Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" bez Girgensona zaudē Luongo atgriešanās spēlē Floridā

Andrejs Siliņš

"Sabres" bez Girgensona zaudē Luongo atgriešanās spēlē Floridā
Arī šajā epizodē Roberto Luongo glāba "Panthers" no vārtu zaudējuma
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons savainojuma dēļ nedevās laukumā aizvadītajā naktī, kad Bufalo "Sabres" izbraukumā ar rezultātu 0:2 atzina Floridas "Panthers" pārākumu, piedzīvojot 44. zaudējumu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) sezonā.

Girgensons guva savainojumu iepriekšējā komandas spēlē, un tā dēļ šonakt jaunais latvietis palika malā. "Sabres" viesojās Floridā, kam šis mačs bija īpašs ar to, ka pēc aptuveni astoņu gadu pārtraukuma "Panthers" kreklā pirmo reizi atkal spēlēja pieredzējušais Roberto Luongo. 34 gadus vecajam vārtsargam atgriešanās mājās (tika iemainīts no "Canucks") izdevās triumfāla - 25 atvairīti metieni un sausā spēle.

Dmitrijs Kuļikovs un Džese Vinčesters paveica savu darbu uzbrukumā, un "Panthers" svinēja uzvaru Austrumu konferences pastarīšu duelī ar rezultātu 2:0. Vietējie līdzjutēju izbaudīja maču pilnībā un pēc katra Luongo atvairītā metiena dziedāja kopīgus saukļus.

Šī bija Luongo ceturtā sausā spēle sezonā, bet pirmā 2014. gadā. "Panthers" komandai šī bija pirmā sausā spēle regulārajā sezonā kopš 2012. gada pavasara.

Pirmo reizi laukumā savas jaunās komandas rindās devās arī Bufalo vārtsargs Mihals Neuvirts, kuru "Sabres" ieguva maiņas darījumā no Vašingtonas "Capitals". 25 gadus vecajam čeham bija gana daudz darba jau debijas mačā - "Panthers" izdarīja 44 metienus pa "Sabres" vārtiem, no kuriem 42 Neuvirts apturēja.

"Panthers" izcīnīja otro uzvaru pēdējās septiņās spēlēs un ar 55 punktiem Austrumu konferencē ir priekšpēdējā vietā, pēdējā pozīcijā esošo "Sabres" apsteidzot par deviņiem punktiem.

NHL regulārā sezona, 8. marts

SpēleRezultāts
Hurricanes - Rangers2:4
Red Wings - Devils7:4
Panthers - Sabres2:0
Flames - Islanders4:3
Ducks - Penguins2:3 PM