Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam uzvara, Bļugeram piecas minūtes mazākumā un zaudējums papildlaikā

Rolands Eliņš

Girgensonam uzvara, Bļugeram piecas minūtes mazākumā un zaudējums papildlaikā
Zemgus Girgensons. Foto: Zumapress/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā savu punktu ražu papildināja Zemgus Girgensona un Teodora Bļugera pārstāvētās komandas. Bufalo „Sabres” ar 3:2 pieveica Detroitu, bet Pitsburgas „Penguins” ar 1:2 papildlaikā piekāpās „Lightning”.

Zemgus Girgensons šonakt nospēlēja 11:25 minūtes, kurās palika ar neitrālu lietderības koeficientu un izdarīja vienu metienu pa vārtiem. Viņš arī bloķēja vienu pretinieku metienu, nospēlēja 1:13 minūtes mazākumā un 38 sekundes vairākumā. Girgensons kopā ar zviedru uzbrucēju Jūhanu Lāšonu piedalījās ātrajā uzbrukumā divi pret vienu, taču Lāšona metiens tika atvairīts.

Girgensona komanda divreiz nokļuva iedzinējos pret līgas vājāko komandu „Red Wings”. Detroitas komanda izvirzījās vadībā jau mača 27. sekundē, taču pārsvaru zaudēja jau pēc pusminūtes, kad Bufalo rindās vārtus guva Konors Šīrijs. Ar vārtu guvumiem komandas apmainījās arī otrajā periodā, kad Detroitai otros vārtus šajā mačā iemeta Darens Helms, bet Bufalo sastāvā izcēlās Markuss Jūhansons.

„Sabres” uzvaras vārti tika gūti trešā perioda pirmajā minūtē, kad Detroita pavirši nospēlēja savā zonā un neizmeta ripu ārā, kad bija tāda iespēja. Sekoja metiens pa „Red Wings” vārtiem no zilās līnijas, pēc kura ripa nokļuva vārtu priekšā, un tur veiklākais izrādījās Sems Reinhārts, gūstot savus sezonas 21. vārtus.

Bufalo šī bija otrā uzvara trīs spēļu periodā, un interesanti, ka visas šīs trīs spēles beigušās ar rezultātu 3:2.

Teodors Bļugers tikmēr nospēlēja 15:30 minūtes „Penguins” sastāvā, gandrīz trešdaļu laika spēlējot mazākumā (4:52 minūtes). Viņa mazākumā nospēlētais laiks bija lielākais komandā un pārliecinoši lielākais starp uzbrucējiem (nevienam citam uzbrucējam mazākumā nebija vairāk par trim minūtēm). Bļugers mača statistikā atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem un vienu bloķētu metienu, kā arī neitrālu lietderības koeficientu.

„Penguins” aizvadīja spēli pret NHL šobrīd veiksmīgāko komandu – Tampa šonakt izcīnīja astoto uzvaru pēc kārtas un nonāca viena punkta attālumā līdz līgas līderpozīcijām. „Lightning” vakar papildlaikā izcīnīja uzvaru 2:1 pār Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvēto „Blue Jackets”, bet šonakt pēc līdzīga scenārija pārspēja Pitsburgu.
„Penguins” vadībā izvirzījās pirmā, pateicoties Jevgeņija Malkina realizētajam vairākumam 12. minūtē. Tampa atbildēja ar to pašu otrā perioda vidū, vārtus gūstot citam krievu spēlētājam Mihailam Sergačovam. Savukārt papildlaikā uzvaras vārti Janni Gorda rēķinā.

„Lightning” vārtos 35 no 36 pretinieku metieniem atvairīja Andrejs Vasiļevskis, kuram šī bija jau 19. pamatlaikā nezaudētā spēle pēc kārtas. Viņš nav zaudējis pamatlaikā kopš decembra vidus, un viņa sērija ir jauns „Lightning” rekords.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2020-02-12 08:07, pirms 5 gadiem
Tikmeer Ducks un St. Luisas speeele aptureeta, jo Dzejs Bovmeisters (Jay Bouwmeester) saljima uz speletaaju solinja..Cerams viss buus OK.