejistus (par to vēl runās slēdzot jauno kolektīvo līgumu), taču vairāki krievu hokejisti ir izteikušies, ka būtu gatavi piedalīties Olimpiādē pat ja NHL viņiem to liegtu darīt.
Līdz ar to, kā pēdējā laikā raksta vairāki Ziemeļamerikas hokeja apskatnieki, NHL komisārs Garijs Betmens varētu ne tikai netraucēt Iļjas Kovaļčuka pāriešanu uz KHL, bet pat veicināt to, tādējādi nodrošinoties pret to, ka, ja Olimpiādē NHL hokejistiem oficiāli tiks liegta iespēja piedalīties, Kovaļčuka piemēram (jo viņš bija viens no tiem, kas izteicās par spēlēšanu Sočos neskatoties uz aizliegumu) varētu sekot arī citu valstu hokejisti.

Nobeigumā vien vēlētos piebilst, ka tieši cīņa par Kovaļčuku, sakarā ar "seklo" brīvo aģentu tirgu, būs šīs vasaras galvenais notikums spēlētāju tirgū. Taču tās komandas līdzjutējiem (un arī nīdējiem), kura uzvarēs šajā cīņā, der atcerēties, ka hokejs ir spēle, kur pirmajā plānā ir komanda un tikai tad – individuāli talanti.

Kurā komandā I.Kovaļčuks uzsāks nākamo sezonu?

  • 19

  • 86

  • 28

  • 137

  • 40


  -3 [+] [-]

, 2010-06-16 17:26, pirms 14 gadiem
Tiiri interesanti buutu redzet vinju KHL, bet gribas jau lai paliek NHL

  +2 [+] [-]

, 2010-06-16 17:28, pirms 14 gadiem
Nu ko visi var cepties, tika vinjsh specigaa komandaa un ko tas deva? Neko. Speletajs, protams, izcils, tachu ne tas kas pavilks vezumu viens pats.

 +10 [+] [-]

, 2010-06-16 17:28, pirms 14 gadiem
Tītars arī uzkāpa čupā un domāja kas ar vinju notiks

  +3 [+] [-]

, 2010-06-16 17:29, pirms 14 gadiem
nākošgad LM sastāvā

  +2 [+] [-]

, 2010-06-16 17:30, pirms 14 gadiem
Juri,

Iļjas aģents intervijā noliedza, ka no SKA būtu bijusi piedāvāta tik liela summa kā 14 mlj sezonā. Piedāvājums esot bijis mazāks...

  -2 [+] [-]

, 2010-06-16 17:31, pirms 14 gadiem
viņš ir NHL līmeņa spēlētājs, taču būtu labi, ja atnāktu uz KHL, papildus ātrums, papildus draudi, iespējams kopējam hokejam attīstīties vēl vairāk, kā arī tad nevarētu teikt, ka no NHL atnāk tikai spēlētāji , kas ir karjeras norietā.Vienīgais, kas KHL pašreiz traucē, manuprāt , lielie laukumi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-16 17:34, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: Juri,

Iļjas aģents intervijā noliedza, ka no SKA būtu bijusi piedāvāta tik liela summa kā 14 mlj sezonā. Piedāvājums esot bijis mazāks...
Izskanēja - 14 miljoni (un tas ir fakts). Visādas baumas utt. arī ir neatņemama daļa no līguma slēgšanas procesa. Aģenta darbs ir visas baumas "salikt" tā, lai konkrētā komanda noslēgtu maksimāli labāko līgumu.
Teiksim, ja Kovi tas bija izdevīgi, ka šīs baumas tiek noraidītas (teiksim, lai "neatsist" konkrētas komandas vēlmi turpināt cīņu), tad arī tas tika izdarīts.

  -4 [+] [-]

, 2010-06-16 17:35, pirms 14 gadiem
Dinamo !

  -2 [+] [-]

, 2010-06-16 17:37, pirms 14 gadiem
la_duster rakstīja: Nu ko visi var cepties, tika vinjsh specigaa komandaa un ko tas deva? Neko. Speletajs, protams, izcils, tachu ne tas kas pavilks vezumu viens pats.
27 punkti 27 spēlēs reg. sezonā + 6 punkti 5 spēlēs PO.
Taču te ir runa par komandas kopējo spēli. "Devils" neveiksmju (tāpat kā līdzšinējo panākumu) atslēga ir vārtsargs... . Brodēram šīs sezonas PO turnīrs noteikti nebija tāds kādu viņš gribēja.

