Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Halaks noslēdz līgumu ar "Blues"

Juris Miņins
Juris Miņins

Halaks noslēdz līgumu ar "Blues"
Jaroslavs Halaks
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu varonis Jaroslavs Halaks, kurš šajā starpsezonā no Monreālas "Canadiens" tika aizmainīts uz Sentluisas "Blues", ir noslēdzis jaunu līgumu ar "blūzmeņiem", kas paredz, ka slovāks Sentluisā spēlēs nākamās četras sezonas.

25 gadus vecais Slovākijas izlases vārtsargs Jaroslavs Halaks, kurš aizvadīja spīdošu pagājušās sezonas izslēgšanas spēļu turnīru Monreālas "Canadiens" sastāvā, kā ierobežotais brīvais aģents ir noslēdzis četru gadu līgumu ar Sentluisas "Blues" komandu, uz kuru viņš tika aizmainīts šajā sezonā. Līgums ir paredzēts uz četriem gadiem, kuru laikā vārtsargs varēs nopelnīt 15 miljonus ASV dolāru.

"Jaroslavs palīdzēs mūsu organizācijai turpināt iesākto darbu," teikts Sentluisas komandas paziņojumā, "viņš sevi ir pierādījis kā lielisku vārtsargu visas karjeras laikā, tēpēc mās viņam pilnībā uzticamies." Savukārt pats slovāku vārtsargs komentē noslēgto līgumu šādi: "Kopš tiku aizmainīts uz Sentluisu, ar nepacietību gaidīju brīdi, kad noslēgšu jaunu līgumu un būšu pilnvērtīgs organizācijas dalībnieks. Es vēlos palīdzēt "Blues" vienībai."

Aizvadītajā sezonā Jaroslavs Halaks Monreālas "Canadiens" sastāvā aizvadīja 45 mačus, kuros izcīnīja 26 uzvaras, vidēji spēlē ielaida 2.4 vārtus un atvairīja 92.4% no visiem pretinieku metieniem, bet izslēgšanas spēlēs Halaka kontā 18 izgājieni uz ledus, deviņas uzvaras, vidēji spēlē ielaisti 2.55 vārti un atvairīt 92.3 % no visiem metieniem un tieši viņa spēle bija viens no galvenajiem iemesliem kāpēc Monreālas "Canadiens" no tālākās cīņas par Stenlija kausu spēja "izsist" gan Vašingtonas "Capitals", gan Pitsburgas "Penguins".

Izmantotie resursi:
espn.go.com

 +20 [+] [-]

, 2010-07-06 21:47, pirms 14 gadiem
Playoff zvaigzne! Ļoti iepatikās šis vārtsargs, hmm bet vai tikai 3,75m par sezonu vērts??? paskatieties uz viņa statistiku un playoff varoņdarbiem!

 +18 [+] [-]

, 2010-07-06 21:51, pirms 14 gadiem
angusrocks rakstīja: Playoff zvaigzne! Ļoti iepatikās šis vārtsargs, hmm bet vai tikai 3,75m par sezonu vērts??? paskatieties uz viņa statistiku un playoff varoņdarbiem!
Slēgtu uz īsāku laiku, gan jau, ka būtu vairāk, taču ilgtermiņa līgums ir ilgtermiņa līgums, pie tam, 3.75 miljoni ir NHL TOP 20 alga starp vārtsargiem (uz šo brīdi).

  +4 [+] [-]

, 2010-07-06 23:17, pirms 14 gadiem
vismaz Blues menedžments domāja ar galvu un noslēdza par normālu summu nevis izdomāja sviest piķi galdā, lai tik šams spelētu. Cerams, ka arī atpelnīs un nebūs Meisona variants Kolumbusā, ka vienu sezonu izšāva

  +5 [+] [-]

, 2010-07-06 23:50, pirms 14 gadiem
Jusper rakstīja: vismaz Blues menedžments domāja ar galvu un noslēdza par normālu summu nevis izdomāja sviest piķi galdā, lai tik šams spelētu. Cerams, ka arī atpelnīs un nebūs Meisona variants Kolumbusā, ka vienu sezonu izšāva
Halaks bija RFA, līdz ar to nekādas baigās summas, jebkuram loģiski domājošam kluba GM, nevajadzēja tērēt.
Meisona gadījums ir savādāks, tb šams kā debitants "izšāva", bet tad sākās tas, ko sauc par "otrgadnieka sindromu". Halakam šī nomināli bija jau 4. sezona NHL kopumā un otrā, kurā viņš aizvada vismaz 30 mačus.

  -1 [+] [-]

, 2010-07-07 00:00, pirms 14 gadiem
Šitas viens pats ievilks Blues plejofos nākamgad...

     [+] [-]

, 2010-07-07 00:21, pirms 14 gadiem
edze rakstīja: Šitas viens pats ievilks Blues plejofos nākamgad...
Dieeeeeez vai. Monreālu viņš pleijofos neievilka. Neredzu kāpēc lai viņš to darītu Sentluisā. Bez tam paskaties uz Sentluisas patreizējo sastāvu. Tur jau Halakam pašam jāmet vārti vai jāstāv sausā lai viņiem būtu izredzes uzvarēt jebkurā spēlē.
Starp citu nevienā no sezonām viņš nemaz nesaņems tos 3,75 miljonus. Viņa alga pa sezonām ir sadalīta šādi: 2,75, 3,5, 4,25, 4,5.

 +17 [+] [-]

, 2010-07-07 00:26, pirms 14 gadiem
edze rakstīja: Šitas viens pats ievilks Blues plejofos nākamgad...
Standarta ''Capitals'' fans.