Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Predators" mājās arvien nepārspēta un pirmoreiz vēsturē iekļūst konferences finālā

"Predators" mājās arvien nepārspēta un pirmoreiz vēsturē iekļūst konferences finālā
Raiens Džohansens gūst uzvaras vārtus
Foto: USA Today / Scanpix

Pirmo reizi kluba vēsturē Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences finālā naktī uz pirmdienu iekļuva Nešvilas "Predators", kas sērijas sestajā spēlē ar rezultātu 3:1 pārspēja Sentluisas "Blues", visā sērijā triumfējot ar 4-2.

Neraugoties uz uzvaru iepriekšējā mačā, "Blues" arvien atradās bezdibeņa malā, sērijā esot iedzinējos ar 2-3. Turklāt šodien spēle risinājās Nešvilā, kur "Predators" šī gada Stenlija kausa izcīņā vēl nebija zaudējusi. Pols Štastnijs jau 124 sekundes pēc pirmā iemetiena atklāja mača rezultātu, izvirzot vadībā viesus. Nedaudz vēlāk "Blues" divreiz teju pēc kārtas izturēja mazākumus un šķita, ka tas varētu iedvesmot Sentluisas vienību kam lielam šovakar.

Tomēr pašā otrās trešdaļas sākumā Romāns Jozi, saņēmis piespēli no pretējās laukuma puses, no kreisās malas ar spēcīgu metienu izlīdzināja rezultātu - 1:1. Kopumā gan Nešvila nerādīja dominējošu sniegumu, un ""Blues pat uzbruka vairāk, neraugoties uz atkal diviem izciestajiem mazākumiem.

Noslēdzošās trešdaļas ceturtajā minūtē "Predators" pretuzbrukumā Viktors Arvidsons ar ripu ieslidoja pretinieku zonā pa kreiso malu un adresēja asu piespēli uz vārtiem skrienošajam Raienam Džohansenam, kurš apspēlēja vārtsargu un pirmo reizi vadībā izvirzīja mājiniekus - 2:1. Viesu izmisīgie centieni izraut neizšķirtu rezultātu nedeva, un minūti pirms beigām pie savas NHL karjeras pirmajiem "play-off" vārtiem izdevās tikt Kallem Jārnkrokam. Zviedru centrs raidīja ripu tukšajos "Blues" vārtos, un Nešvila svinēja uzvaru mačā ar 3:1.

Sērijā "Predators" izcīnīja uzvaru ar 4-2 un iesoļoja Rietumu konferences finālā, kur gaida tikšanās ar Anaheimas "Ducks" un Edmontonas "Oilers" dueļa uzvarētāju (šobrīd 3-2 Anaheimas labā). Konferences finālā "Predators" iekļuvusi pirmo reizi kluba 19 gadus ilgajā vēsturē.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-08 01:11, pirms 7 gadiem
Ideal. Ea par Subban
, 2017-05-08 06:24, pirms 7 gadiem
Žēl
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.