Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugera pārstāvētā "Canucks" uzbrukumu papildina ar centru Suteru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bļugera pārstāvētā "Canucks" uzbrukumu papildina ar centru Suteru
Zemgus Girgensons un Pjuss Suters. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" noslēdzis divu gadu līgumu 3,2 miljonu dolāru vērtībā ar 27 gadus veco Šveices izlases uzbrucēju Pjusu Suteru, kurš iepriekš pārstāvēja Detroitas "Red Wings".

Pjuss Suters, kurš gan nākamajā, gan aiznākamajā sezonā saņems 1,6 miljonus, NHL pavadījis trīs sezonas. Debiju uzbrucējs piedzīvoja Čikāgas "Blackhawks" rindās (27 punkti 55 spēlēs), kam sekoja pievienošanās Detroitas "Red Wings". Jaunajās mājās Suters iejutās ar 36 punktiem 82 mačos, bet pērnajā sezonā viņš regulārās sezonas 79 spēlēs atzīmējās ar 14+10.

Starpsezonā līgumu ar Vankūveras "Canucks" parakstīja arī Teodors Bļugers. Gan latvietim, gan šveicietim ir līdzīgs profils – spēcīgi mazākuma centri, kuri var darboties trešajā vai ceturtajā maiņā.

27 gadus vecais Suters pārstāvējis Šveices valstsvienību divos pasaules čempionātos un 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pirms došanās uz Ziemeļameriku Suters kopā ar Cīrihes "Lions" kļuva par Šveices čempionu un līgas rezultatīvāko spēlētāju.

Jau pirms līguma ar Suteru Vankūveras "Canucks" atradās pāri algu griestiem, kas starpsezonā ir atļauts, bet sezonas laikā – ne. Taču spēlētāju iekļaušana ilgtermiņa savainoto spēlētāju sarakstā ļauj atbrīvot līdzekļus un iekļauties noteikumos.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl/vancouver-ca...