Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Neveicas Prongeram, neveicas ''Flyers''

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Neveicas Prongeram, neveicas ''Flyers''
Kriss Prongers pret Dastinu Baflinu piektajā finālspēlē
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) fināla sērijas piektajā spēlē Čikāgas ''Blackhawks'' savā laukumā ar 7:4 apspēlēja Filadelfijas ''Flyers'', sērijā panākot 3-2. Viesu līderim, aizsargam Krisam Prongeram šis mačs bija ļoti neveiksmīgs, kamēr viņa galvenais oponents Dastins Baflins tika atzīts par mača pirmo zvaigzni. Divas dienas, lai visu labotu un iekrātu spēkus izšķirošajām cīņām.

''Viss, spēli esmu pilnībā aizmirsis. Jāgatavojas nākamajam mačam. Nevajag domāt par notikušo, jādomā uz priekšu,'' pēc sāpīgās neveiksmes atzina Kriss Prongers, ''Flyers'' balsts aizsardzībā un komandas līderis. Ontario, Kanādā dzimušajam hokejistam spēle Čikāgā izvērtās kā murgs, tāpat kā visai komandai. 35 gadus vecais hokejists, kurš 2007. gadā kopā ar Anaheimas ''Ducks'' virs galvas pacēla Stenlija kausu, atradās laukumā, kad ''Flyers'' zaudēja sešus no septiņiem vārtiem. Vienīgajā gadījumā, kad viņš nebija laukumā, Prongers sēdēja uz noraidīto soliņa...

''Domāju, nevienā vārtu zaudējumā neatradīsiet Krisa kļūdas. Hokeju spēlē pieci cilvēki. Vienkārši spēle jāuzlabo visiem,'' nelabvēļu uzmanību centās atraidīt kanādieša partneris, soms Kimo Timonens, kuram zaudējums bija individuāli veiksmīgāks, - 1+1, lietderības koeficients +2, kā arī otrs lielākais spēles laiks komandā (Prongeram - 28:37, Timonenam - 27:03). Prongeram arī -5... ''Kriss ir īstens profesionālis. Katram gadās neveiksmīgas spēles, tādēļ uztraukumam nav pamata. Ja domājat, ka ''Flyers'' 20. numuram ir problēmas, ar jums kaut kas nav kārtībā,'' sapurināt komandas biedru centās Braiens Bušē, ''Flyers'' vārtsargs, kurš mačā iesaistījās no 20. minūtes, nomainot neveiksmīgi spēlējošo pārinieku. Bušē sargātajos vārtos arī ielidoja trīs ripas.

Prongeram neveiksmīga izvērtās arī trešā spēle sērijā pret Monreālas ''Canadiens'', kurā tika zaudēts ar 1:5. 26 minūšu laikā viņš iekrāja lietderības koeficientu -3, bija laukumā, kad ''Flyers'' zaudēja četrus vārtus. Šī bija vienīgā (uzsvars uz vārdu ''vienīgā'') ''Habs'' uzvara sērijā, un viņiem sezona bija galā... Divās savā laukumā aizvadītajās spēlēs pret ''Blackhawks'' kanādietis iekrājis koeficientu +2 un +4. Tāpat kā visa komanda, arī Prongers Filadelfijā spēlē citādāk. Veiksmīgāk. Atklāts paliek jautājums, - kāpēc viņš lidotājiem ir tik nozīmīgs?

Piektajā spēlē par pirmo zvaigzni tika atzīts ''Blackhawks'' uzbrucējs Dastins Baflins, - divi vārtu guvumi, divas rezultatīvas piespēles, liels ieguldījums uzvaras veicināšanā. Kamēr Prongeram spēle nevedās, Baflins to pilnībā izmantoja. Visu, ko līdz šim nevarēja. Pirms finālsērijas čikāgiešu pirmā maiņa, - Džonatans Tēvzs, Patriks Keins un Baflins, - bija iekrājusi pamatīgu punktu ražu, - kopā 22 vārtu guvumi un 34 rezultatīvas piespēles. ''Blackhawks'' galvenais treneris sērijas gaitā bija spiets maiņu izjaukt, - lielā mērā pateicoties Prongeram, trīs hokejisti kopā bija iekrājuši 1+4! ''Domāju, viņš tikai bija labi atpūties,'' Baflina iespēto komentēja Prongers.

