Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Kraken" centrs Raits neplāno pievienoties Kanādas U20 izlasei

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Kraken" centrs Raits neplāno pievienoties Kanādas U20 izlasei
Šeins Raits. Foto: NHL

No 26. decembra līdz 5. janvārim Gēteborgā, Zviedrijā, norisināsies pasaules junioru čempionāts hokejā. Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Sietlas "Kraken" centra uzbrucējs Šeins Raits neplāno pievienoties Kanādas izlasei.

"Man jau bijušas sarunas ar Kanādas federāciju, un viņi zina manu nostāju. Viņš jau tur bijis, visu paveicis. Neredzu viņu pievienojamies izlasei," teica Sietlas "Kraken" ģenerālmenedžeris Rons Frensiss.

19 gadus vecais centrs Šeins Raits šosezon vairāk laika pavadījis fārmkluba rindās. Sietlā viņš aizvadījis tikai divus mačus, paliekot bez punktiem. Pērn astoņās spēlēs 1+1.

Raits ilgi tika uzskatīts par 2022. gada drafta galveno favorītu, taču beigās tika izvēlēts tikai ar ceturto numuru. Pirms viņa tika izvēlēti slovāki Jurajs Slafkovskis un Šimons Nemecs, kā arī amerikānis Logans Kūlijs.

Pirms gada viņš bija Kanādas U20 izlases kapteinis un palīdzēja izcīnīt zelta medaļas. Septiņos mačos centrs izcēlās ar četriem vārtiem un septiņiem punktiem.

Kanādas U20 izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Latvijas junioriem, duelis norisināsies 27. decembrī. Vēl A grupā spēkosies mājiniece Zviedrija, kā arī Somija un Vācija.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/seattle-kr...