Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bijušais Latvijas izlases treneris Nolans iekļauts NHL komitejā cīņā pret rasismu

Rolands Eliņš

Bijušais Latvijas izlases treneris Nolans iekļauts NHL komitejā cīņā pret rasismu
Teds Nolans. Foto: AP/Scanpix

Kanādas hokeja speciālists Teds Nolans ir iekļauts 15 personu vidū, kuras veidos Nacionālās hokeja līgas jaunizveidoto Funkcionāru iekļaušanās komiteju (EIC). Šo komiteju vadīs Bufalo „Sabres” īpašniece Kima Pegula un NHL komisārs Gerijs Betmens.

NHL šodien paziņojusi par savām iniciatīvām, lai līgas mērogā cīnītos ar rasismu un paplašinātu savas sniegtās iespējas minoritātēm, palīdzot tām iekļauties līgā. Līgas vadība šīs iniciatīvas izveidojusi sadarbībā ar klubu īpašniekiem un spēlētāju arodbiedrību, reaģējot uz notikumiem ASV, kuros saasinājušās diskusijas par rasismu un sociālo nevienlīdzību šajā valstī. Iepriekš pret to savu nostāju pauda arī NHL spēlētāji, un viņu protesta dēļ līgas vadība piekrita uz divām dienām pārtraukt Stenlija kausa izcīņu.

NHL un spēlētāju arodbiedrība vienojušās par kopīgu darbu hokeja treniņnometnes sarīkošanā Toronto jaunajiem hokejistiem, kas pārstāv minoritātes. Līdzīga treniņnometne tiek plānota arī ASV teritorijā. Tāpat līgas vadība un arodbiedrība vienojusies, ka visiem NHL spēlētājiem, sākot jau ar nākamo sezonu, būs treniņnometnes laikā jāiziet īpaši kursi par minoritāšu iekļaušanos sabiedrībā un līgā.

Līgas vadība paziņojusi, ka visiem tās darbiniekiem būs jāpiedalās mācību kursos par rasismu un tā pasīvajām izpausmēm. Šajā ziņā tiks sākta sadarbība ar organizāciju, kas līdzīgus kursus rīko jau vairākus gadus. Tāpat tiek piesaukti vēl vairāki konkrēti pasākumi, lai veicinātu vienlīdzību un iekļaušanos hokeja sabiedrībā, kas ir tieša atbilde uz NHL spēlētāju protestos izteikto jautājumu.

Lai kontrolētu šos procesus, NHL izveidojusi vairākas komitejas – funkcionāru, spēlētāju, līdzjutēju un jauno hokejistu komitejas. Funkcionāru komiteju vadīs Gerijs Betmens un Kima Pegula, „Sabres” īpašniece, un komitejas 15 locekļu vidū ir arī bijušais Latvijas izlases treneris Teds Nolans, kurš pārstāv savu „3Nolans Foundation” organizāciju. Nolans klubu īpašnieku un vadītāju vidū šajā komitejā ir vienīgais, kurš šobrīd nepārstāv kādu NHL komandu.

62 gadus vecais Nolans Latvijas izlasi vadīja trīs pasaules čempionātos (no 2012.-14. gadam) un Soču olimpiskajās spēlēs. Viņš savā NHL karjerā ticis atzīts par gada labāko treneri līgā un kopumā kā NHL galvenais treneris strādājis sešas sezonas, vadot „Sabres” un „Islanders” vienības. Pirms pāris gadiem Nolans atgriezās Eiropā un sāka strādāt Polijas izlasē, taču pēc viena PČ to atstāja.

Savukārt spēlētāju komitejā iekļauti pieci bijušie hokejisti, pieci pašreizējie NHL hokejisti ar Pīkeju Subanu priekšgalā un piecas hokejistes.

Izmantotie resursi:
https://media.nhl.com/public/news/1...

  +3 [+] [-]

, 2020-09-03 22:11, pirms 4 gadiem
Molodčiks Teds! Cerams beidzot melnie beigs pastrādāt noziegumus pret baltajiem!

  +1 [+] [-]

, 2020-09-03 22:18, pirms 4 gadiem
Nēģerus trenkās ?

Tekstu protams nelasīju.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-03 23:04, pirms 4 gadiem
Līgas vadība paziņojusi, ka visiem tās darbiniekiem būs jāpiedalās mācību kursos par rasismu un tā pasīvajām izpausmēm.
Mī un žē!! Es nestrādātu tādā vietā, kurā man ko tādu liktu apmeklēt!!
Pilnīgi debīla nācija! Es saku, zemi atdot indiāņiem. Lai visi kratās ratā!!!

  +3 [+] [-]

, 2020-09-03 23:05, pirms 4 gadiem
Viņ# tak ir indiāņu pēctecis...
Kāpēc ne pret indiāņu iznīcināšanu gadsimtu garumā, necīnās?

  +2 [+] [-]

, 2020-09-04 00:18, pirms 4 gadiem
Alkānus ārstēja tagad strādās ar garīgi slimajiem