Aizsargam, kurš Stenlija kausa finālā vidēji uz laukuma vienā mačā pabijis 30 minūtes, tagad ir divas dienas, lai atvilktu elpu un sakopotu spēkus, lai vēlreiz dotos uz Čikāgu. Šoreiz pēc pirmās uzvaras viesos. Tiesa, gadījumā, ja ''Flyers'' savā laukumā uzvarēs, esmu noskaņots pesimistiski, - ''Blackhawks'' savā laukumā spēlē citādi, un Prongeram&Co pagaidām tā bijusi neatrisināma mīkla. Neatrisinot to, nebūs Stenlija kausa...

Vai Prongers Filadelfijā spēlēs veiksmīgāk un kaldinās ''Flyers'' uzvaru?

  • 169

  • 21

  • 31


  +2 [+] [-]

, 2010-06-07 22:45, pirms 14 gadiem
Kaut kas līdzīgs khl finālspēļu sērijai. Domāju, ka pie 4-2 arī beigsies.

 +10 [+] [-]

, 2010-06-07 22:46, pirms 14 gadiem
Aizsargam, kurš Stenlija kausa finālā vidēji uz laukuma vienā mačā pabijis 30 minūtes. Šis izsaka visu, protams, daudz runāts, bet tā ir arī jādara. Tagad jau fināls tuvojas beigām, bet lai arī kads dzlezs vecis Prongers nebūtu viņs nevar visu sezonu tā pavilkt komandu

 +45 [+] [-]

, 2010-06-07 22:55, pirms 14 gadiem
Prongeram jau 13. PO pēc kārtas, kā arī komanda, no kuras viņš ir aizgājis (vai aizsūtīts prom) nākamajā gadā nekad nav tikusi PO, vienalga cik laba sastāvs.

  +5 [+] [-]

, 2010-06-07 22:58, pirms 14 gadiem
Baflins izslēdza Prongeru ar nereāliem hitiem. Kvīnevilla taktika nostrādāja. Nākamajā spēlē, domāju, ka atgriezīsies Carcillo. Šī ir sērija, kur rezultātu veido nevis zvaigznes, bet kapātāji. kamēr Tēvs (Teivzs), Ričardss, Kārters klusē, rezultātu taisa tādi powerforwardi kā Baflins, Lads, Hartnells un Leino.

     [+] [-]

, 2010-06-07 23:15, pirms 14 gadiem
Hunter rakstīja: Baflins izslēdza Prongeru ar nereāliem hitiem. Kvīnevilla taktika nostrādāja. Nākamajā spēlē, domāju, ka atgriezīsies Carcillo. Šī ir sērija, kur rezultātu veido nevis zvaigznes, bet kapātāji. kamēr Tēvs (Teivzs), Ričardss, Kārters klusē, rezultātu taisa tādi powerforwardi kā Baflins, Lads, Hartnells un Leino.
Baflins neko dižu neparādīja (nu, t.i. - salīdzinot ar pārējām spēlēm, visās viņš spēlē ļoti labi), pats Prongers spēlēja ne-savā ādā. Tas ''trakais'' hits pret Prongeru - nu kamōn, citās spēlēs nekā tāda nebūtu bijis.
Un lai cik noguris Prongers nebūtu, šaubos ka tik švaka spēle viņam vēl šosezon atkārtosies.

     [+] [-]

, 2010-06-07 23:35, pirms 14 gadiem
Šajā mačā ļoti labi nostrādāja jaunās maiņas. Tas arī radīja tādu kā apjukumu Flyers spēlē 1. periodā, kas lielā mērā arī izšķīra mača likteni.
Prongers bija pārguris + Bafs lieliski viņam vēl uzkrita uz nerviem ar saviem hitiem+Kopeckī arī pakaitināja lielo Krisu. Tas ir tas kas Hawkiem ir jādara arī Filadelfijā.
Tur uzvarēt nebūs viegli, bet tas ir iespējams!

