Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

11 spēlētāji paraksta pārbaudes laika līgumus ar Arizonas "Coyotes"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

11 spēlētāji paraksta pārbaudes laika līgumus ar Arizonas "Coyotes"
Raiens Dzingels. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Arizonas "Coyotes" paziņojis, ka 11 spēlētāji parakstījuši pārbaudes laika līgumus un centīsies iekļūt komandā. Arī gaidāmajā sezonā "Coyotes" tiek pieskaitīta pastarītēm.

Starp censoņiem ir arī vairāki NHL apritē jau zināmi hokejisti. 31 gadu vecais uzbrucējs Raiens Dzingels pārstāvēja Arizonas "Coyotes" 2021./22. gada sezonā, piedaloties 26 spēlēs un izceļoties ar četriem vārtiem un septiņām piespēlēm. Sezonas turpinājumā viņš tika aizmainīts uz Sanhosē "Sharks", bet pagājušo sezonu aizvadīja Amerikas Hokeja līgā.

Pārstāvot ne tikai "Coyotes" un "Sharks", bet arī Otavas "Senators", Kolumbusas "Blue Jackets" un Karolīnas "Hurricanes", Dzingels NHL karjerā aizvadījis 404 spēles, kurās guvis 87 vārtus un atdevis 101 piespēli. Pērn viņš centās iekļūt Karolīnas sastāvā, taču īsi pirms sezonas tika atskaitīts.

Somu aizsargs Olli Juolevi 2016. gada draftā tika izvēlēts ar piekto numuru, tiesības uz viņu iegūstot Vankūveras "Canucks". Tomēr komandas rindās aizvadījis tikai 23 spēles, viņš vēlāk tika aizmainīts uz Floridas "Panthers" un turpinājumā pārstāvējis arī Detroitas "Red Wings". Kopumā Juolevi NHL aizvadījis 41 spēli. Tagad 25 gadus vecais hokejists centīsies kļūt par "Coyotes" pamatsastāva spēlētāju.

Arizona pagājušajā sezonā bija starp līgas vājākajām komandām, un līdzīgs liktenis tiek prognozēts arī jaunās sezonas sakarā. Tādējādi hokejisti uzskata, ka "Coyotes" nometne dod vislabākās cerības ar pārbaudes laika līgumu tikt NHL komandas sastāvā.

Tāpat jāņem vērā fakts, ka "Coyotes" pārbaudes spēļu ciklu sāks divos kontinentos – pret Losandželosas "Kings" tiks spēlēts Austrālijā, bet pret Sentluisas "Blues" tajā pašā dienā spēle notiks Ziemeļamerikā.