Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Sākoties treniņnometnei, "Flyers" un Provorovs beidzot vienojas par līgumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sākoties treniņnometnei, "Flyers" un Provorovs beidzot vienojas par līgumu
Ivans Provorovs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubam Filadelfijas "Flyers" izdevies vienoties par līguma pagarināšanu ar 22 gadus veco aizsargu Ivanu Provorovu, kurš pagājušajā sezonā sakrāja 26 rezultativitātes punktus.

Provorovs parakstījis līgumu uz sešām sezonām par 40,5 miljoniem dolāru (vidēji 6,75 miljoni sezonā), un noslēgtā vienošanās paredz, ka 12 miljonus viņš saņems bonusu veidā par kontrakta parakstīšanu. Šodien aizsargs pievienosies "Flyers" treniņnometnei, gatavojoties jaunajai sezonai.

Pagājušajā sezonā Provorovs guva septiņus vārtus un sakrāja 26 punktus. Karjeras laikā viņš aizvadījis 246 spēles "Flyers" rindās, izceļoties ar 97 punktiem. Filadelfijas vienība Provorovu draftēja 2015. gadā ar septīto numuru, un tiek plānots, ka tuvākajos gados tieši ap viņu tiks būvēta "Flyers" aizsardzība.

Provorovs bija viens no ierobežoti brīvajiem aģentiem bez līguma. Sākoties klubu treniņnometnēm, vienošanos nav panākuši Mičs Mārners, Patriks Laine, Kails Konors, Broks Besers, Metjū Tkačaks, Čārlijs Makavojs un citi.

Vakar līgumu parakstīja arī Pitsburgas "Penguins" aizsargs Markuss Petešons, kurš vienojās par 874 tūkstošiem un vienu sezonu. 23 gadus vecais zviedrs uz Pitsburgu devās decembrī, tiekot iemainīts no Anaheimas "Ducks". Tādējādi viņš sezonā aizvadīja 84 spēles, tiekot pie 25 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/ivan-provorov-to...
https://www.tsn.ca/pittsburgh-pengu...