  +1 [+] [-]

, 2010-06-07 23:35, pirms 14 gadiem
Parak daudz tam Prongeram liek spelet

 +12 [+] [-]

, 2010-06-07 23:38, pirms 14 gadiem
arnis100 rakstīja: Parak daudz tam Prongeram liek spelet
Bet nu, ko darīt, ja Prongers ir komandas līderis.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-08 00:19, pirms 14 gadiem
Varbūt nedaudz ne pa tēmu, bet Modano šodien aprit 40 gadu

     [+] [-]

, 2010-06-08 00:30, pirms 14 gadiem
Fans 3 rakstīja: Bet nu, ko darīt, ja Prongers ir komandas līderis.
Nejau tik daudz vins var pavilkt tas jau uzreiz redzams ka vinam nav speka un tie - vinam ir parak daudz

  +2 [+] [-]

, 2010-06-08 00:36, pirms 14 gadiem
Kalvinators rakstīja: Baflins neko dižu neparādīja (nu, t.i. - salīdzinot ar pārējām spēlēm, visās viņš spēlē ļoti labi), pats Prongers spēlēja ne-savā ādā. Tas ''trakais'' hits pret Prongeru - nu kamōn, citās spēlēs nekā tāda nebūtu bijis.
Un lai cik noguris Prongers nebūtu, šaubos ka tik švaka spēle viņam vēl šosezon atkārtosies.
ko tu te murgo, Baflins slikti nospēlēja?!?! tu maz redzēji spēli, viņš Prongeru izšķaidīja (pietam 2 reizes!), uztaisīja bīstamus momentus. UN GALU GALĀ 2 GOLI + 2 REZ. PIESPĒLES. 4 punkti!! un Baflins neko dižu neparādija

  +2 [+] [-]

, 2010-06-08 00:56, pirms 14 gadiem
Kalvinators rakstīja: Baflins neko dižu neparādīja (nu, t.i. - salīdzinot ar pārējām spēlēm, visās viņš spēlē ļoti labi)
Ta jau vins ir, galigi "neko" neparadija. Tikai nieka 4 punkti Stenlija finala.

     [+] [-]

, 2010-06-08 07:35, pirms 14 gadiem
Nogurums dara savu.Tagad divas dienas atkopsies,Filadelfijā varēs atkal lidot.Cerams,ka viss izšķirsies septītajā mačā.Pagaidām gan vanagi izskatās labāk un Stenlijs pavisam tuvu.

     [+] [-]

, 2010-06-08 09:15, pirms 14 gadiem
Divas spēles pēc kārtas jau nu diez vai Prongeram neizdosies. Cita lieta, vai izdosies apslāpēt Čikāgas uzbrukumu, kurš kļūst arvien radošāks. Un Niemi pārmaiņas pēc varētu kādu spēli nosargāt virs vidējā līmeņa. Bet prognozēt ko konkrētu tāpat nav iespējams.

  -1 [+] [-]

, 2010-06-08 09:46, pirms 14 gadiem
Prongers neapšaubāmi ir savas komandas atslēgas figūra.Nedomāju, ka viņš ir noguris vai pārskrējies uz laukuma.Spēle izvērtās neveiksmīga un viss.Jācer, ka Filadelfija savās mājās uzvarēs un viss izšķirsies 7. spēlē.

     [+] [-]

, 2010-06-08 11:27, pirms 14 gadiem
angusrocks rakstīja: ko tu te murgo, Baflins slikti nospēlēja?!?! tu maz redzēji spēli, viņš Prongeru izšķaidīja (pietam 2 reizes!), uztaisīja bīstamus momentus. UN GALU GALĀ 2 GOLI + 2 REZ. PIESPĒLES. 4 punkti!! un Baflins neko dižu neparādija
Es vienkārši citēšu no sava iepriekšējā komentāra:
''Baflins neko dižu neparādīja (nu, t.i. - salīdzinot ar pārējām spēlēm, visās viņš spēlē ļoti labi)''
Viņš spēlēja savā līmenī. Vieni vārti bija tukšos. Punktus viņš savāca jo Prongers galīgi nebija līmenī.

     [+] [-]

, 2010-06-08 22:13, pirms 14 gadiem
Kalvinators rakstīja: Es vienkārši citēšu no sava iepriekšējā komentāra:
''Baflins neko dižu neparādīja (nu, t.i. - salīdzinot ar pārējām spēlēm, visās viņš spēlē ļoti labi)''
Viņš spēlēja savā līmenī. Vieni vārti bija tukšos. Punktus viņš savāca jo Prongers galīgi nebija līmenī.
Baflins palidzeeja "nebuut liimenii", to arii nevareetu noliegt.