Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Avalanche'' uzbrucējs Vilsons noslēdz karjeru pēc 11 sezonām NHL

Mārtiņš Miķelsons
Mārtiņš Miķelsons

''Avalanche'' uzbrucējs Vilsons noslēdz karjeru pēc 11 sezonām NHL
Kolins Vilsons un Rūdolfs Balcers. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolorādo ''Avalanche'' kreisās malas/centra uzbrucējs Kolins Vilsons noslēdzis 11 sezonu ilgo NHL karjeru, vēsta līgas oficiālā mājaslapa.

31 gadu vecais hokejists kopumā NHL aizvadītajās 632 regulārās sezonas spēlēs sakrājis 286 punktus, gūstot 113 vārtus un rezultatīvi asistējot 173 reizes, spēlējot Nešvilas ''Predators'' un Kolorādo ''Avalanche'' rindās. Tāpat Vilsons nospēlējis 65 Stenlija kausa izcīņas spēles, kurās savācis 33 (17+16) punktus.

''Šobrīd varu tikai atcerēties to astoņus gadus jauno zēnu no Vinipegas, kuru nekādīgi nevarēja dabūt nost no sasalušā dīķa vai āra slidotavas,'' citēts Vilsons NHL Spēlētāju asociācijā. ''Es varu tikai iedomāties to sajūtu, kāda viņu pārņemtu, ja uzzinātu, kāda NHL karjera viņu sagaida. Vēlos pateikties hokeja spēlei par pieredzi un lieliskajiem cilvēkiem, kurus tā man devusi visas karjeras garumā. Ir nepatīkami to noslēgt, jo atstāju savu bērnības aizraušanos, taču tajā pašā laikā lūkojos nākotnē, domājot, kāds būs mans nākamais posms.''

Kā rakstījis pats spēlētājs savā blogā, viņš ir saskāries ar obsesīvi-kompulsīviem traucējumiem, kas tiek raksturoti kā psiholoģiski un trauksmes traucējumi ar uzmācīgām domām, radot neērtumu, bažas, bailes un uztraukumu. Tas arī bijis iemesls hokejista gaitu noslēgšanai. Traucējušas arī grūtības ar gūžas savainojumu, kas tika gūts aizvadītajā sezonā.

Vilsonu 2008. gada NHL draftā ar septīto numuru izvēlējās ''Predators'', kur viņš nospēlēja pirmās astoņas sezonas, palīdzot 2017. gadā aizkļūt līdz Stenlija kausa izcīņas finālspēlēm. Nešvilas komanda sešās spēlēs piekāpās Pitsburgas ''Penguins'' klubam, ko šobrīd pārstāv latviešu hokejists Teodors Bļugers.

185 centimetrus garais amerikānis pēcāk tika aizmainīts uz ''Avalanche'', kur viņš spēlēja salīdzinoši reti un kur trīs sezonās aizvadīja vien 130 spēles. Pagājušajā sezonā Vilsons nospēlēja tikai deviņas spēles, jo piedzīvoja gūžas operāciju.

Izmantotie resursi:

https://www.nhl.com/news/colin-wils...
https://www.theplayerstribune.com/p...