     [+] [-]

, 2010-06-16 17:43, pirms 14 gadiem
Lai nu kas, bet mums viņa nākotni neizšķirt... Par to parūpēsies pats Kovaļčuks, viņa aģents un klubs, kas vēlēsies spēlētāju piesaistīt... Mēs to varam tikai un vienīgi vērot no malas...

P.S. Te visi komentaari mīnusiņos nebrauc?

 +38 [+] [-]

, 2010-06-16 17:47, pirms 14 gadiem
Es gribētu lai viņš 1 reizi būtu redzams Arēnā Rīga!!
Bet man liekas ja viņā aizies uz SKA tad sabojās savu karjeru!! (manas domas)

 +12 [+] [-]

, 2010-06-16 18:02, pirms 14 gadiem
R101 rakstīja: Es gribētu lai viņš 1 reizi būtu redzams Arēnā Rīga!!
Bet man liekas ja viņā aizies uz SKA tad sabojās savu karjeru!! (manas domas)
Ja vienu reizi, tad viņam jāiet uz Koijotiem..

 +20 [+] [-]

, 2010-06-16 18:09, pirms 14 gadiem
* Tātad, kas ir Iļja Kovaļčuks uz doto brīdi?
* tā, tomēr, nav komanda, kura var cīnīties par turnīra galveno balvu.
* (pie tam ar visai nesliktu realizācijas procentu)
* Pašlaik, no NHL vienībām, redzamākie kandidāti, ir ( )Losandželosas "Kings" komanda, kura pašlaik mēģina izveidot kolektīvu..
* pirms viņi lems par Kovi piesaistīšanu sastāvam, vispirms viņu plānos ir pagarināt līgumu ar talantīgo jauno aizsargu
* kas var būt gan laikietilpīgs, gan resursus prasošs process ?
* Tāpat nevar neatzīmēt
* Kā zināms, NHL vadība, pēc Vankūveras Olimpiādes, visai nekonkrēti ir izteikusies

Varbūt par hokeju autors zina daudz, bet raksta- pabriesmīgi.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-16 19:29, pirms 14 gadiem
Gribētos, un es ta domaju, ka viņš aizietu uz uz SKA.
Gribu, tāpēc ka mēs ar SKA tiekamies 4 reizes(divas no tām Rīga).
Domāju, jo piedāvājuma summa ir ļoti liela.

Bet visu izškirs pats KOVI.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-06-16 19:42, pirms 14 gadiem
ko varu pateikt ir tas ka neticu ka vinju kads laidis prom no NHL cik skatijos apskatos un inervijas ar tiem dzekiem kas nosaka visas lietas NHL izteicas ka pieliks visas pules lai Kovis paliek NHL jo NHL esot labaka liga un taja jaspele labakajiem speletajiem. taka domaju ka vinjs paliks NHL.
kamanda kura vinjam spelet nu nezz Devils vai nu tur vel nebija saspelejusies vai nu nez ko treneris domaja bet playoff vinjs speleja loti biezi divas mainjas bet jegas nekadas, kipa no domas izmetisim Kovi laukuma gan jau vartu bus bet ta nenotiek musdienas speletajs vinjs ir super bet viens nav cinitajs!
es domaju ka nav nemaz tik daudzas komandas kuras varetu atlauties Kovi!! varetu Aneheima Dackos jo ja vinji neturpinanas ar Salene un Nidermaijeru sadarbibu tad vinjiem varetu sanakt naudinjas un tad tur butu Getzlavs un vel daudzi talantigi speletaji varetu sanakt tiri laba blice!!!!

     [+] [-]

, 2010-06-17 10:44, pirms 14 gadiem
Ja jau par Kovaļčuku ir tāds hajs, tad kas būs, kad Krosbijam pēc dažiem gadiem beigsies līgums?

  -1 [+] [-]

, 2010-06-17 12:44, pirms 14 gadiem
Es tomeer gribeetu, lai vinsh speelee KHL ... varees vismaz redzeet klaatienee nevis tikai pa tv ... manis peec vispaar NHL vareetu ar KHL samainiities vietaam, lai var skatiities dziivajaa, kaa arii buus dubults prieks, kad muuseejie atkal uzvarees SKA ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-17 20:30, pirms 14 gadiem
kas ir krosbijs?-suds uz kuru visi speelee kaa hossa RD sastaavaa nu ne tik ljoti bet daudz!!! ';

     [+] [-]

, 2010-06-18 12:05, pirms 14 gadiem
kashels777 rakstīja: kas ir krosbijs?-suds uz kuru visi speelee kaa hossa RD sastaavaa nu ne tik ljoti bet daudz!!!
Nez kā var spēlēt uz Centra uzbrucēju? Paskaties spēles un tad bārsti savas pērles